Eijf nie smutkuj kochana, domyślam się że wkurzająca jest taka niefrasobliwość lekarzy, ale prawda jest taka że zajście w ciążę wciąż pozostaje misterium, mimo takiego rozwoju nauki, i niektóre jego aspekty wciąż pozostają niewiadomą. nie wiem jak to jest z tymi Twoimi TPO, ale zobacz jak jest z immunologią i poronieniami- jedni lekarze twierdzą że tylko tak można pomóc przy poronieniach nawykowych, zalecają szczepionki, wlewy i inne cuda, a inni lekarze z całą stanowczością twierdzą że to szarlataństwo i bzdury. więc nawet nie dziwi mnie że na forum czytasz jedno a lekarz Ci mówi drugie, często nie ma zgody między lekarzami odnośnie metod leczenia. najlepiej sama przewertuj net w poszukiwaniu info, może spróbuj na bocianie, tam dziewczyny są super wyszkolone, no i najlepsi lekarze z B-stoku odpowiadają na pytania jako eksperci, może zadaj pytanie?
no i co to znaczy, że owu minęła nie wiadomo kiedy????? przecież miałaś 3 dni ze śluzem płodnym, mam nadzieję, że je wykorzystałaś porządnie :-)
Aguś starania do drugiej wyższej biorą się stąd, że do wtedy może być owu. jak już owu wystąpi to dużo czasu nie ma, bo komórka jajowa zdolna jest do zapłodnienia tylko przez 12h a niektóre źródła nawet podają, że tylko przez 6-8h. dlatego nie można czekać z seksem do owu, plemniki muszą czekać na komórkę jajową, bo inaczej trudno trafić- zwłaszcza że przeciętnie plemniki jeszcze przez 1-2h muszą dojrzewać w śluzie szyjkowym.
a co do seksu to najnowsze badania pokazują, że jednak przy staraniach najlepiej codziennie ...przeprowadzone przez naukowców dowodzą tego,że pary starające się o poczęcie, bo wtedy spada ilość plemników patologicznych, niezdolnych
do zapłodnienia. dla anglojęzycznych link:
Frequent sex improves sperm quality