reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
wiem wiem syneczki ... nie pamietam jak to bylo juz z pierwsza ciaza hehehehe dlatego teraz sie tak dziwie ehheeh ze nie mam mdlosci i wogole ... ale mysle ze na to wsyztsko jeszcze czas.....
tyle ze bol podbrzusza mam juz mniejszy .... kregoslup dalej daje o sobie znac a ciebie dalej boli podbrzusze???

dziewczyny ja nie wiem dokładnie jak liczyć te dni płodne.... 9 lutego poleciała mi różowa plamka przez cały dzień , 10 lutego tez parę różowych a do tego straszny ból a 11 już poleciało normalnie- to od kiedy mam liczyć cykl? 9,10,czy 11?? bo od tego zależy moja owulacja i nie jestem pewna

Matyjasowa dwie wizyty i dwa razy USG. Mój ginekolog ma zasadę że 1 USG robi koło 5 tygodnia by zobaczyć czy pęcherzyk ciążowy wzrasta prawidłowo i czy tworzy się żółtkowy i daje ewentualne wspomagacze, 2 USG koło 7 tygodnia by usłyszeć już serduszko. 3 i każde kolejne usg jest już wedle życzenia. Zasadą jest jeszcze to że koło 20 robi połówkowe i koło 34-36 zawsze oglądamy i koło 40 oglądamy. Generalnie na życzenie. Gdybym chciała mogłabym co wizytę, a wizyty mam co 2 tygodnie. Chodzę na NFZ i nic przy tym nie płacę. Ginekologa nie zamieniła bym na żadnego innego.

Kinga ja Ci mówię dwukrotnie podupadłam w swej wierze i trach niespodzianka u ciebie jest teraz tak samo :-D

matyjasowa to bardziej takie ciepłe rozciąganie niż ból, coś jak przed @ ale lżejsze no i to uczucie ciepła. Tak nadal to mam ale nie dzień w dzień. Bywa ze tydzień nie czuję gdy nagle 3 dni z rzędu się rozciąga. Teraz gdy położę się na płasko i dotknę macicy czuć ją wyraźnie, przybrała kształt i wielkość piłki tenisowej.

Kinguś pisałaś ze na pewno nie tym razem, że w tym miesiącu nic nie wyjdzie, dosłownie jak bym siebie słyszała ;-)

dziewczyny ja nie wiem dokładnie jak liczyć te dni płodne.... 9 lutego poleciała mi różowa plamka przez cały dzień , 10 lutego tez parę różowych a do tego straszny ból a 11 już poleciało normalnie- to od kiedy mam liczyć cykl? 9,10,czy 11?? bo od tego zależy moja owulacja i nie jestem pewna
ciężko mi powiedzieć bo ja tak nie mam jak zaczyna mi sie plamienie to albo w ten sam dzień dostaje a najpóźniej na kolejny i zawsze pisze od daty plamienia. Tyle ze ja nie mam rózżowych plam tylko od razu brązowe tak jak okres ci sie konczy wiec ja na twoim miejscu liczyła bym od 11 bo różowe to jak przygotowanie tak mi sie wydaje

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry