reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Martilla skoro nic Cię nie boli i nie piecze to olej.
Noukie, kefiry i bakterie mają inne szczepy bakterii niż te które zyja w pochwie, one są dobre dla flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.

O prosze a ja tyle o kefirach dobrego slyszalam:sorry2: na szczescie jeszcze nie stosowalam:-p ale ocet tak i chyba nie ma lepszego naturalnego wspomagacza:tak:

emma
a Ty miałaś styczność z tym lekiem? kurde jak on jest taki "rozwalający" to ja nie wiem po co go przepisują

Emilka skoro zwykle masz piękne cykle to tylko się cieszyć, w końcu będzie z tego ciąża :-)
emma w sumie mogę powiedzieć, że od kiedy mierzę tempki (2,5 roku) mam naprawdę ładne wykresy, regularne cykle (nie jak w zegarku, ale mają długość 26-32, w zależności od tego, kiedy owulka była), dlatego też miałam nadzieję, że szybko zajdę. Ale okazuje się, że tutaj już czwarty cykl mija i prawdopodobnie nic z tego ...

Mogłabym się ew. przyczepić do faz lutealnych, bo trwają 13 (to akurat dobrze), 12 lub 11 dni. Raz tylko zdarzyło się, że 14.

Martilla miałam, kiedyś dawno miałam problem z nawracającymi zakażeniami pochwy. w końcu odstawiłam wszystkie leki i tylko brałam przez 3 miesiące non stop ten lacibios feminę, to tylko bakterie i kwas mlekowy, nic więcej. od tego czasu zero problemów a minęły już chyba z 3 lata.

Noukie, ale co Ty polecasz robić z tym octem i kefirem, bo nie zrozumiałam? kefir to chyba pić, a ocet???

lacibios femina? to doustne? ile kosztuje, na receptę? może ja też zainwestuję. Raz-dwa razy w roku mnie łapie grzyb niestety i lekarz mówi że już taka moja uroda :-(

reklama
Emilka lutealna 11-13 dni w zupełności wystarczy. Ty kochana po prostu niecierpliwa jesteś, nawet jeśli zajdziesz po 6 miesiącach, to w ginekologii to nadal będzie 'szybko' :-) tutaj się mówi, że 95% par zachodzi w ciągu 2 lat, wcześniej nie ma się co martwić.
czekaj cierpliwie, piękne cykle to już b.dużo!

Do góry