reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Mnie lekarz polecił Femibion Natal-1, witaminy do 12tyg ciazy.
Wlasnei dostalam maila od mojego gina i powiedzial,ze za 8-10 dni zakladamy karte ciazy, wiec zarejestrowalam sie na 5 lutego;)
Myslicie,ze zobacze juz bijace serduszko?

... powinnaś już zobaczyć :tak: trzymam mocno &&&&&&&& z Blanką za bijące serduszko małej kropeczki ;-):tak: a te witaminy to ja też łykałam i teraz też łykam dla matek karmiących piersią (Femibion) :tak:

tak już powinnaś zobaczyć:)

erbuś i batonik macie rację podczytuję was ale ... wczoraj byłam na monitoringu i mam jeden bardziej dominujący pęcherzyk( może reszta zdąży dorosnąć) 27 mm ( aż się z ginkiem zdziwiliśmy) dzisiaj był pregnyl a jutro IUI
i nie odzywam się za dużo bo mam powoli pietra jak się nie uda to zostanie tylko jeszcze jedna próba bo tak mówią że do trzech opłaca się robić IUI --- więc proszę was zrozumcie mnie cykorek jest większy niż chęć pisania z wami póki co ale mam nadzieję że mi to przejdzie

pozdrawiam

A CO TAM U ZABKI CZEKAM NA WIEŚCI OD NIEJ A TU NIC!!!

... Lopop Kochana ... pewnie już jesteś po :tak: cały dzień o Tobie myślałam :tak: mam nadzieję ,że wszystko pójdzie po Twojej myśli i w przyszłym miesiącu to Ty będziesz oglądała malutkie bijące serduszko :tak:;-) &&&&&&&&&&&& mocno zaciśnięte na 2 tygodnie :tak:

hej babolki
u mnie z czasem cienko ostatnio... i tak juz pewnie bedzie, bo Nata w ciagu dnia coraz aktywniejsza, sa dni, e wcale nie spi ...

poza tym dni mijaja Nam w podobny sposób do siebie, wstajemy ok 9, jedzenie, troche pokrece sie, karminie, spacer, karmienie, przygotowanie obiadu, przychodzi J, jemy obiad itd :)

Mała jest kochana, pogodna...duzo sie usmiecha :) ostatnie dni zaczeła głosno dzwieki wydawac i smiac do lustra jak Nas widzi...:) Zobacz załącznik 322084

a to Nasz silny maluch :)

... Olkale ... śliczniutka ta Twoja niunia :tak: jaka duża już i faktycznie silna jak nie wiem co :-p

witam sie serdecznie .wczoraj u na usg uslyszalam bicie erduszka mojego dzieciatka,naprawde cos wspanialego ,ma 7 tygodni i 5 dni wiec nie wiem jak to sie liczy ,wy jak ustawiacie suwaczki?:-)

... Gratulacje ... niesamowite uczucie prawda :tak: jak sobie wspomnę to aż łezka mi się w oku kręci ;-) trzymam &&&&&&&&&& za książkowo nudną ciążę :tak:

Witam się i ja

Olkale Natka śliczna :) No taj juz bedzie ze wiecej uwagi bedzie potrzebowała :)

Palissa wiek liczy sie od pierwszego dnia @ ( ostatniej ) i tak liczy moja ginka

Ja dziś odebrałam wyniki krwi moczu itd i mam pytanie co do wynikow moczu Białko napisano ślad min nabłonki płaskie d.licz krwinki białe 6-8 czy to coś zlego ??? w poniedz mam wizyte i znowu schiza

Miłego dnia !

... Erbuś z tym moczem to tak jest różnie, najlepiej byłoby go powtórzyć i dopiero się sugerować bo mi mówili, że u ciężarówek to z dnia na dzień się mocz zmienia :tak: a ślad białka pewnie z powodu ciśnienia :tak:

:)

A u mnie dni płodne i jak zawsze choróbsko :( angina aż się wszystkiego odechciewa:(]

... tulam Kochana, ale nic straconego ;-) jeśli nie bierzesz antybiotyku to nie odpuszczaj tylko działaj ;-) &&&&&&&&&&&&&& mocno zaciśnięte :tak:

a my dziś byłyśmy na spacerku 1,5h i szybciutko pędziłyśmy bo moja królewna zgłodniała po 2h :szok: dobrze że blisko domu byłam bo mi się mały skrzat w wózku wydzierał :laugh2: normalnie chce mnie zjeść z kopytami :eek: no chyba, że się nie najada :-( ale czasem wytrzymuje 2h a czasem 4h i już sama nie wiem co o tym myśleć, chyba jest wsio OK :baffled:

Pozdro

reklama
Hej Batonik

No z tym moczem to pewnie tak jest , cos tam poczytalam o normach i nie jest żle , w poniedzialek wizyta . Pewnie niepotrzebnie sie nerwuje :)
Masz jakies info od Zabki ????????????

Mnie lekarz polecił Femibion Natal-1, witaminy do 12tyg ciazy.
Wlasnei dostalam maila od mojego gina i powiedzial,ze za 8-10 dni zakladamy karte ciazy, wiec zarejestrowalam sie na 5 lutego;)
Myslicie,ze zobacze juz bijace serduszko?

serduszko będzie już ładnie pikać :tak:

Erbuś i batonik macie rację podczytuję was ale ... wczoraj byłam na monitoringu i mam jeden bardziej dominujący pęcherzyk( może reszta zdąży dorosnąć) 27 mm ( aż się z ginkiem zdziwiliśmy) dzisiaj był pregnyl a jutro IUI
i nie odzywam się za dużo bo mam powoli pietra jak się nie uda to zostanie tylko jeszcze jedna próba bo tak mówią że do trzech opłaca się robić IUI --- więc proszę was zrozumcie mnie cykorek jest większy niż chęć pisania z wami póki co ale mam nadzieję że mi to przejdzie

mocno zaciśnięte :tak: z maleństwem trzymamy kciuki ;-)

hej babolki
u mnie z czasem cienko ostatnio... i tak juz pewnie bedzie, bo Nata w ciagu dnia coraz aktywniejsza, sa dni, e wcale nie spi ...
poza tym dni mijaja Nam w podobny sposób do siebie, wstajemy ok 9, jedzenie, troche pokrece sie, karminie, spacer, karmienie, przygotowanie obiadu, przychodzi J, jemy obiad itd :)
Mała jest kochana, pogodna...duzo sie usmiecha :) ostatnie dni zaczeła głosno dzwieki wydawac i smiac do lustra jak Nas widzi...:) a to Nasz silny maluch :)

to już taka mała pociecha jest :tak:

witam sie serdecznie .wczoraj u na usg uslyszalam bicie erduszka mojego dzieciatka,naprawde cos wspanialego ,ma 7 tygodni i 5 dni wiec nie wiem jak to sie liczy ,wy jak ustawiacie suwaczki?:-)

:-D superowo :-) suwaczki od 1 dnia ostatniej @ ;-)

Ja dziś odebrałam wyniki krwi moczu itd i mam pytanie co do wynikow moczu Białko napisano ślad min nabłonki płaskie d.licz krwinki białe 6-8 czy to coś zlego ??? w poniedz mam wizyte i znowu schiza

nie ma co się przejmować :tak: dużo nie jest przekroczone... najwyżej leki dostaniesz lub skierowanie na powtórkę ;-)

A u mnie dni płodne i jak zawsze choróbsko :( angina aż się wszystkiego odechciewa:(]

:-( biedna jesteś z tymi choróbskami :-( szybciutko wracaj do zdrówka i nie odpuszczaj (jak będzie lepiej to pewnie się załapiesz na końcówkę płodnych) :tak:

a my dziś byłyśmy na spacerku 1,5h i szybciutko pędziłyśmy bo moja królewna zgłodniała po 2h :szok: dobrze że blisko domu byłam bo mi się mały skrzat w wózku wydzierał :laugh2: normalnie chce mnie zjeść z kopytami :eek: no chyba, że się nie najada :-( ale czasem wytrzymuje 2h a czasem 4h i już sama nie wiem co o tym myśleć, chyba jest wsio OK :baffled:

ja myślę, że jest ok :tak: pewnie raz pociągnie więcej, a innym razem leniuszek pociągnie mniej i potem szybciej głodna jest :tak:
jak maleństwo tak wcina to chudziutka będziesz ;-)

