reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

domik kochana spokojnie . z Twoich objawów opisanych mogę zasugerować że Twoja mała ma potówki . jest to częsta przypadłość u dzieci. lepiej by było jakbyś wrzuciła zdjęcie małej bo same objawy nie wystarczą do określenia. lekarzem nie jestem ale szczepię dzieci i spotkałam się z różnymi przypadłościami.

1) moga to być potówki - zalecenie nie ubieraj za mocno dziecka bo dochodzi do przegrzewania bo niedojrzałe gruczoły potowe i nie radzą sobie ze zbyt wysoką temperaturą ciała i otoczenia.

2) po drugie może to być alergia na któryś z pokarmów - jeżeli karmisz piersią.

do dupy masz jakiś lekarzy.

co do ulewania. jeżeli pojawią się wymioty i biegunka szybko na izbę przyjęć bo to rotawirus.( bardzo groźny).

reklama
no hej kochane!!
u mnie juz w cieniu 18 st!!:-) lato w pelnj hehe.. Ide zaraz z psiakiem na spacer.Sniadanie juz jakies pozarlam;-) kawa popilam.Pora sie poruszac;-)

dzisiaj maz ma caly szien wolnrgo wiec juz od rana sie ciesze jak wariatka:-)

domik nie wiem co ci doradzic,nie widze wiec ciezko ocenic.Ale to tak jak dziewczyny pisza....moze to byc wszystko od potowek po reakcje na jakies pokarmy..

pianko jakas.recepta na grzexzne dziecko???:-)

agnieszko zszokowala mnie waga "malego";-)

a mnie nic nie boli ani nic w yym atylu...chyba jednak majowe dziecko bedzie;-)

Witam się z rana, u mnie za oknem słoneczko huuurrrrrrrraaaaaaa :-):-):-)
Myniu wiem wiem, że Wy kochana jesteście lepsze niż niejedna poradnia ginekologiczna :tak:
Domikcw niestety z córcią Ci nic nie pomogę bo nie mam dzieciątka i się nie znam :no: ale trzymam kciuki żeby Lenka szybko wyzdrowiała :tak:
Czarnooka kochana w końcu się odezwałaś :-) co tam u Ciebie
Agnieszko gratuluje dużego synusia :tak:
Marzen kciuki nadal zaciśnięte :tak:
U mnie tempka niska także niedługo @ powinna się pojawić w końcu
dzisiaj mijają 2 miesiące odkąd mojej Chanelki nie ma i tak mi strasznie smutno :-( a za niecały miesiąc miałby 6 urodziny :-(

Przepraszam Was kochane że się nie odzywałam ale zabrakło mi sił na cokolwiek.
miałam bardzo trudny czas w pewnym momencie przeżyłam załamanie nerwowe i któregoś dnia jak nocowałam u mamy a ojciec zaczął szaleć to jak zasnął to miałam ochotę wziąść poduszkę i sukinkota udusić. albo powiedziałam sobie zabije śmiecia a będę odpowiadać jak za człowieka . teraz psychicznie probuje dość do siebie. o starankach wogóle nie myślę nawet niewiem kiedy teraz @ ma przyjść masakra jakaś. już wolałabym by wszystko wróciło do normy.

Agniesiu gratuluję synka super wieści. cieszę się razem z Tobą.:*
Asitko widzę że dalej @ nie a to kur.. wredna @.
Noelle a Ty kiedy planujesz urodzić?^^^^^^
paulinko , marzeń trzymam kciuki.
Laluś a co u Ciebie?
Myniutku smile^^
Sailor a jak tam u Ciebie samopoczucie?

witajcie słoneczka;) ale piękna pogoda!! ach!!:)
Marzen jak u Ciebie?? jak tempka? plamienie minęło??
Agnieszko!!! mamuśko nasza:) kawał chłopa z Antosia:) gratuluję zdrowego, silnego syna:)
Myniu z tą naszą forumową poradnią ginekologiczno-położniczą to trafiłaś w samo sedno!! a rower/rowerki na stawy kolanowe są z reguły the best;) ciesze się, że juz lepiej:)
Agacynda zgadzam się z Mynią co do Twojej ciążowej wagi:] tyle co Ty masz teraz na plusie ja miałam 3 tygodnie temu na wizycie;) a teraz idzie już pod 3-4kg!! szok!
Domik biedna Twoja Lenka:( aż się serce kraja:( ja też bym obstawiała alergię albo nietolerancję... idź do lekarza choćby do 10 jak trzeba!! byle trafić na właściwego, który pomoże:*
Sailor, Laluś gdzie Wy się ukrywacie??

