reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ja jeszcze nei myslalam o klinice. Jak juz podejme ostateczna decyzje to zadzwonie do mejo prowadzacego lekarza i poprsze,żeby mi podpwoeidzial co i jak. Narazie o tym nie myślę, muszę wyluzowac i sie odciac od tych mysli. Juz niedlugo wiosna w pelni, wiec czekaja dlugie spacerki i mam w planach zapisac sie na silownie

nanusia mój ginek...z Szubina na pewno robi inseminacje...bardzo go p[olecam i nie jest drogi...za 4 wizyty - monitoringi skasował mnie 160 zł...tylko trzeba dojechać

reklama
nanusia mój ginek...z Szubina na pewno robi inseminacje...bardzo go p[olecam i nie jest drogi...za 4 wizyty - monitoringi skasował mnie 160 zł...tylko trzeba dojechać

To jak co to się odezwę po namiary. Teraz odpoczynek. Biorę antybiotyk od jutra i kolejne 7 dni mamy wstrzemiezliwosci. Kurcze bo zaraz nam to w krewe wejdzie;)

A=0,
B=50,
C=20,
D=30
oraz 70% żywych plemników
Pozostałe parametry mieszczą się w normie, czas upłynnienia=10min, objętość 2,5ml, pH 7,7, liczba plemników/ml 119.200.000

A My po obiadku poszłyśmy znowu na podwórko,więc się wybiegałyśmy dziś,że hej! :-D
Dzięki za wszystkie piękne słowa w kierunku mojej Ślicznotki! :-) :tak: :-D

Łoooo! Tylko kurka,u mnie,chyba,za długo by na tym parapecie nie pobył,bo pewnie Zuzia by mi go wszamała! :-D :laugh2:

Ja Cię proszę... Bez takich numerów!!! :wściekła/y:

Cieszę się ogroooooooooooooooooooooomnie,że zmieniłaś zdanie! :tak: :-)

A ja mam do Was też prośbę. O kciuki. :sorry2:
W poniedziałek chcemy ruszyć z budową... Proszę więc o "kciuki pogodowe"! :tak: ;-) :-)

Agutka nooo zrozum mnie babo !!

Życ bez was nie moge normalnie heh znowu sie podlaczylam pod tel :)

marusia to nie jest jeszcze tragicznie czytałam że zachodzą kobiety nawet przy 1 % żywotności plemników.
Olkale a skąd wiesz że robi inseminacje w gabinecie?

Agutka nooo zrozum mnie babo !!

Życ bez was nie moge normalnie heh znowu sie podlaczylam pod tel :)

Hahahaha! Się ktoś kolejny uzależnił od BB! :-D :-p
Tosia,ja Cię rozumiem. :tak:
Ale weź też zrozum nas. ;-)
I powiem Ci,że ja tak sobie dziś myślałam... Bo mi się w tym cyklu nie udało. A umówione byłyśmy na ten sam dzień na test. I zawsze,jak się z jakąś dziewczyną umawiałam,to jej się udawało,a mi nie... Może to jakiś znak dla Ciebie?

dziekuje :) zakochana bylam w niej od pierwszego wejzenia :) doslownie :)

asiucha ja juz mam cala wyprawke ale i nowych rzeczy i z lumpka po antosiu jeszcze ale co ta dalej kupjuje bo mi szkod apominac okazje :)

No to chyba mnie namówiłaś i może też się skuszę następnym razem na jakiś ciuszek.

to ja tez poprosze Was kochane o trzymanie kciukasów jutro wizyta i nerwa mam na maxa

a i chyba wysypię ten cukier na parapet ;-)

Erba a ty na monitoring idziesz?

Jak juz sie chwalimy nasza radosna tworczoscia to ja sie pochwale, jaka wlasnie kartke dla ksiedza zrobilam. W realu tasiemka tez jest fioletowa...
illzpg.jpg

Maćku zdolniacha z ciebie, ja niestety takich talentów nie posiadam nawet rysować nie umiem.

Rano było nieciekawie, ale porozmawiałam sobie z moją kierowniczką i mi jakoś przeszło. Teraz już na spokojnie do tego podchodzę. Nawet byłam dziś u bratanicy i poszłyśmy na spacer.
Ach po wakacjach podejdę do inseminacji. Babcia też zadeklarowała,że odłoży dla mnie kasę.
Kurczę dziewczyny, wykupiłam dziś ten antybiotyk + tablety dopochwowe co mi przepisal lekarz i wydalam na to prawie 100zl. 6tabletek po 3 dla mnie i męża kosztowały bez refundacji prawie 96zł. Normalnie szok.

Nanusia do wakacji to ty już w ciąży będziesz, ja ci to mówię i to naturalnej!

cieszę się ,że nastawienie juz lepsze ja z M wczoraj rozmawiałam i też już że jeszcze troche poczekamy i raczej nastawiam się na inseminację tylko mi klinika nie odpowiada bo u mnie zostaje tylko Invicta niby coś nowego powstało w Gdyni kiedyś czytałam na boćku (chyba) i może tam
Tośka ale nas przetrzymujesz w tym czekaniu

Lopop u nas to lipa bo faktycznie w razie w to tylko invikta zostaje a ja też zrażona jestem do niej i nie ma gdzie pójść. A o Gdyni to też przeczytałam że coś jest ale nie mam pojęcia o lekarzach którzy tam pracują.

Dziewczyny czy któraś miała problem z badaniem a właściwie wynikiem TSH. Bo już nie pamiętam norm ale miałam 3,6 i mimo że według kartki to było w normie to lekarz powiedział że za wysoka jest trochę bo te normy to są od 0 - 100 lat a ja na mój wiek to za wysokie i kazał mi ft4 zrobić czy coś takiego.

reklama
cena inseminacji waha się w granicach od 200zł - 1000zł. wszystko zależy od raodzaju wspomagaczy jakie dają przed samym zaplodnieniem.

Ceny nie sa wysokie, ale i takie pieniadze trzeba posiadac. A mnie na takie dodatkowe kostzy niestety na dzien dzisiejszy nie stac. Na same badania teraz wydałam już ponad 1000zł.

A no to nie tak strasznie wysoko...myślałam ze to chodzi o kwoty powyżej kilku tysięcy.
Ale wiadomo że do tego trzeba pewnie jeszcze masę badań wykonać a to kosztuje. Ja już pisałam że w ubiegłym tygodniu zostawiłam u ginka 850zł (550zł badania, 300zł wizyta) a w sumie to takie wszystko kontrolne, a co dopiero jak się coś dzieje.
No nic...w każdym razie najważniejsze że podjęłaś decyzję. Teraz tylko czas!

ja poprostu nie chce się rozczarowac więc poczekam jeszcze :-(
dziewczynki nie posiedze z wami dzisiaj bo net mi padl w domu i siedze na komorce a to kosztuje wiec do juterka moja kochane

A ja bym na Twoim miejscu umarła z ciekawości!

ZMykam bo koleżanka mnie odwiedziła...PAPA

Do góry