reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

elwi tak moj synus powninien nosic ja non stop i staralam sie przez te 3 miesiace nie sciagac, lecz bywal dni kiedy pozwalam mu pofikac bo tez bylo ciezko. maly jest bardzo ruchliwy i tez go draznila szyna.
ale przetrwalismy i teraz mamy na noc tylko.
chociaz czesto bywa tak, ze w srodku nocy mu sciagam bo jest problem, zeby na boczku spal i sie bardzo wygina.
ale mamy rytual i maly wie, ze wieczorem ida butki na nozki mleko i zasypia, bo jak poloze go bez szyny to mleko wypije i wstaje :)
a i tak z szyna teraz raczkuje i wstaje, bo nie raz mu wczesniej zaloze zanim pojdzie spac i w niej szaleje.
kochana wszystko bedzie dobrze, musisz przetrwac ten ciezki okres, bo naprawde wiem c przezywasz.
u nas tez nieraz ten jeden but mu spada i nie wiem jakim cudem, bo ma mocno zapiety :)

reklama
kalinka - właśnie mi przypomniałaś, że przecież jak dziecko będzie już stawać to szyna tylko na noc, a ja sobie jakoś w tłukłam do łba, że do czasu jak będzie chodził. Czyli jest szansa, że synus za dwa miesiące będzie miał tylko na noc :)
przyznam sie, ze ostatnio miałam kryzys i prawie przez cały dzień był bez szyny a dzisiaj o 3 w nocy znowu mu spadł jeden but, wiec ledwo przytomna zdełam drugiego i poszlismy spac. a potem mam wyrzuty smienia :(

a jak jest z paluszkami u stópek, u nasz duze palce troche smiesznie wygladaja, sa jakby krotsze od reszty i tak skierowane do innych paluszków .

to u nas paluszki sa normalne, ale ta nozka chora jest krotsza o ponad pol centymetra od tej zdrowej i szczuplejsza w kostce jest i dlatego spadaja mu tez kozaczki z tej jednej nogi.
nie miej wyrzutow sumienia ja tez czasami zdejmowalam i do dzisiaj sie zdarza, ze w nocy ma szybko zdjete, albo szyne wypieta :)
a jakie masz buty? ponsietego?
i u jakiego lekarza leczysz malego?
ja profesorowi sie przyznalam, ze maly w chodziku chodzil to powiedzial, ze jak nie za duzo to nic nie szkodzi. a teraz, ze juz raczkuje i chodzi przy wszystkim za co sie zlapac mozna to w chodziku rzadko jest.
tak wiec nie miej wyrzutow sumienia, bo dziecko tez musi troche odetchnac.

my mamy dwie chore ale ta gorsza jest chyba też mniejsza aż jutro zerknę...

my się leczymy u doktora Sułko.

elwi i jak sprawdzilas stopki swojego malego?
my sie leczymy u Prof Napiontka w Poznaniu, ale raz bylismy u Doktora Schadiego. I twierdze, ze obaj sa mega profesjonalistami.

kalinkapl - tzn o co Ci chodzi ? jak sprawdziłam?
do mojego lekarza nie mam zadnyc zarzutów, słyszałam też same dobre opinie a polcił nam go bardzo dobry chirurg.

pytam czy porownalas nozki czy roznia sie miedzy soba?
a nam sie pasek urwal od jednego buta i dzisiaj musze cos wymyslic zeby to naprawic.
kurcze jakos mnie denerwuje ten bb. nie za bardzo umiem sie tutaj poruszac, skomplikowana strona i dlatego rzadko jestem

aha, minimalnie sie różnią...
no to nie ciekawie z tym paskiem ;/ nam się trochę zmechacił więc przytopiliśmy zapliniczką, ale uważam, że za takie pieniądze powinny długo służyć...;/
a co do bb miałam to samo na początku, rok temu trafiłam na majówki 2010 i tam juz zostałam, oswoiłam się z całym forum i teraz nie widze tu nic skomplikowanego :)

Witam. Też mam syna z obiema sks. Leczymy małego u prof. Napiontka. Teraz za dwie nóżki płacę 400 zł ale nawet jakby było więcej to warto. On po prostu czyni cuda. Efekty były widoczne już po drugim gipsie. Teraz mamy szynę. A we wtorek rozpoczynam z małym rechabilitację na pływalni. Bierzę się już do chodzenia chociaż ma dopiero 7 m-cy. Drogie mamy te dzieci mają silniejsze nogi niż zdrowe. Przecież cały czas przez 6 tygodni dzwigały gips, podnosiły w nich nóżki. I później dokładnie to samo z szyną. I na pewno będą chodzić i biegać. Jest mnóstwo osób które urodziły się z tą wadą tylko się do tego nie przyznają. I zapewniam was że super chodzą i biegają. Wejdzcie na stronę szpotawośćpl. Zobaczycie ile gwiazd futbolu amerykańskiego urodziło się z takimi stopami. I nie tylko one. Miss też tam znajdziecie. Pozdrawiam

reklama
Witam .
Mam 3 miesięczna córeczkę , która urodziła się z wadą końsko-szpotawą. Obecnie jest już po gipsach, zabiegu i nacięciu ścięgna Achillesa. Czy ma ktoś do sprzedana używaną szynę derotacyjną Denisa Browna ? Proszę o kontakt nr telefonu; 507098760.

Do góry