A ja tylko podczytuję bo o dzieciach to pewnie będę mogła pogadać jak urodzę :-) nie znam się moje drogie to się nie odzywam :-) ciążowe dylematy też mi obce niestety. :-)

U mnie dzisiaj potop białego lekko ciągliwego mlecznego śluzu. Dzwoniłam do gina mego. Mam czekać na ewentualnie zapobiegawczo przytulanki co 2 dzień. Mam zwiększoną dawkę euthyroxu i za bardzo podziałała wracam do niższe na zmianę z wyższą będę brać. od tego mogłą @ się rozmyślić :tak:

Czarnooczko ja cały czas pamiętam o tobie. Mam nadzieję,że sytuacja rodzinna się poprawi i będziecie mogli spokojnie żyć. :tak:

Ostatnia edycja:
Sailor ja tez mam potop białego śluzu i zawsze rano jest go masę i dlatego myślałam, że jest coś na rzeczy :-(
Czarnooka no w końcu kochana się odezwałaś, mam nadzieje, że sprawy rodzinne ułożą Ci się jak najszybciej i @ się unormuje :tak:
jak mi się nic nie chce, chyba mam przesilenie wiosenne ;-)

Hej :)
Mgiełko śliczny brzusio masz!!! Pięknie wyglądasz :)
Asitko super ta trawka na balkonie :) Też się zastanawiałam nad taką ale jeszcze nie mam :) Coś długo tej @ nie masz... Może zrób dla pewności jeszcze test kochana.
Pianeczko Kubuś jest prześliczny i super, że taki grzeczniutki :)
Domik moja koleżanka miała ostatnio taki sam problem, jej maluch ma już 5 miesięcy i nagle ni stąd ni zowąd pojawiła mu się wysypka, takie czerwone suche plamy jak Ty piszesz, strzelające kupki - wszystko tak samo. Poszła do lekarza i też sama musiała lekarce powiedzieć, że to może być alergia - ta oczywiście nie chciała słuchać i kazała zmienić mleko na inne. Koleżanka sama kupiła mleko takie specjalne i podała małemu - wszystko zniknęło jak ręką odjął. Poszła do lekarki po receptę na to mleko i oczywiście nie chciała jej dać, bo twierdziła że to nie alergia więc poszła do innego lekarza. Od czasu jak podaje to mleko dla alergików to jest spokój. Kup może na próbę sama to mleko - nie jest tanie ale warto spróbować, jak coś pójdziesz później do lekarki i poprosisz i receptę bo na receptę kosztuje coś ok 4 zł chyba.
Myniu piękne pazurki sobie robisz :)
Noelle dziewczyno Ty masz taki fajny zgrabny brzusio! Nie wiem o jakich namiotach Ty tutaj piszesz :) Pięknie wyglądasz :) Jeszcze dwa tygodnie i Nataszka będzie z Wami, a może nawet wcześniej :) Mam nadzieję, że napiszesz eska? :) A swoją drogą to tak niedawno straszyła, że już wyjdzie a teraz pewnie będzie siedziała do oporu ;)
Marzen może jeszcze nic straconego trzymam kciuki tempke masz nadal wysoko także głowa do góry.
Agacyndo śliczna Anielka :) Podobna do mamuni ;)
Królewno no to do dzieła :) od razu syneczka machniecie i będzie z głowy ;)
Czarnooka współczuję tej całej sytuacji... Nie wiem nawet co napisać, trzymaj się tam!
Aga serdeczne gratulacje!!!! Witamy dorodnego Antosia na świecie :))

Przepraszam kogo pominęłam ale miałam duuuużo do nadrabiania i połowa rzeczy mi wyleciała z głowy, więc przesyłam buziaki :* i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U mnie wszystko ok, tak jak Noelle korzystam do bólu z pogody. Całymi dniami spaceruję, a jak wracam do domu to płakać mi się chce tak mnie pięty bolą ale na drugi dzień znów powtórka :) W taką pogodę to nawet w domu się nie chce siedzieć :)
Buziaki :*

Gosiak niestety tempka za niska bo dzisiaj się pokusiłam i zmierzyłam, może po dupku @ w końcu przyjdzie :crazy:

edit
no tak ładna pogoda i nikogo nie ma :rofl2:
ja chcę już do domku, a dzisiaj jadę na pazurki w końcu będę mieć nowe :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Czarnooka kochana martwiłam się o Ciebie, jak Ci źle powinnas byc z nami, wiesz,że chociaz Cię pocieszymy :*:happy:
Domik, to penwie skaza, tak jak pisałam spróbuj z mlekiem sojowym &&&&&&
Asitko Ty do domu , a ja zaczynam pracę abuuuuuuuuuuuu......ale mam teraz długi weekend i od jutra wolne :rofl2:
Dziękuję Wam moje piękne za kciuki, plamienie nie ustało temp. nie zmalała jak cos to jutro testuje :)

Do góry