reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Mgiełka nie chce mi się szukać w wątku ale przypomnij sobie spięcie jakie miałaś z Mynią a ja ją poparłam. Obraziłaś nas wtedy. Każda z nas miała do Ciebie jakieś ale. Gryzłyśmy się w język. Twierdzisz,że nie jesteś osobą konfliktową ale my mamy inne zdanie podobnie jak lipcówki. Tam też znajdują się osoby, które zraziłaś do siebie. Koniec tematu.

reklama
Hej :)
margotko bądź dzielna kochana! myślami jesteśmy z Tobą! Sarunia złośnica nie poczekała na tatusia do piątku :-D
Agnieszko Twój Antek przy cukrzycy to i tak kruszynka :) moje dwie koleżanki które miały cukrzycę urodziły jedna 4900 a druga ponad 5 kg :szok: z tym że ta druga miała cukrzycę także przed ciążą
agacynda wynik na pewno trzeba będzie skontrolować u lekarza ale nie zgodzę się że jest to badanie mało znaczące, jest naprawdę bardzo ważne :tak:widzisz podobne wyniki a u Mgiełki jest wszystko ok, Agnieszka robiła test bardzo szybko z tego co pamiętam i pewnie gdyby robiła w tym tyg co Ty to wynik byłby już jednoznaczny :tak:także zaciskam kciuki żeby wszytko poszło w dobrą stronę
Czarnooka te normy które podałaś są jak najbardziej obowiązujące dla ,,nieciężarnych'' pacjentów :tak: dla ciężarnych są trochę inne kryteria, z resztą dla każdego zainteresowanego są przecież w internecie dostępne obowiązujące wytyczne PTD łącznie z kryteriami do rozpoznania cukrzycy co nie? ;-)
Noelle ja syna szczepiłam 6w1 i pneumokoki (zapłaciłam 450zł):tak: rozmawiałam z teściową przyjaciółki która zajmuje się szczepieniem maluchów i ona mi doradzała szczepić 5w1 i pneumokokami, rotawirusy odpuściłam teraz i z córą też :tak:córkę na pneumo szczepiłam po 6 m-cu ale teraz mamy kontakt z przedszkolakami więc małego zaszczepiłam już teraz na to podstępne gówn.... Rota musisz zaszczepić chyba do 6 mż, koszty też spore :/ z córką za same szczepienia do roczku zapłaciłam ponad 1700zł...Ja na rota nie szczepiłam bo podobno działa tylko na kilkanaście szczepów i trafić akurat na ten który ewentualnie się przyplącze jest podobno bardzo ciężko :/ poza tym koszta więc ja wybrałam pneumo bo przy rota masz charakterystyczne objawy i wiadomo że jak Ci z dziecka leci z każdej strony to i tak do szpitala pojedziesz a pneumo to takie podstępne cholerstwo.. :/
paulinko moja córka waży ok 12-13 kg a wygląda bardzo ,,zadbanie'' :-D udko ma niczego sobie a i brzuszek jak usiądzie leży na kolanach :-D i trzyma tą wagę już dłuższy czas a ma prawie 2 latka :tak:
Sihaya czekamy na wieści z wizyty!
królewno jak się nazywa wkładka o której piszesz? to ta mirena czy jakoś? bo ostatnio doktorek mnie na nią namawia i właśnie się zastanawiam bo ja też już niestety @ dostałam po porodzie :wściekła/y:
Oj dziewczynki gdybym miała więcej czasu to bym Wam tutaj ze 3 strony jeszcze napisała o plusach i minusach małej różnicy wieku :-D:-p Buziaki!

hej kobietki:)
Antek śpi to mam trochę czasu żeby was poczytać

ale tutaj dzisiaj burzliwie ... o kurcze i to mam wrażenie że to ja zaczęłam tę burzę przez "cukrzycę " przepraszam bardzo nie chciałam

Gosiak kochana kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pianeczko a co tam u Ciebie jak tam maluszki?

Różniczko Sailor dziewczyny mają rację ! To jest nasz wątek starankowy i my tutaj tęsknimy !!

Asita jak tam przygotowania do ślubu ?

