reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Dzięki Margotko :)
To teraz z innej beczki :)
Gin kazał brać luteinę od 16 do 25 dc. Ja jeszcze nie miałam skoku temperatury i jeśli juto bym miała skok to mogę chyba bezpiecznie brać ale w razie jakbym nie miała jutro skoku to co?

reklama
Należałoby przyjrzeć się stanowi jamy ustnej tego kota. Zwykle nadmierne
ślinienie występuje przy dość często spotykanej chorobie wirusowej zwanej
caliciwirozą u kotów. Dzieje się tak dlatego, ponieważ w trakcie przebiegu tej
choroby dochodzi do miejscowych uszkodzeń śluzówki jamy ustnej, zwłaszcza
przyśrodkowej strony policzków i języka. Tworza się drobne ubytki i nadżerki,
które mogą sprawić zwierzęciu ból, który z kolei wywołuje silne ślinienie
sie.Nadmierny slinotok może też wystepować np. przy dużej ilości kamienia
nazębnego, chorób dziąseł i innych nieprawidłowości na terenie j.ustnej.
Może też być objawem świadczącym np. o nudnościach u kota.
Jeśłi stan jamy ustnej jest bez zmian, a i stan kliniczny kota jest bardzo
dobry, kot może mieć także indywidualne predyspozycje do nadmiernego ślinienia
się.

Czytałam to Sailorko:) Tylko, że jego ślina jest spieniona i wydaje mi się, że to już jest efekt tego jego glamzania (nie wiem jak inaczej to napisać, może mlaskania) Ząbków raczej chorych nie ma bo nie chciałby jeść. Muszę go jakoś dziś przekonać żeby dał obejrzeć zabki, może mu się przykleiła taka skórka z groszku albo kukurydzy, bo wczoraj troszkę mu dałam
A kłaczki to na pewno nie bo on nie ma przy tym odruchu wymiotnego.
A z tabletkami moimi co masz na myśli mówiąc że kilka dni zwłoki nie zrobi różnicy. To żeby poczekać z luteiną?

Cześć Dziewczynki :-) Ja wróciłam ze Świnoujścia . Pogoda była super, morze cieplutkie. Mam pytanie mierzyłam dziś temperaturę i wyszło 37,1. @ ma być za tydzień. Ile się utrzymuje wyższa temperatura? I kiedy można stwierdzić na jej podstawie ciążę?

Laluś witaj :) Po samej temperaturze można stwierdzić ciążę jeśli utrzymuj się ona 18dni po skoku, więc to naprawdę długo, wcześniej już wyjdzie Ci test na pewno. Chociaż jeśli w terminie @ temperatura jest wysoka to już można teściora robić :) Mi zawsze spada dzień przed @ troszkę i w dniu kiedy @ przychodzi to spada już bardzo.

Laluś witaj :) Po samej temperaturze można stwierdzić ciążę jeśli utrzymuj się ona 18dni po skoku, więc to naprawdę długo, wcześniej już wyjdzie Ci test na pewno. Chociaż jeśli w terminie @ temperatura jest wysoka to już można teściora robić :) Mi zawsze spada dzień przed @ troszkę i w dniu kiedy @ przychodzi to spada już bardzo.

Oczywiście pod warunkiem laluś, że mierzyłaś ją prawidłowo. Czyli przed wstaniem z łóżka, po minimum 3 godzinach snu

reklama
Myniu oby figielkowi nic poważnego nie było, tak to juz jest z tymi zwierzaczkami jak z dziećmi :-) Mój piesio ma biegunkę od wczoraj, daję mu smectę i chlipta z takim smakiem, że hoho (a to niedobre jak cholerka jest) ;-) No i biegam z nim co chwilę na dwór, a u mnie leje strasznie ...

Do góry