reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Martilla oj widzę że sie nieźle nakręciłaś, wszystkie to czasem przerabiamy, przytulam. ale tempki masz mocno niskie, jak w pierwszej fazie- jeśli krwawienie/plamienie zdarza się w ciązy w terminie @ to przy wysokich tempkach. co do poprzedniego cyklu to raczej nie mogło być skoku w 13dc- tempka z 13dc i 15dc jest wciąż na poziomie tych niższych, więc ff dobrze zaznaczył. o ile owu w ogóle była, to była kiepska, bo i tempki w lutealnej niziuteńkie i sama lutealna krótka bardzo. ale czasem się tak zdarza i póki jest to nie częściej niż raz w roku to ok.

a u mnie starania pełną parą, tzn my w dniach płodnych i niepłodnych kochamy się codziennie, bo tak lubimy i już, więc starania to tylko z nazwy :-) w poprzednią ciążę zaszłam na wakacjach gdzie przez 3 tyg seks był 2-3x dziennie :-)

reklama
Martilla oj widzę że sie nieźle nakręciłaś, wszystkie to czasem przerabiamy, przytulam. ale tempki masz mocno niskie, jak w pierwszej fazie- jeśli krwawienie/plamienie zdarza się w ciązy w terminie @ to przy wysokich tempkach. co do poprzedniego cyklu to raczej nie mogło być skoku w 13dc- tempka z 13dc i 15dc jest wciąż na poziomie tych niższych, więc ff dobrze zaznaczył. o ile owu w ogóle była, to była kiepska, bo i tempki w lutealnej niziuteńkie i sama lutealna krótka bardzo. ale czasem się tak zdarza i póki jest to nie częściej niż raz w roku to ok.

a u mnie starania pełną parą, tzn my w dniach płodnych i niepłodnych kochamy się codziennie, bo tak lubimy i już, więc starania to tylko z nazwy :-) w poprzednią ciążę zaszłam na wakacjach gdzie przez 3 tyg seks był 2-3x dziennie :-)
boze emma to ja podziwiam!No ale kazdy ma inne potrzeby i najwazniejsze by pozostac w zgodzie ze soba i swoim cialem.Ja przypominam sobie wprawdzie 2-3 razy dziennie ale to byl drugi rok naszej znajomosci.No coz teraz mija prawie 8 i to tez ma znaczenie.
Mozesz zerknac na moj wykres?jakos sie w tym mc pogubilam...
aa i przypomnisz mi ile juz sie staracie?

Eijf nam za chwilę stuknie 13 lat razem. no ale nie wszystkie lata były takie, przy zagrożonej ciąży był w sumie rok postu! no i weź pod uwagę, że ja jestem starsza, a libido u kobiet rośnie z wiekiem- to prawda!!! :-)

Twój wykres- za wcześnie żeby coś powiedzieć, u Ciebie 36,50 to niekoniecznie wyższa tempka, zwłaszcza że wciąż zaznaczasz śluz płodny. może skok był a może dopiero będzie? wyjaśni się za 2-3 dni.

Eijf nam za chwilę stuknie 13 lat razem. no ale nie wszystkie lata były takie, przy zagrożonej ciąży był w sumie rok postu! no i weź pod uwagę, że ja jestem starsza, a libido u kobiet rośnie z wiekiem- to prawda!!! :-)

Twój wykres- za wcześnie żeby coś powiedzieć, u Ciebie 36,50 to niekoniecznie wyższa tempka, zwłaszcza że wciąż zaznaczasz śluz płodny. może skok był a może dopiero będzie? wyjaśni się za 2-3 dni.
tak tez myslalam bo 36,5 to nie znowu taki zabojczy skok.najpierw myslalam ze juz po owu i ze byla w srode ale we wtorek test byl jeszcze negatywny.(raczej mnie nie zawodzily).w srode juz nie robilam.No i ten sluz troche mi sie nie zgadza...hmmm.Poza tym ciagle mam ten bol podbrzusza.juz myslalam ze nic mnei nie zaskoczy tymczasem kazdy cykl jest naprawde inny.No ale poczekamy zobaczymy.Jak juz mowilam w tym cyklu nie szaleje.
z tym libido to u mnie jakby odwrotnie:)ale moze wszystko przede mna

reklama
pomyśl sobie, że jeśli chodzi o rozmnażanie to masz wiek optymalny, a jeśli chodzi o libido to wszystkie wzrosty przed Tobą. optymistycznie trzeba :-) ja mam ostatnio fazę ogromnego optymizmu, przez ostatnie cykle już prawie przestałam wierzyć, że jeszcze kiedyś się uda, a teraz jakos nowa wiara we mnie wstąpiła. znaczy nie, że w tym cyklu się uda, ale że w ciągu roku, dwóch... znaczy ostrożny optymizm :-)

Do góry