reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

witam
nie będzie fasolki temp spadła masakrycznie w dół, @ dalej nie ma ale jajniki zaczęły ostro boleć pewnie zaraz sie zjawi ,śluz biały , dziewczyny jak ja bym chciała żeby jakimś cudem ta tempka jutro wróciła na swoje miejsce
azy.jpg no ale trudno widocznie tak miało być, teraz tylko czekać na @ i d owulki ,z wami szybko zleci

i teraz sie uda, byle tylko już przyszła
ciekawa jestem dlaczego mi sie przesunęło, może to że miałam taką silną miesiączkę to z powodowało

Ostatnia edycja:
reklama
hej :) moja temp w tym cyklu jakas dziwna :D:D haha :p
ale oby po skoku juz sie trzymała ;d teraz to nie wazne ;p

Agnieszka, jeśli @ nie ma to jeszcze nic straconego, słyszałam o wykresach nawet bez skoku temperatury które były ciążowe :)

ja dzis na monitoring ide ! trzymac kciuki :D:D

hejka kochane. ja jeszcze sobie leniu****e i Was czytam. u mnie zimno i pogoda taba brzydka!!! ja chcę słońce. myślałam, że na wesele choc jakiś rumieniec zagości na mojej bladaj skórze a tu masz...
@ dalej nie ma... dziś 47dc:szok: i nic z tego nie rozumiem... szyjka to mi się chyba zmienia według swojego widzimisię a nie od pory danego etapu cyklu. teraz jest tak wysoko i się prawie "zlała""czy zeszła" z resztą otoczenia...nie wiem jak to nazwac... prawie wogól jej nie czuje. zamkneła się i poszla w cholerę:angry::wściekła/y: a ja chce @@!!!!!!!!!!! kurde mol!!!!
agnieszka przykro mi z powodu tej temperatury....bedzie dzidzia w nastęnym cyklu. wierzę w to:*
miałam taki zamiar mierzenia tempki ale boję się takiego nakręcania przy wyższych i utrzymującyhc się temperaturach i jeszcze z tego nici. widzę po Was jak to przezywacie:-( tulę Was:*
mynia fajnie, że widac już zarysy końcowych efektów mieszkanka. wiesz ja słyszałam, że takie bóle miesiączkowe przechodzą po urodzeniu dziecięcia. więc teraz masz jeszcze jedną dodatkową motywację:-p
sailor nie tylko ty urlopik spędzisz w domu. my też pieniądze władowaliśmy w auto i w remont. tez może skoczymy gdzieś w góry na weekend. jeszcze mi kilka dni zostało i bedę miec 8 dni urlopu. szał:-D ale musze wykorzystac bo to jeszcze stary, a potem w sierpniu bedzie nowy. dłuższy:tak:
alg spokojnie kochana, nie nakręcaj sie tak bo oszalejesz. co ma byc to bedzie. a bedzie dobrze:tak:
krolewna a jak po wizycie?? mylę się czy miałaś wczoraj ten monitoring?? opowiedz nam cos
sihaya kiedy masz miec @??? oby śledzie były zwiastunem dobroci:-D mój małżonek też chciałby codziennie:zawstydzona/y: tylko, że ja nie zawsze mam ochotę...:zawstydzona/y::-(
aniulkas gratuluje 2 rocznicy ślubu. wszystkiego najlepszego. dużo miłości:*

witam nowe dziewczyny. życzę szybkiego zafasolkowania:)
miałam coś jeszcze napisac ale nie pamietam co:baffled:

Aguś, trzymaj się kochana. Ja podobnie czułam się w poniedziałek, cały przepłakałam, nawet w pracy siedziałam i ryczałam. pewnie normalnie bym nie ryczała bo az tak mocno się nie nastawiałam (choć nadzieję miałam ogromną, tym bardziej, że mi temperatura nie spadła.... )ale ja podczas @ płaczę z byle powodu. Może ta temperatura jakimś cudem okaże się zaburzona a jak nie to zacznie się nowy cykl, głowa do góry. Mogło Ci się rozregulowac coś po stracie... ja po zabiegu na szyjce miałam nieregularne @ przez 2 lata. Tzn raz miałam 27 dni, raz 33... A co dopiero po stracie...
Królewna trzymam kciukasy, żebyś miała dużo wielkich pęcherzyków:) No może nie wielkich ale takich w sam raz :) I żeby udało się trafić w bliźniaki:)
Domiku, wesele w ten weekend? Nie martw się brakiem słońca, opalenizna ponoć jest teraz passe:)
ALG trzymam kciuki :)

Agnieszko nawet jeśli @ przyjdzie to znowu będzie następny cykl. Ja już mam teraz 3 po poronieniu w tym ten poprzedni na 90% przypuszczam,że bez owulacji był. I problemy z hormonami.

