reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Hej ja od tego cylku zamierzam mierzyć sobie temperaturkę :) a co mi tam :) ciekawe na ile dni wystarczy mi systematyczności :) Dziś 2dc i 36,8 ale to penie przez ten ból gardła. Mam pytanie gdzie znaleść jakiś opis lub przykładowy wykres cyklu?? żebym się mogła zorientować kiedy są największe szanse itp :)

Tu masz link wpisz sobie date ostatniej @ i przecietna dlugosc cyklu i Ci wszystko ladnie wyliczy lacznie z tym kiedy na dziewczynke kiedy na chlopca:tak:

Zaplanuj datę urodzin (datę porodu) dla swojego dziecka - 28dni

Noukie... to tak na prawdę to albo liczyć na farta... albo tak jak robicie to wszystkie mierzyć tempkę, stosować testy owulacyjne, itp. bo tak po prostu podejść do tematu to nie daje żadnych gwarancji. :):-p

Tempka glownie, wtedy nie bedziesz wiedziala moze kiedy bedzie ale kiedy byla no i sluz tez duzo mowi, mnie zawsze brzuch pobolewa w 12-13 dc i myslalam ze to owu a jak zaczelam mierzyc tempke to sie okazalo ze to bol na owu a owu w 15 dc:tak:

Bardzo rzadka choroba dotyczaca miesni, nie chce pisac bo troszke to dla nas osobiste:sorry2:

Dlatego upieramy sie przy dziewczynce gdyz choruja na nia rzadziej i zreszta swobodniej nam byloby gdyby nie bylo dylematow ze jeden idzie grac w pilke a drugi nie;-)

Jak kiedykolwiek dostaniemy taki dar jakim jest drugi chlopiec to tak samo szczesliwa bede jak przy dziewczynce poprostu bedziemy sie wtedy bardziej obiawiali zeby wszystko bylo ok:sorry2:

Rozumiem Noukie, to teraz bardziej rozumiem dlaczego zalezy ci na dziewczynce i bede trzymala mozno kciuki za waz zeby sie udalo i zeby bylo zdrowiutkie:-)

Rozumiem Noukie, to teraz bardziej rozumiem dlaczego zalezy ci na dziewczynce i bede trzymala mozno kciuki za waz zeby sie udalo i zeby bylo zdrowiutkie:-)

Dziekuje bardzo nie chce pisac o tym ale z drugiej strony nie chcialam tez zebyscie sobie myslaly inaczej bo wiem ile tu dziewczyn sie stara o dzidzie wogole i moze czesto jak ktos pisze o konkretnej plci nasuwa sie takie myslenie a nie inne ze Wy tu wogole sie staracie a ja juz mam smyka i jeszcze teraz mi sie plci zachcialo:-D Rozumiem ze moze to byc denerwujace:sorry2: stad moje wyjasnienia:tak:

no i wszystkie poszly sobie....ja chyba tez ide sie w koncu ubrac bo ilez mozna siedziec w pizamce :tak: przez to forum to moj dom zarasta kurzem i ja tez :-)

Noukie dlaczego myślisz że to jest denerwujące, nigdy w życiu, nie ważne ile byś miała dzieci tak samo masz prawo do wyboru planowania płci. Trzymam kciuki aby to była dziewczynka

Robaczku ja tak osobiscie nie mysle;-) ale zdaje sobie sprawe ze niektore dziewczyny strajace sie bardzo dlugo nie mysle tu o 6 miesiacach tylko o tych ktore staraja sie latami moga miec jakis zal ze ktos wpada i tu plec sobie zyczy tym bardziej ze sama mam choruszka i wiem jak to zdrowko przede wszystkim jest wazne a nie znamy sie na tyle zeby to wiedziec stad te moje sprostowanie;-)

Robaczku ja wiem ze marzycie o chlopczyku i Wam tego bardzo mocno zycze;-)

No a ja po skoku powolutku pomalutku zblizam sie do testowanek:tak: dobrze ze jedziemy troszke na wakcje to przestane o tym tak myslec;-)

reklama
Do góry