reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Agacynda ja tez lubię taki styl:) ja akurat w sypialni mam dwie ściany ciemniejsze, dwie jaśniejsze:) Jeden kolor to fuksja a drugi róż, bo chciałam ciut rozjaśnić. ale niewiele tego różu bo na jednej różowej ścianie stoi szafa. Do tego teraz zrobię białe półki, pod sufitem, takie jak pokazywałam kilka dni temu. obok łóżka będzie stał stolik, na nogach od maszyny singiera (mojego dziadziusia, który był krawcem) będzie biały, błyszczący gruby blat. No i dodatki czyli zasłony, narzutę, poduchy chcę jakieś waniliowe do tego.
A mieszka się bosko, do tego okazało się, że to naprawdę fajne miasteczko. Dookoła dużo terenów rolniczych i pędzę co sobota na bazaraek kupuję jaja prosto od chłopa :) warzywka tez od chłopa:) taiego co to ma zdrowe, krzywe i brzydkie a nie sztucznie uładnione marketowe. Mam w miasteczku mleczarnie, która produkkuje różne ciekawe produkty np mleko z omega3, śmietanopodobny wyrób tylko i wyłącznie z tłuszczu roślinnego, chudszy i zdrowszy. Ogólnie ciesze się, że przeprowadziłąm się tu z Warszawy.

reklama
No to super!! Jejku jak zdrowo... Tylko te dojazdy do pracy coo... Tego to Ci wspolczuje.
Ja stronie od rozu, wole inne kolory... A ostatnio to chyba mam faze na turkus i sie zastanawiam nad duzym pokojem w tym kolorze i do tego szary naroznik. Mmm... Troche wydatkow mnie czeka.
A te polki co wrzucalas sa mega boskie!! Bedziesz robic identyczne czy na wzor?

Ja uderzam do lozia... Brzuszek cos kluje to chyba trzeba odpoczac troche. Za duzo dzis wrazen :p buziole i dobranoc Myniutku!

Ja ogólnie też za różem nei przepadam, w sumie to żałuje teraz trochę, że go wybrałam. Ale głównie chodziło mi o fuksję i ten róż pod to dobrałam, teraz wybrałabym coś innego do tej fuksji... za jakiś czas zmienię, tylko tę jedną ścianę :p
A dojazdy.. już sie przyzwyczaiłam. Jadę 50 minut a w sumie jak w ww mieszkałam na włochach tez tyle jeździłam tyle że stojąc w korkach, a zdażało się i godzinę i 40 minut jechać. Ostatnio miałam luksus bo jechałam do pracy 15 minut ale w Warszawie mało kto ma taki luksus
a półki chcę zrobić identyczne :) tzn nie do końca. tam one chyba są z płyty karton-gips a moje będą z drewna, ale też chcę żeby mocowania były niewidoczne i te przegródki na górze. Jutro tata przyjeżdżą i jedziemy po materiały :)
Trochę wiosny przesyłam ;) Przede wszystkim dla Sailorka :) ale wiecie dlaczego ;) tylko dlatego, że ona jest największą fanką Figla :)
P1080671.jpg
Już niedługo pozbędę sie tego okropnego regału :) Jak sie cieszę :)

Cześć :-) Wczoraj robiłam wieczorem ten test.... i tak mi się wydaję, że jest ta kreska i tak wyraźniejsza od tej co jest na pierwszym teście...

Myniu chciałabym, żeby już się wyjaśniło... I to bardzo...

No nic jutro być może się czegoś u gina dowiem... A teraz mykam do pracy. Miłego Dzionka :-)

Laluś kochana ja też widzę cień :) ja miałam podobny i teraz niedługo kończę 8 mc:)) najlepiej powtórz test jutro rano trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Myniu Figielek słodki :))

