reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

wiem, ze to dołujące, ale wklejam chyba najaktualniejszą liste testujących w najbliższym czasie:

Syllwiia26 - 4 września

katia_793 - 5 września
&Ewcia - 7 września
mmm - 8 września
Marzi55 - 10 września
jagodka1231 - 10 września
Rudka - 16 września
Claudia4oyu - 25 września
zielona.wampirzyca - 25 września
pati1159 - 29 września... :)
scorpioniczkaa - 30 września
Hope33 - październik ???

Jeśli coś się nie zgadza, edytujcie Kochane :-):tak:
Spadam powolutku... raczej do poniedziałku, choć może uda mi siejakoś w weekend zajrzeć!!!:szok::tak:

reklama
U mnie kolejny miesiąc bezowocnych starań minal. Dziś przyszła wredna @ i to w 25 dc a zwykle mam 27 i 28 dni. Choć już od wczoraj czułam się jak przed okr i pojawiły się gęsty brązowy śluz to znów dziś przeżywam ten jeden z kiepskich dni . buuuuu

A miało być tak pięknie na rocznice ślubu! boże jak tu przestać o tym myśleć i dać na luz, kiedy nie potrafię o tym nie myśleć !

Nadziejka tak mi przykro ale trzeba być dobrej myśli aby nie zwariować następny cykl następna nadzieja:tak: oby ostatnia, czego wam wszystkim starającym z całego serducha życze!!! Buziaki trzymaj się cieplutko!!!

czesc dziewczyny...sorry ze sie wtracam...ja tez bylam staraczka.. (moze i nawet jeszcze kiedys bede)...tepmka obserwacje i te sprawy...udalo nam sie w cyklu w ktorym wyprobowalam niepokalanek i wiesiolek jednoczesnie...biorac do owulki....moze to przypadek,, moze rzeczywiscie sila naturalnych specyfikow...decyzje zostawiam wam...chcialam rzucic tylko jakis pomysl:tak:;-) pozdrawiam i zycze owocnych staranek:-)

czesc dziewczyny...sorry ze sie wtracam...ja tez bylam staraczka.. (moze i nawet jeszcze kiedys bede)...tepmka obserwacje i te sprawy...udalo nam sie w cyklu w ktorym wyprobowalam niepokalanek i wiesiolek jednoczesnie...biorac do owulki....moze to przypadek,, moze rzeczywiscie sila naturalnych specyfikow...decyzje zostawiam wam...chcialam rzucic tylko jakis pomysl:tak:;-) pozdrawiam i zycze owocnych staranek:-)
lenna czy niepokalanek i wiesiołek kupie w aptece?
I jeszcze jedno czy przy braniu clo można to próbować?
Dzięki za pomysł zawsze warto wypróbowac:-) pozdrowienia i 100.. usmiechów dla syneczka:-)

asienka...w aptece lub w ziolowym...bralam olej z wiesiolka (na poprawe jakosci sluzu....fakt bylo go wiecej, co sprzyja "zolniezykom") i agnucaston(tak sie nazywal moj niepokalanek)na regulowanie tam czegos...juz nie pamietam czego:sorry:, w cyklu...sa niedrogie, a nei zaszkodza raczej, bo to ziola...:tak:

poszperalam w interku i teraz juz wiem...niepokalanej zniza poziom prolaktyna, ktora jesli jest za wysoka to wplywa niekorzystkei na planowanie fasolki...ale specjalista nie jestem, wiec moze lepiej sie spytac aptekarki lub zielarza...pozdrawiam

Ostatnia edycja:
czesc, widzicie kochane moje, że mimo swoich deklaracji ciągle znajduję czas, zeby do Was zajrzeć ;-):-p witam się weekendowo :-)
humor nadal nie najlepszy, hmmm powiedziałabym, że żyję w ustawicznym stresie, ale może, jak jedna z Was napisała, uda się dzięki temu zajść w ciążę, bo przestanę się koncentrować na fasolce - już przestaję, nie mam na to czasu, jak o czymś myślę w wolnych chwilach to raczej o tamtej sytuacji rodzinnej, a nie o dzidziusiu :-( no ale może to przyniesie jakiś efekt, zobaczymy, niech się dzieje wola Nieba...
Dzisiaj skok o ponad 0,3 stopnia, ale to jeszcze zdecydowanie za wcześnie na ten prawdziwy skok... najwcześniej miałam 15 dc.
Trzymam za Was mocno kciuki i modlę się codziennie za Wasze fasolinki (tak dla informacji dla wierzących staraczek :-p:cool2:

kusska-to rzeczywiscie chyba lepiej jak sie przed czasem pojawi.nie ma wtedy czasu na gdybanie.tak bylo w moim przypadku.pewnie bym sie rozmarzyla gdyby owu nie pojawiala sie przez 10 dni!

