reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

DObrze ci powiedziała, u mnie w tym 40dc to był 5 tydzień ciąży,więc testy sikane mogą nie wyjść. Prędzej beta. ALe ja bym poczekała mimo wszystko :) i my z tobą :)
No wlasnie, szczegolnie ze owu byla przesunieta. Dzieki za wsparcie w wyczekiwaniu;-);-);-). Ja stwierdzilam ze poczekam i nie bede ganiac na bete by nie robic se zludnej nadziei, zobaczymy narazie czekam na @, mam nadzieje ze nie zlapie mnie w weekend bo wyjezdzamy z T w moje rodzinne strony

reklama
Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę tej nadziei - trzymam za was kciuki!!!

Mam pytanko, czy któraś z was zna dobrego ale również dostępnego ginekologa w Olsztynie.

Ja mam dobrego, ale po hu.. mi on skoro na prywatna wizytę muszę czekać ok 2 miesięcy - teraz mam wizytę dopiero na 6 października!!! (dodam, że zarejestrowałam sie 3 tygodnie temu)

Mam problem a lekarza też mam raczej wirtualnego- potrzebuję kogoś od zaraz, kto mi powie co ma robić, czy mogę jakoś sobie pomóc, czy mam jeszcze jakieś szanse itd.

Wiem chcę sobie odpuścić, jestem przybita, załamana i zaryczana - ale chcę do lekarza, który mi powie - że będzie dobrze.........a jeśli nie to niech mnie skieruje do jakiegoś psychiatryka

Witam się i ja u Was
Chociaż czeka nas bardzo ciężka droga bo staramy się o dzidzie od kwietnia 2008r a obecnie daliśmy sobie całkowicie spokuj i zbieramy kasę na wizyty w klinice w Poznaniu oraz rozmawialiśmy już o ewentualnej adopcji, to mam nadzieje jednak, że za kolka miesięcy będe miała okazje porozmawiać z wami o intensywnych starankach bez żadnych przeszkód, leków i nieustających wizytach po lekarzach.

Moja historyjka w skrócie:
- nasz staż obecności ze sobą i ślubny widoczny na suwaczkach
- staranka od IV 2008r
- tabletki anty przez prawie 5 lat
- po odstawieniu przez jakiś czas cykle regularne co 28 dni
- następnie cykle skracające się nawet do kilkunastu dni
- badania hormonów w normie jednak...
- podejrzenie nieznacznej niedomogi ciałka żółtego czyli za krótka faza cyklu pozwalająca dojrzeć jajeczku i się zagnieździć
- na monitoringu obserwowane pięknie dojrzewające nawet dwa jaja jednocześnie
- śliczne wyniki badania męża
- wszystko zaczęło się kiełbasić na maxa po marcowym wypadku M w pracy-kilku miesięczne zwolnienie chorobowe, leżenie później gips dopiero od dwóch miesięcy w pracy
- ja po studiach, pracowałam w sklepie z asortymentem dla pań, międzyczasie redukcja ze wglądów ekonomicznych, od niedawna nowa praca w supermarkecie
- obecnie już fundusze wyczerpane i trzeba wspomóc skarbonkę na dalsze wizyty u konowałów...

Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę tej nadziei - trzymam za was kciuki!!!

Mam pytanko, czy któraś z was zna dobrego ale również dostępnego ginekologa w Olsztynie.

Ja mam dobrego, ale po hu.. mi on skoro na prywatna wizytę muszę czekać ok 2 miesięcy - teraz mam wizytę dopiero na 6 października!!! (dodam, że zarejestrowałam sie 3 tygodnie temu)

Mam problem a lekarza też mam raczej wirtualnego- potrzebuję kogoś od zaraz, kto mi powie co ma robić, czy mogę jakoś sobie pomóc, czy mam jeszcze jakieś szanse itd.

Wiem chcę sobie odpuścić, jestem przybita, załamana i zaryczana - ale chcę do lekarza, który mi powie - że będzie dobrze.........a jeśli nie to niech mnie skieruje do jakiegoś psychiatryka

Agniesiar-przykro mi,ale ja moge polecić tobie świetnego fachowca ale w Poznaniu :(:no:

Witam się i ja u Was
Chociaż czeka nas bardzo ciężka droga bo staramy się o dzidzie od kwietnia 2008r a obecnie daliśmy sobie całkowicie spokuj i zbieramy kasę na wizyty w klinice w Poznaniu oraz rozmawialiśmy już o ewentualnej adopcji, to mam nadzieje jednak, że za kolka miesięcy będe miała okazje porozmawiać z wami o intensywnych starankach bez żadnych przeszkód, leków i nieustających wizytach po lekarzach.

Moja historyjka w skrócie:
- nasz staż obecności ze sobą i ślubny widoczny na suwaczkach
- staranka od IV 2008r
- tabletki anty przez prawie 5 lat
- po odstawieniu przez jakiś czas cykle regularne co 28 dni
- następnie cykle skracające się nawet do kilkunastu dni
- badania hormonów w normie jednak...
- podejrzenie nieznacznej niedomogi ciałka żółtego czyli za krótka faza cyklu pozwalająca dojrzeć jajeczku i się zagnieździć
- na monitoringu obserwowane pięknie dojrzewające nawet dwa jaja jednocześnie
- śliczne wyniki badania męża
- wszystko zaczęło się kiełbasić na maxa po marcowym wypadku M w pracy-kilku miesięczne zwolnienie chorobowe, leżenie później gips dopiero od dwóch miesięcy w pracy
- ja po studiach, pracowałam w sklepie z asortymentem dla pań, międzyczasie redukcja ze wglądów ekonomicznych, od niedawna nowa praca w supermarkecie
- obecnie już fundusze wyczerpane i trzeba wspomóc skarbonkę na dalsze wizyty u konowałów...

Witaj!!!! Ja mogę polecić Tobie świetnych lekarzy,jeden z nich pomógł mi zajść w pierwszą ciążę a teraz u drugiej ginki staram się i mam wielkie nadzieje.
Pani ginekolog otrzymała tytuł przyjaznego lekarza kobiety Twoj styl.

Lekarze-oboje-pracują na Polnej w Szpitalu.

Ja teraz biorę tabletki regulujące pracę jajników i chodze na usg i dokładnie wiedziałam kiedy mam jajeczkowanie i kiedy pękło.

Jesli chcesz to mogę ci namiary podać.

reklama
Do góry