reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

SAILOR nie robiłam :-( ale chyba zrobią mi je w szpitalu rano bo mam wstawić sie na 8 a badanie będę mieć kolo 12. Czytałam też że podają jakiś zastrzyk żeby w razie czego bakterie się nierozprzestrzenialy

reklama
U mnie też brzydka pogoda szaro i zimno mam tylko nadzieje że nie zacznie padać i pranie zdąży mi przeschnąc

Asito trzymam kciuki za jutrzejsze HSG :-)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Obawiam się,że Ci nie zrobią tego ani innego badania :-( badanie na chlamydię trwa kilka dni bo oni hodują to ustrojstwo. U nas byłą afera z tym,że nie uprzedzali kobiet przed hsg o badaniu na chlamydię. W efekcie 7 kobiet może liczyć tylko na ivf i sprawa jest w sądzie.:szok:

Noelle ale cudna dziewczynka bravo
Asitka kochana powodzenia na drożności

pozostałe dziewczynki pozdrawiam
a tak z ciekawości, która teraz będzie się rozpakowywać z naszego wątku? ciekawa jestem która jestem w kolejce do rozpakowania ;-)

Oliwia już lepiej
ja jutro szkoła
kochane buziaki i dużo siły i wytrwałości no i fluidki ode mnie i od Nastusi &&&&&&&&&&&

Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę dziś odpisać Asitce. Ogólnie to bardzo zajętą sobotę miałam. Do tego mąż z gorączka 38,6 i katarem, bez żadnych innych dolegliwości i sami nie wiemy co mu jest...

Asitko do szpitala brałam tylko piżamkę i klapki. Piżamka w sumie okazała się niepotrzebna:) a i ksiażkę miałam ze soba i ta się okazała wielce potrzebna, bo musiałam czekać trochę;)
A które hsg będziesz mieć robione? to co ja za pomocą usg czy to z rentgenem i kontrastem??
Trzymam mocno kciuki!! i ma się to u Ciebie skończyć jak u mnie:) tylko pamiętaj, że ja cykl po hsg odpuściłam...!!

edit
oj Asitko a mówiłam rób badania!! Ty niegrzeczna, Ty!!
ja też byłam na 8 na izbie przyjęć a hsg miałam przed 13tą... wyniki badań musiałam już mieć ze sobą. Badania bekteriologiczne/ wymazy/posiewy to mają do siebie, że bakterie muszą mieć czas na wyhodowanie się... dlatego robi się je wcześniej. W dniu hsg nie będzie sensu tego robić.

Ostatnia edycja:
Asitko a u mnie nic ciekawego . myślałam że w tym cyklu wezmę CLO ale dupa mąż jedzie na delegacje na parę tygodni więc nic z tego. okazję na dzidzi przewidujemy dopiero na sierpień wtedy mamy 2 tygodnie wolnego może akurat wypadną dni płodne jak nic się nie poprzestawia.

Sihayko jak dobrze,że odpisałaś myślałam już,że może ja mam złe informację :tak:Domek już gotowy?
Czarnooczko szkoda,że dopiero w sierpniu te staranka ale może do tego czasu wszystko się unormuje i będą staranka na spokojnie :tak:

SAILOR to mnie nastraszyłaś :-( badań nie zrobiłam bo dopiero w piątek dostałam wypłatę :-( po za tym nie liczyłam na to że gin. zgodzi sie na badanie w poniedziałek, ale on wiedział że żadnych badań oprócz cytologi, tarczycy i progesteronu. No nic co ma być to będzie ;-)
SIHAYA dzięki za info. Co do badania to nie powiedział jak będę miała robione a ja sama z szoku zapomnialam zapytać :p
CZARNOOKA szkoda kochana że nie masz męża na co dzień, ale wierzę że Wam sie uda i to jeszcze w tym roku :-)
Pozdrawiam Was dziewczyny :-D

hej hej...
My od wczoraj w domu.
Nie moge uwierzyc ze juz jestesmy "po" i w domu!! Teraz pozostalo juz cieszyc sie soba:)
Mała wymiata,grzeczna jak aniolek,lecimy tylko na cycku,oby tak dalej.
Postaram sie potem nadrobic i cos opisac np horror pt. moj porod.Ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo.
Zaraz siadam do szafy,poszukac tych najmniejszych ubranek bo Mała w rozmiarze 56 ginie....
biggrin.gif
Taka drobina,ale i tak sie dziwie gdzie w tym brzuchu znalazla miejsce
laugh2.gif

reklama
Noelle kochana super, że Nataszka taka grzeczna no i że na majówkę już jesteście razem :) wiesz może narazie nie opisuj tego porodu bo się zestresuje :D poczekaj aż urodzę :))

Asitko ja nie miałam badań na chlamydie przed hsg i normalnie mi zrobili. Musiałam mieć tylko wynik wymazu w porządku więc może u Ciebie też nie będzie wymagane bo jeśli by było to na pewno ginekolog by Ci o tym powiedział i kazał zrobić więc się nie martw za wczasu :)

Do góry