reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Dziś nie potrafie mysleć pozytywnie. .. Siostra mjego męża niecałe 2 miesiące temu wspominała, ze przydałoby sie rodzeństwo dla Kubusia i tak od razu im sie udało. Poza tym cały czas słyszę, ze ktos ze znajomych jest w ciaży. A najgorsze jest to, ze wiekszość to wpadki a my planujemy świadomie i nic z tego nie wychodzi.
Ja cały czas mam zle przeczucia... Jeszcze jeden cykl muszę przetrzymać i idę do lekarza. Ja np. nie mam śluzu przypominającego białko jaja kurzego, mimo brania wiesiołka ( 3 razy dziennie po 2 kapsułki) śluz mam tylko wodnity i nie ma go jakos przeraźliwie dużo. Poza tym mam bardzo nistka tempke. No i bardzo bolesne @. Chociaz w tym cyklu jest inaczej... poprzednie 2 cykle od samej owulacji bolały mnie jajniki, czułam sie jak na @, czasami miałam mdłości, bolało mnie podbrzusze itd. a w tym cyklu nic. Zero jakichkolwiek objawów...Sama juz nie wiem co mam myśleć. Chciałabym zasnać i obudzić się 27.08... wtedy powinna pojawić sie @...
te ostatnie dni sa zdecydowanie najgorsze.jeszze podczas staran mamy tyle nadzieji i zaraz po owu tez a potem przewaznie rozczarowanie.mnie tez dobijaja te tysiace wozkow,dziewczyny ktore dziecka sobie nie zyczyly a od tak maja,rodziny patologiczne ktore mnoza sie jak kroliki (czy one kurcze takie zdrowe?)a ja sie pilnuje(lyka alkoholu nie bire),nie pale,badam sie,sprawdzam i nic...co do sluzu to akurat na poczatku nie mialam ale go w koncu dostalam i teraz tez cieszylam sie bo po owu mialam duzo bialego(zreszta do dzis mam),taki rzadki,wodnisty ale bialy i bylo go duzo.to niby tez mial byc objaw ciazy...gdybym nie zrobila bety ewnie dalej bym sie ludzila bo mialam rano 37...rozczarowanie byloby wieksze:(
podobno sluz czasem jest ale go nie widac na zewnatrz a wodnisty to tez plodny.No ale ja jestem taka ze dla swietego spokoju wole robic badania.szkoda tylko ze na zachodzie mam to utrudnione.wszystko niemal w pl robie jak jestem no ale za czesto mnie tu nie ma.moze gdyby tanie loty byly...ale ich nie ma.

reklama
wiecie co, rozmawiałam przed chwilą ze swoim M. na temat objawów, jakie miałam w poprzednich dwóch ciążach- zarówno tej, któa okazała się pozamaciczna, jak i z synkiem...i doszliśmy do wspólnego wniosku...nie miałam żadnych objawów. Nic mnie nie bolało, śluzu nie było żadnego nadzwyczajnego, żadnej senności, zgagi, bólu piersi..nic, nic, nic i jeszcze raz nic. Pierwszą oznaką ciąży był test ciązowy.Nie pamiętam kiedy wykonywałam test w pozamacicznej, na pewno przed tetminem @, ale ile- nie wiem. Z synem, jak już wcześniej wspominałam zrobiłam od niechcenia w 9dpo, chociaż tak jak wisienka, pewna byłam, że w ciąży na pewno nie jestem...objawy ciążowe- u mnie tylko mdłości pojawiały się już po terminie @...tak, że dziewczyny, nie szukać objawów, bo nie wiadomo, czy w ogóle wystąpią. JA teraz czuje się świetnie. Nic mnie nie boli, wczoraj musiałąm się czymś podtruć, bo najpierw mnie mdliło, potem bolał mnie żołądek, a potem dostałam rozwolnienia..dzisiaj jest super:-)Alni jajniki, ani piersi, ani śluz jakiś nadzwyczajny i przede wszystkim spokój- może wynikający z faktu, że mam ukryty test:-pnie chce testować szybciej niż w niedzielę.
Emilchen, czy ja wiem, czy to szybko??Chciałąm testować tak, jak w poprzedniej ciązy, ale stwierdziłam, że jak znowu wyjdzie mi blada kreska, to będę się zastanawiała i męczyła, czy to wada testu więc poczekam do 11-12 dpo, wtedy powinien już wyjść test. Ty masz dostać @ dopierow piątek sobotę???To ile u ciebie trwa druga faza???16-17 dni???

Ja wiem, że brak objawów nie świdczy o braku fsolki ale gdzieś tam w środku czuję, że sie nie udalo. Intuicja mi tak podpowiada...
Ja zrobię test w niedzielę to bedzie 11dpo a jak nie wyjdzie to we wtorek czyli 13dpo.
Poczekamy, zobaczymy... może tym razem moje przeczucia sie nie sprawdza...

Z moich objawow to rzeczywiscie bolal mnie caly czas brzuch jak na @ a ona nie przychodzila no i widzialam tez duzo tego bialego sluzu, ale ja juz sie nie bede tym sugerowala bo teraz bolal mnie identycznie i @ przylazla:wściekła/y:

Zielona widze ze nasze maluszki w tym samym wieku:tak:

reklama
Z moich objawow to rzeczywiscie bolal mnie caly czas brzuch jak na @ a ona nie przychodzila no i widzialam tez duzo tego bialego sluzu, ale ja juz sie nie bede tym sugerowala bo teraz bolal mnie identycznie i @ przylazla:wściekła/y:

Zielona widze ze nasze maluszki w tym samym wieku:tak:

o żesz kurczaku, kiedy twoje maleństwo się urodziło??jest 3 dni starcze od mojego??

Do góry