Staraczki moje kochane za was też bardzo mocno trzymam kciuki i mam nadzieję ze teraz to te II kreseczki posypia się lawinowo
fluidki lecą &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

a mi dzień beksy minął na szczęście no bo ile można :) zaraz lece do kościołka a potem na zajęcia ale tylko do 13 bo dłuzej nie wysiedzę plecy mnie strasznie bolą od tak długiego siedzenia,

dziewczyny niech już będą święta

hihihih Laluś nic nie chcę mówić ale mój pierwszy z pierwszych testów tak wyglądał^^^^ myślałam że to wada produktu bo tak jaśniutko było że musiałam pod światłem patrzeć i myślałam że tak bardzo chce zobaczyć II kreseczki że je widzę pokazałam dla męża on powiedział że on II nie widzi więc odpuściłam a do tego potem wyszła ujemna BHCG to już wogóle dałam se siana ;)
ja myślę i w sumie jestem pewna na 100% że Ty masz w brzuszku fasolinkę ;)

ja to wogóle nie czuję się w ciąży . zastanawiam się czy wszystko jest ok.

Laluś życzę Ci tego byś dołączyła do mnie bo dzieli nas tylko kilka dni różnicy ;):)

Laluś koniecznie potwórz teścik, ale z porannego moczu, będziesz miała pewność, ja też śmigałam co raz robić o różnych porach i dołowałam się bo kreski jasne, no a w ciąży byłam, powiem ci że mi dopiero dwie wyraźne wyszły w 5 tygodniu ciąży ;-)

Agacynda fajne kolory ja tez lubie szarości, w kwietniu planuje malować pokój nasz, przedpokój i chyba sufit w kuchni, tylko jeszcze nie wiem jak to zrobie bo w kuchni mam taką farbę strukturalną na ścianach ( piasek pustyni) a chciałabym tylko suficik odświeżyć oj będzie dużo chyba obklejania, a ja myślałam o turkusie w pokoju i beżu takim jasnym.... i jakiejś fototapecie beżowej ( np. jakiś krajobraz miasta) na tej ścianie turkusowej, ale sama nie wiem... czy nie bedzie za duzo nabazgrane,

co do dziecka to LOGICZNE ze dla matki jej własne jest najlepsze, przeczytałam swoją wypowiedź i jasno z niej wynika że podaje to jako przykład i jeszcze podkreślam, że specjalnie tak tylko wyolbrzymiłam temat - ale jeśli ktoś mojej wypowiedzi nie zrozumiał no cóż... nie mój problem

Czarnooka napewno jest wszystko w porządku, poczekaj troszkę na objawy, a może te nieszczęsne mdłości ci minął, życzę ci tego z całego serca

życzę miłego dzionka wszystkim
ja już gotuje rosołek ;-)
planuje dzisiaj pojść z córą na rowerek ale coś wstała z katarkiem, no zobaczymy

hej dziewczyny,
ale sie wyyyspalam:-) w koooncu:-)

mgielko nie ma sprawy.Wyniki sa ok.Daj znac co tam lekarz powie.A mala niedlugo zacznie harce w brzuszku na calego.daj jej jeszcze troche.

lalus no i co???:-) mowilam ze ja tam swoje wiem:p szkoda ze.rano tego testu nie robilas.Ale tak czy siak kreseczka jest,mi twz bladziochy wychodzily.No to jutro zrob test koniecznie bo gin moze nic nie widziec jeszcze,moze bete by tak zrobic??teraz juz nie ma opcji o wyniku watpliwym!

myniu piekniy kociak:-)

agnieszko jestem za!!niech juz beda swieta!!!

czarnooka spokojnie....jak Cie dolegliwosci dopadna.to bedziesz czwkac z utesknieniem zeby w koncu minely.

agacynda.co tam??:-)

ide na jakiws sniadanie....ja to mam mdlosci...??!!!

Ostatnia edycja:
Noelle mdłości w 8 miesiącu??? Myślałam, że to tylko na początku :)
Czarnooczka mąż jeszcze w szoku? :)
Ja już się szykuję na powitanie rodzica :p Jak ja sie nei mogę doczekać tych zakupów w Leroy Merlin i Ikei :)

reklama
hihih oj tak Myniu nie może w to uwierzyć nie dziwię mu się po takim czasie starań i wyczekiwania nastał cud :D

wczoraj leżymy na łóżku i sobie gadamy w pewnym momencie mój mąż do mnie z tekstem "Kobieto Ty ze mna nie dyskutuj bo mam swojego człowieka w brzuszku ":):)

Do góry