reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

moze troche.Juz chyba mniej szaleje bo nie kupilam testow owu,nie szaleje tylko w dni plodne i podejrzewam ze ryczec tez juz nie bede jak dostane @...Oby sie po prostu w krotce udalo.No a poza tym mialam nadzieje ze lekarz powie mi cos innego,przepisze jakies lekarstwo.no ale nic,na razie zobaczymy jakie teraz wyniki wyjda
życzę ci tego eijf z całego serca. :tak:
ginek mi powiedział wczoraj że te dni (około 2) po owulce tez sa ważne bo wtedy jajeczko przesuwa sie i może tez nastapic zapłodnienie jak "coś "znajdzie na drodze.
dlatego tabl. wczesnoporonne bierze sie do 72 godzin po ewentualnym stosunku.a najlepsze nasienienie mężczyzny jest między 3 a 7 dni wstrzemięźliwości.(tylko jak im to powiedzieć :szok:

reklama
zobaczymy jak bedzie dziewczyny.Wiem tylko ze potwierdzenie owu i robienie tego w jej czasie i tak nie dalo rezultatow.teraz sprobuje wlaczyc troche "olewator" bo na razie nic innego wymyslic nie moge.Jak mi do pazdziernika/jesieni nie wyjdzie to pewnie podczas kolejnej wizyty w pl pojde do lekarza tam.A skoro o wizytach mowa to uciekam na razie bo wlasnie mam wizyte wieczorem a dom nie ogarniety.

eijf
dokładnie zobacz co powie lekarz jak przyjdą wyniki i nie daj sobie wmówić ,że dopiero po poronieniu zaczną naprawiać to co się zepsuło ! a włacznie "olewatora" dobra sprawa hehe też sobie włączę jak tylko znajdę u siebie guzik od tej opcji :-D

Czesc Dziweczyny
Jestem tylko przelotem bo nawet nie mam kiedy poczytac:/ ostatnio ledwo skonczylam czytac posty i juz mialam pisac, a tu maz wrocil i lecielismy odrazu na zakupy zeby zdazyc. Przymierzamy sie do malowania pokoju i kuchni wiec jest co robic jak znajde wieksza chwile (i maz nie bedzie okupowal laptopa:p) to sie odezwe:-). Szkoda ez w pracy nei moge zagladac :-(. Pozdrawiam ;-)

Tez chce sie dopisac do listy testujacych 17 wrzesnia ;-)

Lookne tylko jak tam badania Eijf wyszly (jesli juz napisala) i zmykam juz bo obiadek szykuje :-)
Trzymam kciuki za Was :tak:

bardzo dużo kobiet ma ja podwyzszona co powoduje ze nie mozna zajść w ciążę. Proponuje ci od razu sob ie ją zrobic i bedziesz wiedziała na czym stoisz. Mnie lekarz mowił że robi sie ja obojetnie w którym dniu cyklu. Ale z tego co rozmawiałam z pania w przychodni która rozdaje wyniki to 90% kobiet ma podwyzszona prolaktyne. Ja sie martwi;lam o moja 44 a dziewczyna za mną odbierała wynik 188. :szok:

AGUS ja nie mialam problemu z zajsciem w ciaze ani z jednym ani z drugim synem a teraz po prostu celuje na dziewczynke i teraz 3 cykl probuje,zobaczymy...jutro bede dzeonila z rana do lekarza zeby monitorowac cykle

u mnie i prolaktyna i wiekszosc przebadanych rzeczy jest w porzadku.tylko to anty tpo i sama nie wiem co na ten temat myslec.lekarz mowi ze nie ma to zwiazku z zajsciem w ciaze.no ale ma z poronieniami wiec chyba na jedno wychodzi.przeciez o tych najwczesniejszych poronieniach nawet nie musimy wiedziec...pewnie jak zjade do pl to znowu prywatnie pojde bo nie wytrzymam

reklama
Eijf nie smutkuj kochana, domyślam się że wkurzająca jest taka niefrasobliwość lekarzy, ale prawda jest taka że zajście w ciążę wciąż pozostaje misterium, mimo takiego rozwoju nauki, i niektóre jego aspekty wciąż pozostają niewiadomą. nie wiem jak to jest z tymi Twoimi TPO, ale zobacz jak jest z immunologią i poronieniami- jedni lekarze twierdzą że tylko tak można pomóc przy poronieniach nawykowych, zalecają szczepionki, wlewy i inne cuda, a inni lekarze z całą stanowczością twierdzą że to szarlataństwo i bzdury. więc nawet nie dziwi mnie że na forum czytasz jedno a lekarz Ci mówi drugie, często nie ma zgody między lekarzami odnośnie metod leczenia. najlepiej sama przewertuj net w poszukiwaniu info, może spróbuj na bocianie, tam dziewczyny są super wyszkolone, no i najlepsi lekarze z B-stoku odpowiadają na pytania jako eksperci, może zadaj pytanie?

no i co to znaczy, że owu minęła nie wiadomo kiedy????? przecież miałaś 3 dni ze śluzem płodnym, mam nadzieję, że je wykorzystałaś porządnie :-)

Aguś starania do drugiej wyższej biorą się stąd, że do wtedy może być owu. jak już owu wystąpi to dużo czasu nie ma, bo komórka jajowa zdolna jest do zapłodnienia tylko przez 12h a niektóre źródła nawet podają, że tylko przez 6-8h. dlatego nie można czekać z seksem do owu, plemniki muszą czekać na komórkę jajową, bo inaczej trudno trafić- zwłaszcza że przeciętnie plemniki jeszcze przez 1-2h muszą dojrzewać w śluzie szyjkowym.

a co do seksu to najnowsze badania pokazują, że jednak przy staraniach najlepiej codziennie ...przeprowadzone przez naukowców dowodzą tego,że pary starające się o poczęcie, bo wtedy spada ilość plemników patologicznych, niezdolnych
do zapłodnienia. dla anglojęzycznych link:
Frequent sex improves sperm quality

Do góry