reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Kochane moje z moim przyszłym mężem postanowilismy że po poście zaczynamy ostre działania, noi drogie koleżanki chciałam wam sie zapytać jak najlepiej zadbać o siebie przez te 30 dni ?
mówie tu o mnie i o moim narzeczonym ... witaminki ? nie nakręcanie sie czy co ?
doradźcie mi troche :)

Pati nie masz na wyniku rozpiski, któremu tygodniowi ciąży odpowiada Twój wynik? Na becie hcg powinien być, na badaniu samego hcg, bo taki też jest nie ma. Matyjasowa ma rację, każde labolatorium ma inne normy. Bez rozpiski na wyniku, nawet lekarz nie będzie w stanie Ci nic powiedzieć, właśnie ze względu na to, że każde labolatorium ma te normy inne. Jedno jest pewnie jesteś w ciąży:-D Gratuluje raz jeszcze!!!!

jest rozpiska ale dziwna podawana w tysiacach wiec jak zobaczyłam ze w 4 ty trzeba miec 150000- 350000 to zgłupiałam :)
ale naszczescie wiem że już napewno jestem w ciąży :)

Pati ważne to, że jest ciąża i jak beta przyrasta po 48 godzinach, gratuluję raz jeszcze, piękny prezencik na Dzień Kobiet (tzn. że potwierdzona fosolka)

Grzanka to zależy jak długie masz cykle, żeby wyliczyć u Ciebie kiedy po @ najlepiej się starać :) ja stosuję metodę, co drugi dzień od zaprzestania krwawienia do następnego - na pewno się w którymś dniu powinno trafić ;)

Anke już nie mogę się doczekać Twojego wyniku - pisz od razu!!!!!

A to nie wiedziałam, że inne rozpiski mogą myślała, że są jakieś ogólne. To przepraszam. Bo ja też dzisiaj biegnę po wyniki także chociaż to będę wiedziała.
Grzanka kwas foliowy łykaj ;-).

Ja dbam o siebie tak... biorę folik już jakiś czas, biore magnez z b6, jem dużo owoców i warzyw, spaceruje, nie pije alkoholu.. sporadycznie lampke wina i tak jak dzisiaj wypije lampke szampana z truskawkami. Powinno, się odrzucić używki. Niestety póki co pale, ale w mniejszych ilościach, acha i kawę pije normalnie. Kupiłam dzisiaj w drodze do pracy kolejny numer M jak mama i tam napisane jest, że w ciąży można pić do 2 filiżanek kawy dziennie, więc pewnie przed ciążą śmiało można pić. Robie sobie koktajle z odtłuszczonego kefiru np z banana, truskawek i kiwi. Nie wiem, co można więcej zrobić. Podstawa to :tak:ten kwas foliowy

Ja tez miałam podane w tysiącach :-) Jak beta przyrasta podwójnie chyba już wklejałam wypowiedz jakiegoś lekarza, to z ciążą wszystko w porządku. Beta hcg jest głownie po to by sprawdzić czy ciąża rozwija się prawidłwo, na wczesnym etapie no i oczyiwście po to żeby okreśłić tydzień. po 10tygodniu nie wykonuje się tego badania, bo wynki nie są miarodajne. Natomiast samo badanie hcg tylko stwierdza ciąże albo i nie, ale już w niiewielu labolatoriach je robią. Spadam, bo zaraz kończe prace... dzisiaj był luzik z okazji dnia kobiet. No i to mój ostatni dzień... Odezwe się jak wróce do domku.

Ostatnia edycja:
Na pewno napisze od razu jak tylko będę wiedziała. Kurczę denerwuje się jak nie wiem. Ale jeszcze godzinka i lecę z pracy od razu po wyniki i do ginka. Żeby było dobrze. Serce mi wyskoczy z klatki piersiowej zaraz :-p.

reklama
ja przed ciaza normalnie jadlam pilam kawe czasem papierosek bralam folik i magnez dopeiro jak zaszlam to kawa z lyzki i nie zawsze zero uzywek ..... a jem to na co mam ochote .... np osttanio mam wielkiego smaka na bulki z serem zoltym hehehe

Do góry