reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
jak wygląda na początku ciazy i znalazłam

ale na forum i jedna laska pisała z własnego doświadczenia ze miała miękką i lekko otwartą
jejku dziewczyny i zaczęłam się nakręcać ze może się udało

Sailor, mdli cały dzień ale wymiotowałam tylko rano i od rana strasznie razi mnie słońce w oczy:) Ale z tymi mdłościami to już pisałam kiedyś, że ja mam ogólnie takie przeboje z tym:)
Wiecie co wczoraj zauważyłam? Obudził mnie kot o 5:30 więc zmierzyłam już temperaturę bo to 40 minut przed moja porą mierzenia, więc się łapie:) Miałam 36,74 i lodowate ciało bo zimna noc była. Ale że jednak nie musiałam wstawać to sięgnęłam tylko ręką po koc leżący obok łóżka, nakryłam się nim oprócz kołdry i dalej poszłam spać. Obudziłam się o 6:10 i stwierdziłam, że skoro nie wstawałam to zmierzę temperaturę jeszcze raz bo to moja właściwa godzina mierzenia. I było 36,96. Na wykres wpisałam tą niższą bo i tak wyższa od podstawowej ale... wydaje mi się, że naprawdę jak się budzę zziębnięta to ta temperatura jest zaniżona...

No właśnie i bądź tu mądry jak takie rzeczy mają wpływa na temke. U mnie dzisiaj i wczoraj skok ale nie na owulkę bo szyjka zamknięta twarda i na dole chyba lub średnio wysoko, byłam w stanie ocenić bo aplikuję lactovaginal czy coś w tym stylu.

Agnieszka, zrobię jutro bo i tak kupiłam od razu dwa więc co ma się marnować:) le tak szczerze bez przekonania... a może poczekam na Ciebie do wtorku i zrobimy razem:) tylko nie wiem czy wytrzymam :p
Mama u mnie była w weekend i pytała mnie 4 razy czy w ciąży nie jestem:) Ona nie wie, że my się staramy.

Witajcie Dziewczyny! Pierwszy raz zalogowałam się na jakimkolwiek forum, ale czytam Wasze wpisy. Zdecydowałam się dołączyć, ponieważ staramy się od stycznia i cały czas nic. Niestety czuję, że psychiczna spinka ma duży wpływ. Już po pierwszym cyklu doszukiwałam się objawów, ale przyszło rozczarowanie :( Staram się o tym nie myśleć, ale to jest silniejsze. Jestem już po części badań, czekam tylko na prolaktyne i progesteron. Niestety okazało się, że mam policystyczny jajnik i to może być kłopot. Cykle wydłużyły mi się z 28 (przez całe życie) do 32, 34 dni. Jak na razie nie zdecydowałam się na monitoring. Oprócz Femibionu lekarz kazał wcinać dużo magnezu i wit B6. Czy któraś z Was też ma problem z policystycznym jajnikiem? Pozdrawiam!

reklama
Myniu może to sygnał te podejrzenia mamy i na teście będą ładne II kreseczki :)

ja jak byłam w ciaży to pies sie strasznie do mnie łasił tak mnie wkurzał bo wszedzie gdzie ja byłam był i on kładł się na mnie siadał obok mówie wam, a teraz nic

Ostatnia edycja:
Do góry