marzi-no kiedys musi sie udac!przynajmniej wiekszosci.my sie po prostu strasznie niecierpliwimy ale z moich "wywiadow" wynika ze takie kilkumiesieczne starania sa na porzadku dziennym.co do testu to tak w 10 dpo mozesz sprobowac.z ff jest mnostwo dziewczyn ktorym wyszedl wlasnie w 10dpo

martilla-naprawde nie sadze by codzienne przytulanie zapewnialo sukeces.mysle ze co 2,3d ni wystarczy.inaczej sie zaorzemy .poza tym to dopiero 7dc wiec hcyba do owu jeszcze pare dni zostalo.oszczedzaj sily :)ja ci powiem ze juz w tym mc nie szalalam jak w ostatnim kiedy rzucalam haslo :'trzeba,musze".i co mi z tego wyszlo?nic.teraz raz tu sie poprzytulam,raz tam i zobacze bo to nie zawody.co do testow to ja tez czesto niedowierzam he he.nawet po @ sobie z nudow robie...a co.

zaniepokojona-ja robilam usg i badanie krwi na mnostwo rzeczy.mysle ze wazne jest sprawdzic hormony.np.progesteron,prolaktyna.jest tu chyba taki specjalny watek o badaniach dla starajacych.wlasnie doczytalam ze masz wysoka prolaktyne.tak to przeszkadza ale sa na to rady.wiem ze castangus obniza prolaktyne

mmm-10dpo mozesz probowac robic test.ktos ci polecal bobo.ja odradzam...mnie wyszedl pozytywny ostatnio.wlasnie strumieniowy...i zielonej tez

nadziejka-u mnie bylo identycznie.@ wczesnie a tez mam 27-28.rowniez najpierw brazowy sluz i rowniez sie rozczarowalam bo chcialam sobie taki prezent ur.sprawic.powiem ci ze w tym mc jakos wiekszy luz czuje.bo co mam zrobic?zabic sie?

lena-co do wiesiolka to ok.niemal wszystkie go biora.cos na obnizenie prolaktyny odradzam bo po co sobie cos rozregulowac?nie kazda ma wysoka prolaktyne.ja kiedys lykalam castangus ale mi odradzono.

a co do mnie to zwatpilam czy mialam juz te owu czy nie.Zazwyczaj po niej pojawial sie inny ,bialy sluz a ten co mam nadal mi sie wodnisty wydaje...hmmm.poza tym testy owu mnie nie oklamywaly do tej pory a ostatni robilam we wtorek-negatywny.w srode natomiast temperatura skoczyla i tym sie zmylilam.Rzaden wielki skok ale zawsze.no i teraz juz w sumie nie wiem ale za bardzo w to nie wnikam.Przytulania od czasu do czasu:tak co 2,3dni bo inaczej oszaleje.to tez moj sposob by za bardzo nie koncentrowac sie na dziecku,a poza tym rzedzse przytulanie jest zdecydowanie bardziej przyjemne

eijf bobo nie kupię bo też mam złe doświadczenia, kupiłam 10 testów na allegro i będę testować nimi, jeśli mają wyjść 2 kreski to i na nich wyjdą

reklama
eijf bobo nie kupię bo też mam złe doświadczenia, kupiłam 10 testów na allegro i będę testować nimi, jeśli mają wyjść 2 kreski to i na nich wyjdą
oo to duzo masz testow.mozesz testowac.mysle ze jak zaczniesz za 2,3 dni to bedzie ok.oczywiscie jesli chcesz.a jaka maja czulosc.
p.s. pwnie ze wyjda jak maja wyjsc.pewnie to sa takie same paseczki.roznia sie tylko tym ze inne maja przewaznie plastikowa obudowe.
a co do staran to wczoraj dzialalam a dzis odpuszczam.Nie chce juz jak maszynka sie czuc.co ma byc,bedzie.

Do góry