Noelle Aguś piękne kobietki :)

później wstawię zdjęcie mojego przystojniaka tylko niech się obudzi dzisiaj w ogóle ma jakiś śpiący dzień, Dominika znowu chora jakiś wirus ją dopadł ma wysoką gorączkę i w zasadzie nic innego jej nie dolega. Dziewczyny martwię się bo dostałam dla niej skierowanie do hematologa bo ona ma węzły chłonne powiększone na szyi już od kilku lat oczywiście zgłaszałam to ale podobno to przez to ze ona bardzo często choruje. Ja też mam powiększone węzły tyko ja z tym skończyłam na onkologi i dlatego strasznie się martwię,bo nie chcę żeby ona przechodziła to co ja

Bylam z wynikiem u gina... I teraz tak... Powiedzial ze albo mam jechac do szpitala na dwa dni i tam mi cukier wyreguluja albo mnie skieruje do diabetologa. Wiec wzielam opcje nr 2. Do diabetologa pojechalam sie umowic i za tydzien o 8.45 mam wizyte... Dzwonilam do mojej ciotki powiedziala ze absolutnie mam nigdzie nie jechac. Zapytala czy wieczorem przed badaniem jadlam slodkie- odpowiedz-tak, jadlam grejfruta z cukrem po 23. Mogl zaburzyc wynik? -oczywiscie ze mogl. Wiec... To co bede robic: przez tydzien czasu po godzinie 18 nie tykam slodkiego, jesli mi sie zachce to sliwki suszone lub pieczone jablko moge zjesc... Po dwoch tygodniach postaram sie w ogole slodyczy nie jesc i wtedy pojde glukoze robic jeszcze raz. Oprocz tego w poniedzialek bede juz miala Ziola od lekarza chinskiego ktore maja tez wspomoc trzustke i troche podreperowac jej prace. Jestem dobrej mysli. Co myslicie?

Agacynda myślę że dobrze, jeśli nawet ciocia ci nie radzi jechać... choć z drugiej strony jak lekarz kazał iść do diabetologa... ja już sama nie wiem... najważniejsza jesteś ty i malutka... ja kupiłam glukometr i mierzyłam cukry, ale jedząc normalnie specjalnie nie stosowałam diety, żeby zobaczyć jakie będą wyniki, na pewno wszystko będzie dobrze....

ja chyba nie będę już nic więcej na ten temat pisać bo znowu się okaże, że jestem konfliktowa i zostanę ukamienowana... tylko się popłakałam przez tą całą sytuację... a chciałam dobrze... a mąż to w ogóle według tych co na mnie naskoczyły wyda się skończonym draniem, bo powiedział, że ciekawe żonka, że tak Cię zaatakowały te którym akurat nie udało się zajść w ciąże... no jaki on podły, normalnie jeszcze gorszy jak ja!

Agnieszko wklejaj zdjęcia koniecznie! ja domagam się dodatkowo jakiegoś ze ślubu kościelnego :tak:mam nadzieję że u córci to nic poważnego, bardzo dobrze że macie wizytę u specjalisty - lepiej dmuchać na zimne, na pocieszenie dodam że ja od dziecka mam powiększony lewy węzeł - taka moja natura ;-)a powiedz mi ile Twój Antek cm już przybrał od urodzenia? u nas ok, dzieciaki cudne a na synka patrzę, patrzę i napatrzeć się nie mogę.. :biggrin2: a jeszcze jakiś czas temu zaczął piszczeć na głos jak się śmieje także matka już w ogóle przepadła :-D no i te przesłodkie a guuu...
A to mój leniwiec na urodzinach kuzyna :biggrin2:
Zobacz załącznik 560175
Asitko mierzyłaś suknię? mam nadzieje że leży tak jak chciałaś:biggrin2:
agacynda ja bym poszła do diabetologa - na pewno nie zaszkodzi, co najwyżej pomoże:tak:a test wykonuje się bez zmiany diety którą masz na co dzień, nie ogranicza się spożycia węglowodanów przed badaniem

Gosiaczku czekamy na wieści !!

[/QUOTE]ja chyba nie będę już nic więcej na ten temat pisać bo znowu się okaże, że jestem konfliktowa i zostanę ukamienowana... tylko się popłakałam przez tą całą sytuację... a chciałam dobrze... a mąż to w ogóle według tych co na mnie naskoczyły wyda się skończonym draniem, bo powiedział, że ciekawe żonka, że tak Cię zaatakowały te którym akurat nie udało się zajść w ciąże... no jaki on podły, normalnie jeszcze gorszy jak ja![/QUOTE]

BRAWO!!!!!!!!!!! cudowna rodzinka w komplecie!!!!! Poogratuluj swojemu mężowi inteligencji i braku tupetu z jego strony. powiem Ci tylko tyle niewiem co chciałaś udowodnić pisząc te cholernie kurewsko cholernie przykre słowa ale w tej chwili bardzo Cię ładnie proszę przestań już dawać swoje komentarze bolesne i dziecinne poprostu Cię błagam .
tej chwili pokazałaś jakiego pokroju ludzmi jestescie. Jest Ci dobrze na sercu? nabijasz się pewnie teraz z nas . ciesz się bądz taka jaka jestes i dalej nas gnójcie ale kiedys obroci się to wszystko przeciwko wam i zobaczymy komu bedzie do smiechu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry