reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Więc jeśli doszło do zapłodnienia to śluzu powinno być sporo?? Pytam bo wciąż czekam na @ która nie śpieszy się coś w tym miesiącu, a kolejny test zrobie dopiero we wtorek, oczywiście jeśli się łaskawie nie pojawi :)

reklama
to moze oznaczac ze nie bylo owulacji.zazwyczaj jest tak ze w pierwszej fazie przed owu jest nizsza np u mnie srednio 36,4 .przed sama owu lubi jeszcze spadac npo u mnie 36,1 a po owu powinien nastapic wzrost (to ci mowi ze byla) np.u mnie srednio 36,7 -36,8 i tak sie utrzymuje do @.jesli @ sie pojawia to temp spada zazwyczaj na dzien przed a jesli fasolka to utrzymuje sie taka wysoka.zobacz sobie np moj wykres poprzedni albo innej dziewczyny.temp mierzymy tylko po obudzeniu i o tej samej porze bo inaczej nie maja sensu te pomiary
jesli chodzi o wiesiolka to juz napisano ale wazne by brac go tylko do owu! (on ma tez inne zalety)
dzieki eijf, mam zamiar zaczac mierzyc tempke od nastpenego cyklu jezeli teraz nie wyjdzie bo latwiej bedzie mi ocenic co sie tam dzieje :tak:

Więc jeśli doszło do zapłodnienia to śluzu powinno być sporo?? Pytam bo wciąż czekam na @ która nie śpieszy się coś w tym miesiącu, a kolejny test zrobie dopiero we wtorek, oczywiście jeśli się łaskawie nie pojawi :)
chodzi o to ze wiesiolek poprawia jakosc sluzu przed owu.tego plodnego czyli rozciagajacego(przypominajacego bialko kurze) oraz tego wodnistego bo w nim musze przezyc plemniki (w plodnym).co do sluzu po zaplodnieniu to nie wiem czy na niego wiesiolek tez wplywa (to raczej nie ma znaczenia) ale ja npo w tym mc mialam o wiele wiecej rowniez po owulacji z tym ze wtedy jest bialy (dzialanie progesteronu).jest on lepki i bialy jak mowilam.moze byc lekko wodnisty (ja taki mialam).przez niego wydawalo mis ie ze sie udalo bo nigdy po owu nie mialam tak duzo.no ale jak widac moze wystepowac i wtedy kiedy nie jest sie w ciazy

Ja mam to samo, duzo bialego sluzu a od owulacji minelo juz 9 dni Co to oznacza??:confused:
chyba nic niestety .czytalam ze nic nie da sie stwierdzic na podstawie sluzu po owu (wg ff).byloby wtedy latwo gdyby sie udalo.moze te co zachodza kojarza je z bialym sluzem ktory mialy po owu ale ja ci powiem ze w tym cyklu mialam go dosyc duzo i niestety...moga go miec zarowno te co zaciazyly jak i te ktorym sie nie udalo

Czyli nie ma co się sugerować śluzem, bez znaczenia jaki by nie był tylko robić testa :) Oby z wynikiwm pozytywnym :) Czego Wam i sobie życzę :)

to szkoda, ja tak naprawde od kiezy zaczelo mi zalezec na baby zaczelam bardziej szczegolowo obserwowac swoje cialo i wszystko czego nie zauwazalam wczesniej podciagam po ewentualna ciaze, ale najwyzszy czas nauczyc sie sluchac swojego ciala :)

reklama
We wtorek dopiero, musze to zrobić w tajemnicy przed facetem. Bo jak będzie negatywny to usłyszę że tylko niepotrzebnie znowu sobie nadzieje robiłam no a jak będzie pozytywnie to wpierw do lekarza potwierdzić a potem ogłosić światu :) Jednak w pozytywny wynik coś nie wierze, wydaje mi się iż opóźnienie wynika ze stresującego miesiąca, w tej .... pracy.

Do góry