K
Kinga85
Gość
erba witaj
miłej soboty!
miłej soboty!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Miałam dać znać jak wrócę od lekarza...zatem...
Byłam ostatnio u endokrynologa z tą moją prolaktyna(179,34uU/ml, a po tabletce 11003,15 uU/ml), skasował mnie na 90zł i powiedział, że wszystko OK nie mam się czym martwić, zrobił USG tarczycy ona też OK i przepisał Bromergon (po 0,5 tabl przed snem) choć stwierdził, że wynik prolaktyny jest wg niego jak najbardziej OK, a moja Gin przesadziła z tym, że "bardzo wysoka"...do tego biorę kwas foliowy...zobaczymy czy to pomoże. Teraz jestem na etapie badań hormonów m.in LH, FSH, progesteron itp.
Trzymajcie kciukasy żeby się udało
trzymam kciuki, żeby tym razem wyniki były dobre...kurcze na Twoim miejscu też bym chyba chciała do szpitalano niepolozyli mnie do szpitala mimo ze chyba nawet bym chcialla byc przebadana wzdluz i wszesz....
a ja kobietki bylam we wtorek u gina bo wyniki moczu znow niebyly zadowalajaccce co prawda bialka juz niebylo ale wszystkie inne mozliwe badziewia byly i gin juz sam niewiedzial co dac i dal mi zurawit do picia 2 razy dziennie ma pic ta herbate i w poniedzialek znow z siusiami na badanie jak znow cos bedzie nie tak z wynikami to we wtorek znow mam do niego zawitac a jak ok to dopiero 26 to tak w skrocie na troche dluzej bede z wami chyba w poniedzialek rano pozdrawiam was wszystkie
no tak jakby z prolaktyną było dobrze to by bromka nie zapisał ;-) ja przed zajściem miałam tylko lekko podwyzszona prl i brałam bromka 0,5 tabl 3 razy na tydzień....do tego dupka po 14 dc i pomogło w 2 cyklu od wlączenia leków zaszłam..trzymam kciuki, zeby i u Ciebie wyszło...oprócz hormonów polecam też monitoring owulacji...nieraz hormony są ok, a owu nie ma...Miałam dać znać jak wrócę od lekarza...zatem...
Byłam ostatnio u endokrynologa z tą moją prolaktyna(179,34uU/ml, a po tabletce 11003,15 uU/ml), skasował mnie na 90zł i powiedział, że wszystko OK nie mam się czym martwić, zrobił USG tarczycy ona też OK i przepisał Bromergon (po 0,5 tabl przed snem) choć stwierdził, że wynik prolaktyny jest wg niego jak najbardziej OK, a moja Gin przesadziła z tym, że "bardzo wysoka"...do tego biorę kwas foliowy...zobaczymy czy to pomoże. Teraz jestem na etapie badań hormonów m.in LH, FSH, progesteron itp.
Trzymajcie kciukasy żeby się udało
no Svensonka, z tym olejkiem to jest tak 9pytałam dziewczyn z grudniówek)że jak ma zadziałać, to zadział....najwidoczniej malutka chce zrobic tacie prezent i tyle...dobrze jej u mamy :-)No wiec melduje ze na moja ukochana coreczke olejek rycynowy nie podzialal co prawda wzielam na lyzeczke do herbaty i pewnie dlatego wiec nici z porodowki dzis tewraz juz nie napieram jak dzis nie wyszla to niech wychodzi kiedy chce
moze w meza imieniny 24 pazdziernik hahaha to bedzie moj 39 tydzien wiec akurat czas na porod
no nic widze ze pustki do uslyszenia jutro laseczki pa pa
Witam się poniedziałkowo!
Z mega bólem głowy :-( i kiepskim humorem...ehh chyba mnie już dopada jakieś szaleństwo hormonalne, ale co zrobić -> kolej rzeczy!
Batonik super że córunia ma się dobrze...i już niezły kolocuszek z niej :-) więcej niż torebka cukru :-) ja tak zawsze Szymciuchę porównuję i pewnie teraz jest już na etapie 3 ;-)
Doczytam później co u reszty...zmykam po śniadanie bo gdyby nie Szymuś to by mi się brzuch do pleców przykleił.
Miłego dnia!