reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Ja brałam clo zawsze rano od 5 do 9 dnia .W 14,i 15 dc miałam bóle brzucha takie jak przed @.Mnie nie zalecił monitoringu ,idę teraz do niego 16 marca,i zobaczymy co będzie

a masz regularne cykle? czemu ci zalecił? ja mam długie cykle i ostatnio bezowulacyjne ale w listopadzie jak zastosowałam clo to owulacje miałam dopiero w 17 dni cyklu

U mnie z tymi cyklami,to różnie bywa,przeważnie były regularne,ale co 33-34 dni,i mój lekarz powiedział,że są za długie.jak zaczęliśmy starania,to cykl wydłużył mi się o 14 dni,i @ przyszła dopiero po luteinie.Teraz ostatni trwał 30 dni.Biorę clo ponieważ staraliśmy się od listopada,i się nie udawało,a ja skończyłam już 35 lat.
Teraz po clo owulacja była chyba w 16 dc,ale nie jestem pewna,widzę jednak,że ten cykl jest zupełnie inny od poprzednich.

Hej dziewczyny

ja już byłam w przedszkolu złożyć podanie o przyjęcie młodego, zrobiłam po drodze zakupy. Miałam jechać samochodem z młodym ale auto zacisneło dupkę i się zbuntowało i musiałam zasuwać na piechotkę.

Łuki dziś zawozi swoją mamę do szpitala na operację, która pewnie będzie w przeciągu 3 dni. Będzie straszna nerwówa, trzymajcie kciuki by wszystko się udało, proszę.

Zmykam po Natkę do szkoły.

MIłego dnia :*

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

ja już byłam w przedszkolu złożyć podanie o przyjęcie młodego, zrobiłam po drodze zakupy. Miałam jechać samochodem z młodym ale auto zacisneło dupkę i się zbuntowało i musiałam zasuwać na piechotkę.

Łuki dziś zawozi swoją mamę do szpitala na operację, która pewnie będzie w przeciągu 3 dni. Będzie straszna nerwówa, trzymajcie kciuki by wszystko się udało, proszę.

Zmykam po Natkę do szkoły.

MIłego dnia :*

kciuki.jpg

Czesc dziewczynki

Zonqa zaciskamy kciuki,aby wszysto dobrze poszlo :tak:

U mnie bez zmian tzn @ brak a wiec dalej czekam :zawstydzona/y: wczoraj znalazlam w necie takie info na temat testow i wynika z nich ze test powinno sie robic po 28 dniach po stosunku :szok: i stad niektorym kobietom testy ciazowe wychodza dopiero tak pozno ...

Hormon w moczu dopiero po 28 dniach od zapłodnienia- Czasem moje pacjentki mówią mi, że im „źle” wyszedł test ciążowy. Ujemnie, mimo że zaszły w ciążę albo dodatnio, kiedy nie były w ciąży. Z czego to wynika? Aby to wyjaśnić muszę powiedzieć, co to jest test ciążowy i na jakiej zasadzie działa – mówi Krystyna Derwisz, lekarz medycyny, specjalista ginekologii i położnictwa. – Komórka jajowa po zapłodnieniu zagnieżdża się w macicy około 5.-6. dnia od zapłodnienia i kosmki zapłodnionego jaja płodowego zaczynają produkować hormon, który przedostaje się do krwi kobiety.
Hormon składa się z dwóch podjednostek: alfa i beta. Przy czym podjednostka beta jest specyficzna tylko dla hormonu ciążowego hCG, natomiast podjednostka alfa budową zbliżona jest do innych hormonów, które wytwarza kobieca przysadka mózgowa. Hormon beta hCG pojawia się we krwi kobiety ciężarnej około 8. dnia od zapłodnienia, a co dwa, trzy dni podwaja swoją wielkość aż do 80. dnia ciąży (ok. 10. tygodnia). Później utrzymuje się na stałym poziomie do końca ciąży.
Z badania laboratoryjnego krwi kobiety ciężarnej można odczytać wartość występującego hormonu beta-hCG, która jest proporcjonalna do wielkości ciąży. Natomiast ogólny test z moczu zawiera zarówno podjednostkę alfa jak i beta hCG. Białka w podjednostce alfa są zbliżone budową do hormonów wydzielanych przez przysadkę mózgową. Ten test jest dodatni dopiero po 28. dniach, bo hormon pojawia się dopiero wtedy w moczu kobiety (najpierw musi znaleźć się we krwi w odpowiednim stężeniu, a potem „przefiltrowany” w nerkach przedostaje się do moczu) - wyjaśnia lekarka. - Czasem zdarza się, że pacjentce zatrzyma się miesiączka, za 3-4 dni robi więc test, z wynikiem ujemnym, powtarza go znów. Z takim samym wynikiem. Myśli, że nie jest w ciąży, ale gdy nie dostanie kolejnej miesiączki i pójdzie do lekarza dowie się, że jest już w 8. tygodniu ciąży – opowiada ginekolog.
Tak więc przy 28 - dniowym cyklu, jeśli do zapłodnienia doszło w 14. dniu cyklu, hormon w moczu pojawi się dopiero po 4. tygodniach od zapłodnienia. Dlatego pacjentki, które robią sobie test przed upływem dwóch tygodni, czy po zatrzymaniu miesiączki mogą mieć test ujemny. I nie znaczy, że test jest źle zrobiony, tylko, że stężenie hormonu w moczu może być jeszcze zbyt niskie, aby test wyszedł pozytywnie.

Milego dnia :-)

Hej. Jak po weekendzie. Zaraz będę Was czytać. Ja dzisiaj w trochę biurowej pracy bo muszę kontahentów poprawić ;/. Ktoś testował w weekend?

Anke z listy wynika ze chyba nikt nie testowal ...ale juz niedlugo zaczna sie testowanka :rofl2:

Karola jesli tak sikasz to moze fasolka jest ??:-) a kiedy chcesz sikac tylko ze na testa ?? :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem już :tak: Natka odebrana siedzi z baratem w domku żeby Fifiego nie zarazić wysypką.

A Filip miał uczulenie na kakao instat:baffled: rączki mu się już prawie wygoiły, smarujemy maścią nadal co by szybciej doprowadzić je do ładu:tak:

Do góry