Ciekawe czy Żabka taka padnięta, że nie pisze... :sorry: Bo trzymam kciuki za nią by wszystko było ok, a cisza to oznaka zmęczenia :tak:

A u mnie nowość :laugh2: Jak dzidzia kopie to głaskam brzuszek w jednym miejscu i czuję, że dzidzia przypełza w to miejsce i gulka mi wychodzi :laugh2: tulak mały chodzi się przytulać :laugh2::laugh2::laugh2:

Hej Batonik

No z tym moczem to pewnie tak jest , cos tam poczytalam o normach i nie jest żle , w poniedzialek wizyta . Pewnie niepotrzebnie sie nerwuje :)
Masz jakies info od Zabki ????????????

... Erbuś będzie dobrze :tak: ja miałam krew w moczu i do dziś dnia nie wiem od czego bo lekarze nic nie stwierdzili a po 3 dniach samo przeszło :sorry: będzie dobrze, zanim jednak będziesz brała jakieś leki to powtórz sobie badanko :tak:

Żabka właśnie mi odpisała,że mąż i córka chorzy i ona siedzi 24h na dobę w innym pokoju z Antosiem, żeby się nie zarazić, a tam nie ma neta.Ogólnie chyba dopada ją baby blues bo mały wisi na cycku godzinami a ona ma trochę dość, mała jest nieznośna i daje się we znaki, rana jej krwawiła ostatnio i bardzo chciałaby się przytulić do męża, ale siła wyższa tj.choroba trochę krzyżuje plany :-( napisałam żeby się trzymali dzielnie i że pozdrawiamy ją wszystkie z BB :tak:

ja myślę, że jest ok :tak: pewnie raz pociągnie więcej, a innym razem leniuszek pociągnie mniej i potem szybciej głodna jest :tak:
jak maleństwo tak wcina to chudziutka będziesz ;-)

A u mnie nowość :laugh2: Jak dzidzia kopie to głaskam brzuszek w jednym miejscu i czuję, że dzidzia przypełza w to miejsce i gulka mi wychodzi :laugh2: tulak mały chodzi się przytulać :laugh2::laugh2::laugh2:

... mały przytulasek rośnie w brzuszku, ale Wam czas zap*** na tych suwaczkach :szok:

... a co do karmienia no to nie wydaje mi się żeby coś z mlekiem było nie tak bo ostatnio odciągnęłam troszkę do kieliszka żeby zobaczyć konsystencję i jest pięknie bialutkie a jak postoi to tłusta obwódka wokół się zrobiła to chyba dobre no nie:tak: a co do tego tracenia kg to nie wiem jak będzie, bo ja mam mega apetyt i ssie mnie okropnie :zawstydzona/y: zapycham się herbatnikami i biszkoptami między posiłkami :zawstydzona/y: wody min to pije zgrzewkę na 2 dni :szok: nigdzie się bez butli nie ruszam :laugh2: a po ciąży zostało mi jeszcze 4kg choć chciałabym zrzucić 10kg ;-)

Pozdrawiam

Batonik dzieki za info :)
a ty sie kg nie przejmuj zleci dopiero jestes miesiac po porodzie takze spokojnie

Scully moj to juz takie disco odprawia ze szok :) uwielbiam a jak tatus wraca po pracy i rozmawiamy to tak warjuje :)

ZABKO pozdrawiamy Cię kochana !!!!!!!!!!

