reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Co do niekompetentnych lekarzy, wiem coś o tym. Jak zaszłam w ciąże z bliźniakami, to chodziłam do jednego z najlepszych lekarzy w Cz-wie. Nie robił żadnych badań, ani cytologii i mało tego był pewien na 100%, że to tylko jeden dzidziuś. Pamiętam jak szłam na 1 sze usg i śmiałam się Panie doktorze to aby na pewno nie bliźniaki? -pytałam :-( Paranoja.... wiele bym mogła jeszcze pisać na jego temat... mimo, że wyleczył mi torbiela i chodziłam do niego od lat. Teraz mam zaj.. lekarza(żeby nie przechwalić) słono płacę za wizytę ( w sumie to 50 zł więcej niż u poprzedniego), ale wiem za co. Zawsze pod telefonem, abrazja macicy rewelacyjnie przeprowadzona(z resztą w prywatnej klinice ale na kase chorych) żadnych powikłań. Odrazu zestaw badań na cytomegalie, toksoplazmozy, hiv, rózyczke, przeciwciała jakieś, tarczyca i teraz prolaktyna i antyTPO. a propo's prolaktyny to odebrałam już wyynik i jest w normie ( co prawda górna granica, ale dr powiedział, że kompletnie nie ma się czym martwić). AntyTPo też ok. Naprawdę lekarz super i pogada i o wszystko możesz spytać -zawsze odpowie. co prawda co miesiąc kasa, ale chce urodzić dziecko zdrowe- tym brdziej, że mam już jedną tragedię za sobą.. Wole nie kupić kolejnej bluzki a dać na wizytę :sorry:

Także dobry lekarz jest na wagę złota w tych czasach... niestety. Mam nadzieję, że z jego pomocą wreszcie się uda....

Zjadłam obiad-zrobiło mi się ciepło i odpływam. Od 6 na nogach... i taka pogoda paskudna... brrrrr

no właśnie o to chodzi, tymbardziej że mówiłam lekarzowi, że kiedyś jeszcze przed ślubem, miałam coś nie tak z hormonami i inny lekarz przepisał mi duphaston , brałam go przez pół roku, potem wyszłam za mąż i po trzech miesiącach po ślubie zaszłam w ciąże ( wtedy już od roku nie brałam żadnych lekow) a pamietam w sylwestra podjelismy decyzje o dziecku i w styczniu zaszłam w ciąże, teraz też M wrócił z Afganu w październiku i w listopadzie zaszłam w ciążę tylko zakończenie było inne... i ja mówiłam lekarzowi, że może pierwszą ciąże utrzymałam bez problemu bo wiele miesięcy wcześniej brałam duphaston a teraz może jakoś hormonu mam za mało,
a lekarz że mam sie starać do maja jak nie wyjdzie to przyjść! K... Mać no bezradność bo to najlepszy lekarz w okolicy tu gdzie teraz mieszkam to jest tylko 3 z czego on najnormalniejszy ale chyba sie zapisze do kogoś innego ;-(

Ten lekarz to chyba jeden z najlepszych ... ale idiotów.... Sama widzisz jak mu powiedziałaś o tym duphatonie to powinien ci zapisać go skoro teraz zaś się starasz... bo przy najczarniejszym scenariuszu jak zajdziesz możesz płód stracić a tak jest szansa, że poziom hormonów się ureguluje i ciąża będzie się rozwijać bardzo dobrze bez zagrożeń... Tym bardziej po co narażać siebie na stres i kolejne przeżycia. Na Twoim miejscu zmieniłabym tego lekarza albo wymusiła na nim badania. Ja ci powiem, że teraz jak dostanę @ to idę do innego lekarza i każe mu wręcz zlecić badania. Nie mam zamiaru czekać rok by na koniec usłyszeć "Mamy problem", wykluczę wszystko na początku i będę mieć z głowy.

Dziewczyny mam pytanie. Chodzi o ten clo. Teraz jest 9 dc, okres mi się niby skończył we wtorek, a dzisiaj zauważyłam taką plamę śluzu lekoo brązowego. Był o konsystencji ni to rzadka ni gęsta... Taki dosyć zwart tylko, że brązowy. Po tym leku może tak być? Kurde zawsze kóńczył mi się @ i plamiłam jesze z dzień, no może dwa i teń śluz robił się z czasem normalny, ale w 9dc nie było żdnych"brudnych" upławów. Nie mam na pewno żadnego zapalenia-nic mnie nie boli :/. Miała tak któraś z was?

Dokładnie Karola ma rację. Mgiełka może powiedz mu że ty chcesz te badania sobie zrobić i to jest jego obowiązek żeby wyniki zinterpretować.

teraz jak dostane @ zmieniam lekarza, już nie chodzi o to czekanie do Maja, ale o sam fakt a może znowu zajde w ciąże i znowu ją poronie i tak w kółko
beznadzieja
a prowadził moją pierwszą ciążę i byłam zadowolona teraz jakoś już nie jestem czuje się lekceważona a nadmieniam że chodziłam prywatnie to moja kasa ! i nie będę jej wydawać na kogoś kto nie walczy o moje zajście w ciąże ze mną
najgorsze że mój M twierdzi , że moze trzeba poczekać, może lekarz wie co mówi żebym wyluzowała eh ci faceci

hej dziewczyny,
miałam okropny dzień, jeszcze ta pogoda mnie dobija...
na szczęście już w domku, uhh

dzięki karola za linka, fajny filmik :-)

dziś "pyka" mi prawy jajnik, piersi bolą, i już drugą noc budzę się tak jakbym czuwała..hmm. ..

reklama
Czytalam co pisalyscie i czytalam i chy dostalam @ :| strasznie dziwne... 5 dni wczesniej niz spodziewany termin?

Do góry