reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

rudka-ja w nl mieszkam i nie mam takiej mozliwosci wybierania lekarza jaka bym miala w pl prywatnie.Na razie umowilam sie z endokrynologiem na nastepny czwartek(nawet dnia sobie wybrac nie moge)i zobaczymy co powie.mialam tez umowiana wizyte z innym na koniec wrzesnia ale nie chce tak dlugo czekac.dla mnie najwazniejsze jest by mnie nie zbywal tylko powaznie potraktowal problem.Przekonam sie o tym.gdyby wyszla z tego beznadzieja wtedy na ewno zawitam niedlugo w pl i znow pojde prywatnie ale to trudniej tak na odleglosc.na razie poczekam i zobacze co ten mi powie.nie bede go z gory przekreslala.

kurcze,ja zmykam do pracy.powiem wam ze coraz ciezej mi sie wstaje bo robi sie szaro i ciemno a niedlugo to juz w ogole...latem zawsze latwiej a poza tym w pl slonce jest naprawde szybciej rano (za to wieczorem robi sie szybciej ciemno).Fajnie byloby budzic sie kiedy sie chce i robic co sie chce.moze jak juz bede w ciazy przy koncowce czekac na porod...:))

No ja tez tak sobie mysle jak to bedzie fajnie tak w 7, 8 miesiacu w domku sobie byc:)) juz z takim brzusiem fajnym, miec troche czasu dla siebie, kupowac ciuszki i sprzety dla maluszka, rozmawiac z nim, udzielac sie wiecej na forum :-):-) haha no i przede wszystkim czekac na swoj ukochany skarbek :)) ah az sie sama do siebie usmiechnelam :)) no bo przeciez wszystkie z nas to w koncu spotka :tak:

reklama
No ja tez tak sobie mysle jak to bedzie fajnie tak w 7, 8 miesiacu w domku sobie byc:)) juz z takim brzusiem fajnym, miec troche czasu dla siebie, kupowac ciuszki i sprzety dla maluszka, rozmawiac z nim, udzielac sie wiecej na forum :-):-) haha no i przede wszystkim czekac na swoj ukochany skarbek :)) ah az sie sama do siebie usmiechnelam :)) no bo przeciez wszystkie z nas to w koncu spotka :tak:
ooo jak mi się tak marzy:-) oby jak najszybciej się spełniło !!!:-D

Witam Kochane,

dzisiaj trochę spóźniona, wczoraj prawie nieobecna... miałam kosmos w pracy...:-) No i oczywiście tyle mam teraz stron do nadrobienia, że nie wiem jak to zrobię...

W kwestii staranek info nastepujące: mam dzisiaj 14 dc, 12 i 13 jajniki trochę mnie bolały, a od wczoraj to normalnie wydzielina nie daje mi żyć... tyle tego...:baffled: nie wiem co się dzieje...

Claudia, starania dnia 12 zakończyły się odkładnie tak jak u Ciebie. Zanim mój B dotarł do domu, ja już spałam...:tak:
Ale wczoraj sie udało, a może i jutro się jeszcze uda poprzytulać, więc... będę z niecierpliwością czekać na te kolejne dni...:-D

Zastanawiam się tylko czy Wy też tak macie w czasie owulacji z tym śluzem...? Ja dość długo brałam tabletki anty i wszystkie takie objawy jak śluz, ból jajników, czy ból piersi przed @ były fikcją...

A co tam u Was Kochane... trochę spokojniej.

Czytałam tylko post Nikifory... bardzo mi przykro, że tak wszystko w jednym momencie sie zebrało... że w ogóle się zebrało...

claudia
to zacznijcie od dzisiaj:-)

kiciaq
no to jak dostaniesz @ (a może nie dostaniesz? ;-) ) to zacznij mierzyć, na prawdę się przydaje:-) i miłego wypoczynku życzę :-) ja wakacje będę mieć w przyszłym roku dopiero hehe

Dzieki kochana :))
No taki w sumie mialam plan z tym mierzeniem, ze od tego cyklu zaczne, musze najpierw jakis porzadny termometr kupic bo ten co mam w domu to jakis szalony jest :-D
ale zobaczymy jak to bedzie, bo z moja systematycznoscia to baaardzo kiepsko jest:zawstydzona/y:
A @ dostane na pewno, tylko w tym cyklu mi sie owu przesunela i dla tego sie spoznia, ehhh niestety

wisienka - przykro mi naprawde :-(ja niby tez juz piąty cykl ale taki intensywny to 3 dopiero, nie łam sie na pewno fasokla przyjdzie do ciebie, jestem tego pewna:tak:
zielona- szkoda że sie nie udało, ale dobrze ze sie nie załamujesz, ja troche popłakałam też przed @ ale juz mi wszystko przeszło, trzeba zacząć od nowa abo przecież to dla nas taka przyjemnośc te staranka:-)
kiciaq - mam nadzieje że ty na tych wakacjach zaszalejesz i przywieżiesz nam grecką fasolinke:-)
martilla - u ciebie to dziwnie mi ten wykres wygląda, jakby tej owulki rzeczywiscie jeszcze nie było:baffled: moze sie przesumnie tak jak u mnie to było, ja miałam objawy owulki znaczy śluz i jajniki bolały ok 12 dc a potem temka jednak nie wzrosła i to samo powtórzyło sie 2 tyg pózniej:baffled:
co do temperatury to nie sugeruj sie ta późniejsza, owszem można po mierzyc po 3 godzinnym spoczynku ale musi byc to zawsze o tej samej porze żeby wykres był wiarygodny,

kiciaq
tylko kup elektroniczny, bo na rtęciowym można się zajechać ;-)
marzi
no masz pewnie dni płodne więc jajniki bolą i śluz się pojawia więc działaj tam dzialaj;-D

mellisa
ja mam ten śluz już długo i ciągle te jajniki bolą raz mniej raz bardziej , nie wiem już sama czy owu była czy nie, trudno poprzytulamy się jeszcze i jak przyjdzie @ to się wtedy wszystko wyjaśni

Ostatnia edycja:
kiciaq
tylko kup elektroniczny, bo na rtęciowym można się zajechać ;-)
marzi
no masz pewnie dni płodne więc jajniki bolą i śluz się pojawia więc działaj tam dzialaj;-D

Martilla, ale aż tyle kurcze...? Tak jak Claudia, całą armię można by było obdzielić...

Wisienka i Zielona... do dzieła... nowy cykl, nowe mozliwości... ja pewnie też do Was niebawem dołączę, bo pomimo tych starań i dni płodnych, wiatropylna raczej nie jestem i nie sądzę aby w pierwszym cyklu starań udało mi się zafasolkować...

Ostatnia edycja:
ja też mam dużo;-)
dziewczyny nie narzekajcie ,że jest tyle śluzu ważne że jest! gorzej jakby nie było;-) więc starać się tam i nie marudzić;-):-p

No właśnie... dobre jesteśmy... narzekamy... jakby te starania ciężką robota były...
co prawda warunki uciążliwe są chociażby ze względu na wymuszoną pozycję ciała...:-D ale nie jeste tak źle... :-p

reklama
No właśnie... dobre jesteśmy... narzekamy... jakby te starania ciężką robota były...
co prawda warunki uciążliwe są chociażby ze względu na wymuszoną pozycję ciała...:-D ale nie jeste tak źle... :-p
wiesz no staranka uciążliwe nie są , ale to mój 3 cykl , chociaż to nie długo to muszę przyznać, że przytulanko już tak nie cieszy jak w pierwszym cyklu, dlatego mam nadzieję,że szybko się uda hehe:-)

Do góry