Nikt dokładnie nie wie, ile czasu potrzeba, żeby zajść w ciążę. Można jednak określić, ile mniej więcej czasu upływa do momentu, kiedy para spodziewa się dziecka i jak ten proces przyspieszyć.
Jak długo przeciętnie trwa staranie się o dziecko?
Większość par zachodzi w ciążę po trzech miesiącach współżycia. Z pewnością ten czas wydłuży się, biorąc pod uwagę wiek, przyzwyczajenia, które mają negatywny wpływ na płodność (np. palenie) lub zaburzenia płodności.
Średnia statystyka zajścia w ciążę przez pary:

• 30 procent zachodzi w ciążę w pierwszym cyklu (1 miesiąc)
  • 59 procent zachodzi w ciążę w trzecim cyklu (3 miesiące)
  • 80 procent zachodzi w ciążę w szóstym cyklu (6 miesięcy)
  • 85 procent zachodzi w ciążę w dwunastym cyklu (jeden rok)
  • 91 procent zachodzi w ciążę w 36 cyklu (3 lata)
  • Od 93 do 95 procent zachodzi w ciążę w 48 cyklu (4 lata).
Jeżeli od roku próbujesz zajść w ciążę i nic z tego nie wychodzi, warto udać się do specjalisty ds. niepłodności. Być może po wielu staraniach w końcu uda się osiągnąć upragniony cel, jednak przezorności nigdy za wiele, lepiej wykluczyć możliwe problemy związane z płodnością.
Jeśli masz 35 lub więcej lat, napotykasz trudności z zajściem w ciążę, a nieubłaganie płynący czas staje się coraz droższy, powinnaś czym prędzej zwrócić się o pomoc. Do specjalisty ds. niepłodności najlepiej udać się po sześciu miesiącach nieudanych prób.
Ile par woła o pomoc?
Około 90 procent par zachodzi w ciążę w sposób naturalny. Pozostałych 10 procent cierpi na zaburzenia płodności. (Od 93 do 95 procent par najprawdopodobniej zaszłaby w ciążę w sposób naturalny, jeśli zachowałaby cierpliwość i dłużej czyniła starania, ale pragnienie dziecka jest silniejsze, dlatego pomoc specjalisty jest tu niezbędna).
Diagnoza „niepłodność” najzwyczajniej oznacza rok nieudanych prób. Większość par, które udały się do specjalisty ds. niepłodności w celu rozpoznania problemu i zastosowania odpowiedniego leczenia, zachodzi w ciążę. Pozostali mają możliwość skorzystania z nasienia dawcy, usług surogatki lub adopcji dziecka.
Czy wiek ma wpływ na zajście w ciążę?
Im człowiek starszy, tym trudniej mu będzie począć nowe życie. Po roku starań mniej więcej 86 procent zdrowych dwudziestoletnich kobiet zachodzi w ciążę. Liczba ta zmniejsza się o 36 procent w przypadku zdrowych płodnych kobiet w wieku około 40 lat.
Średnio, szczyt płodności kobieta osiąga pomiędzy 24 a 30 rokiem życia. Chociaż z wiekiem ciężej jest mieć dziecko, większość zdrowych kobiet szczęśliwie zachodzi w ciążę w wieku 40 lat.
Czy można szybciej zajść w ciążę?
Na szczęście, tak. Oto kilka rad, jak tego dokonać.
Przede wszystkim dowiedz się, kiedy zachodzi u ciebie owulacja. Zajść w ciążę można tylko w trakcie owulacji. Dlatego wtedy uprawiajcie seks. Badania pokazały, że pary, które nie wybierają przypadkowo dni na seks, szybciej zachodzą w ciążę. (Najlepszy czas na seks to dwa - trzy dni przed owulacją i w dniu jej wystąpienia).
Oto wyniki par, które uprawiały seks w trakcie owulacji:

• 38 procent zachodzi w ciążę w pierwszym cyklu.
  • 68 procent zachodzi w ciążę w trzecim cyklu.
  • 81 procent zachodzi w ciążę w szóstym cyklu.
  • 92 procent zachodzi w ciążę w dwunastym cyklu.
Przygotuj swój organizm na ciążę. Twój ogólny, reprodukcyjny stan zdrowia jest bardzo ważny dla płodności, dlatego zanim zajdziesz w ciąże dobrze jest się przepadać. Dowiedz się, jakich składników odżywczych potrzebuje twój organizm i zacznij zdrowo się odżywiać, sprawdź jaki ciężar ciała może mieć wpływ na zajście w ciążę, itp.
Źródło: BabyCenter | Homepage - Pregnancy, Baby, Toddler, Kids

Hej

No i po naszym świetowaniu... wczoraj jak pisałam mielismy rocznicę ślubu.
Były lody szampan torcik... prezenty ;)
A teraz moje pytanko...
jak rownież pisałam ..mam ten mikrosopk owulacyjny i wczoraj i dzis robiłam to badanko... i wychodzą mi paprotki jak na dni płodne a jestem przed @ mozliwe ze pojawi sie za 2- 3 dni... Czy ktoraś z Was miala ten mikroskop i miała podobne doświadczenie?

reklama
Hej

Królewna trzymam kciuki za monitoring

A ja dostaje nerwa bo chce się dostać do pewnej lekarki ale terminy ma boskie

W przychodni przyszpitalnej termin na 30 lipca, w prywatnej przychodni w warszawie na nfz termin na 12 lipca :angry:

Boże chce dobrego lekarza na nfz czy to tak dużo:confused:

Na dodatek mały znów ma katar:crazy:

Dobrze że @ się kończy powoli i słoneczko ładnie świeci

Do góry