Dobrej nocy i miłego weekendu :-)

kochane ja już po pęcholek nie pękł duży uparciuch miał ok.31 mm i właśnie pękał
no i nasienie męża rewelacyjne tak powiedział pan doktor
zobaczymy
dziękuję za kciuki :sorry:żeby nie zapeszyć

erba śpisz

Ostatnia edycja:
:-)Witam w sobotnie popołudnie już ;-) ehh zanim się człowiek ogarnie to już południe :laugh2: dziś stał się cud bo nasze dziecię jak zasnęło wczoraj o 23:30 to wstało dopiero o 5 rano :szok: dziś gości ciąg dalszy :sorry2: a gdzie tu jeszcze :baffled: normalnie musimy z R grafik wprowadzić :-D

Lopop trzymam mocno zaciśnięte &&&&&&, na pewno się uda :tak:;-)

Pozdrawiam i miłego weekendu bo pewnie będą tu pustki :cool2:

witam sie popoludniowo ale dziewczyny piszecie,nie mozna was nadrobic.pozdrawiam wszystkie.trzymam kciuki za staraczki tym razem napewno sie uda!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak:,ogolnie dobrze sie czuje,troche jeszcze mnie mdli no ale nie tak jak przedtem,a co u tosi agutki?????cos ich tu nie ma???odpiszczie

I ja wpadam się przywitać

Lopciu chyba juz mnie nie było :)

Palissa no co ty nadrobić o juz nie te czasy . Pustki na naszym wątku , a dziewczyny siedzą w krzaczkach

Miłego weekendu !!

reklama
... mały przytulasek rośnie w brzuszku, ale Wam czas zap*** na tych suwaczkach :szok:
... a co do karmienia no to nie wydaje mi się żeby coś z mlekiem było nie tak bo ostatnio odciągnęłam troszkę do kieliszka żeby zobaczyć konsystencję i jest pięknie bialutkie a jak postoi to tłusta obwódka wokół się zrobiła to chyba dobre no nie:tak: a co do tego tracenia kg to nie wiem jak będzie, bo ja mam mega apetyt i ssie mnie okropnie :zawstydzona/y: zapycham się herbatnikami i biszkoptami między posiłkami :zawstydzona/y: wody min to pije zgrzewkę na 2 dni :szok: nigdzie się bez butli nie ruszam :laugh2: a po ciąży zostało mi jeszcze 4kg choć chciałabym zrzucić 10kg ;-)

ssie cię, bo maleńka ci witaminki zjada z mleczkiem :tak: ale to norma :tak:
jak moja kuzynka przyjechała z rocznym dzieciątkiem i brała na stypie obiad to górę ziemniaków na 1 talerzu dużym, a na drugim 2 kotlety schabowe ogromne i surówkę :-D nie wierzyłam, że to zmieści, a ona tylko pusty talerz zostawiła :-D chudziutka jest i mówiła, że mały tyle energi pochłania (jedząć z cyca i bawiąc się), że jakby podwójnie nie jadła to by cienia nie dawała :-D wszystko przed tobą ;-)

Scully moj to juz takie disco odprawia ze szok :) uwielbiam a jak tatus wraca po pracy i rozmawiamy to tak warjuje :)

czyli tatusia poznaje już :-) superowo :-D

kochane ja już po pęcholek nie pękł duży uparciuch miał ok.31 mm i właśnie pękał
no i nasienie męża rewelacyjne tak powiedział pan doktor
zobaczymy
dziękuję za kciuki :sorry:żeby nie zapeszyć

mocno &&&&&&&&&&&&&&&& ;-):-)

witam sie popoludniowo ale dziewczyny piszecie,nie mozna was nadrobic.pozdrawiam wszystkie.trzymam kciuki za staraczki tym razem napewno sie uda!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak:,ogolnie dobrze sie czuje,troche jeszcze mnie mdli no ale nie tak jak przedtem,a co u tosi agutki?????cos ich tu nie ma???odpiszczie

leci ten czas szybciutko :tak: dopiero co nam tu o II kreskach pisałaś, a to już 9 tc leci :sorry2:

Żabcia będzie dobrze. Trzymamy kciukaski za zdrówko całej rodzinki i cierpliwość dla maleństwa :tak:

No to teraz fotki dam :zawstydzona/y: ...brzusia w 12 tc (1 foto) i aktualny (dzisiejszy) z 25 tc (2 foto)... :-p

Załączniki

• 25 tydzień.jpg
    25 tydzień.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 27
  • 25 tydz..jpg
    25 tydz..jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 31
  • 12 tydz.jpg
    12 tydz.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 27
Do góry