reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Dziewczyny, na L4 ciążowym jest fajnie bo dostaje się jeszcze więcej niż pracując, bo składek nie odprowadzają :) Z tego względu mogłabym całą ciąże na L4 przesiedzieć ale głupio tak :p
Myniu wyjaśnij mi dlaczego dostajesz wiecej na L4??? czy ja jak bede na L4 a pracuje na pół etetu i um i nadgodziny tez bywają to czy to sie liczy???

reklama
Witam.
Jestem braneta i mam nadzieję, że moge do was dołączyć
biggrin.gif
16 stycznia 2010 roku poroniłam 13 tygodniową ciążę i od tamtej pory staramy się z moim M. Niestety nie jest to łatwe, gdyż mój M pracuje w delegacjach i często go nie ma w domu nawet przez miesięc. Obecnie nie ma go w domu półtora miesiąca, ale mam nadzieję, że wróci w tym tygodniu.
Ostatni @ miałam 20 maja (37dc), a wcześniej miałam regularne cykle (co 29dni). Do lekarza idę 13 czerwca (dopiero wtedy ma wolne terminy) i myślę, że da mi coś na regulację cyklu.
Mój M robił badania nasienia i ma lepiej niż dobre wyniki. U mnie też jest dobrze, jedynie choruję na niedoczynność tarczycy-biore euthyrox 75- i od 3 miesięcy biorę leki na nadciśnienie-concord 5.
Wiem, że najlepiej jest odpuścić i nie myśleć, ale ja nie potrafię
no.gif

Do tego nie pracuję, bo nie mogę znaleźć pracy-mam magistra z zarządzania, licencjat z turystyki.
Gdy nie jestem w domu, to jestem u moich rodziców na wsi, gdzie pomagam rodzicom i zajmuje się moimi dwoma ukochanymi psamii kotami.

Nie czytałam całego wątku od początku, więc może przedstawicie się i krótko coś o sobie napiszecie?

Witaj Braneta!!! Przykro mi ,ze poroniłaś. Ja mialam tylko puste jajo wiec była to niepotwierdzona ciąża. Trzymaj sie jesteś wśród swoich!!!:-)

Cześć Braneta :) Ja staram się dopiero drugi cykl, zresztą cykl staranek możesz wyczytać z naszej listy:) Która się gdzieś zapodziała ale jak będę w domu jej poszukam :)
Agacia, ja poszukam w domu dokładnie tych informacji, chodzi o to, że na ciążowym L4 budżet Państwa opłaca niektóre składki za Ciebie a co za tym idzie nie są one Ci potrącane. Jak byś była na zwolnieniu to nei mają znaczenia nadgodziny bo przecież nie będziesz pracować a od tej podstawy za pół etatu po prostu mniej Ci potrącą niż normalnie kiedy pracujesz.
Jadę do apteki po test ale boję się jutro robić... czuję, że nie ma sensu...

Agnieszko bo to jest tak,że jak jesteś po okresie to czekasz aż będzie owulka i kiedy skok kiedy skok, potem jak skoczy zastanawiasz się jest fasolka czy nie... jak juz wiesz,że raczej nie to kiedy okres kiedy okres :-D

Dziękuję za ciepłe przyjęcie:-)

Mynia, a może właśnie się udało? Trzymam mocno kciuki za ciebie:)

Obecnie biorę kwas foliowy. Mój cykl się poprzestawiał, ale mam nadzieję, że w końcu sie unormuje, może dostanę luteinę od lekarza i będzie dobrze.
Kilka razy chciałam mierzyć temperaturę i prowadzić kalendarzyk, ae ja się do tego nie nadaję:no: Nie jestem systematyczna. Dzisiaj mam 11dc i pełno śluzu od wczoraj i ból jajnika. Nie wie tylko czy to możliwe, żebym miała owulkę tam wcześnie:confused:
Byłam kilka lat na innym forum, ale tam już nie ma takiej fajnej atmosfery i postanowiłam się przenieść do was:-)

reklama
braneta ja też nie potrafię odpuścić. Na około wszędzie ciężarne i brzuszki a ja...pusta. Też poroniłam w 5/6 tyg. Nawet nie miałam czasu się nacieszyć...od samego początku było plamienie.:-(

Do góry