reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam wszystkie Ciężarne mamusie!

;-)Witam wtorkowo ;-)

... masz rację asiucha-L wszystkie staraczki schowały się w krzaki bo nie chce im się gadać z brzuchatkami, trochę smutno :-( niemniej jednak może potrzeba jest złapać dystans do tego wszystkiego :sorry2: my tu wszystkie czekamy z utęsknieniem jak znowu forum zacznie tętnić życiem i zaczną się tempki, testy owu, przytulasy i inne dzikie harce i bobosexy ;-):tak: niech troszkę sobie odpoczną i niech szybko do nas wracają :tak:

... pociesza mnie dziś myśl, że wtorek jakoś zleci a potem środa i SR i przywożą piekarnik a we czwartek montaż kuchni i juz będzie prawie koniec remontu :-p

... wczoraj udałam się do nowo otwartego sklepu dla niemowląt i powiem Wam że jestem w szoku :szok: do końca listopada mają -10% a ceny i tak są bardzo korzystne :tak: na pewno zamówimy u nich mebelki do Blanki pokoiku ;-):tak: i jeszcze nam gratis je przywiozą :tak: szkoda że nie zmontują :laugh2: bo troszkę gimnastyki będzie :laugh2:

... wszystkie Babolki zapraszam na poranną cofkę, choć ostatnio nikt nie ma na nią ochoty ... hmmm może towarzystwo Wam nie odpowiada ... znaczy się moje towarzystwo :baffled:

Zobacz załącznik 293163

Batonik naprawdę życzę Ci szybkiego zakończenia tego remontu, rok temu to przechodziłam, fakt że mamy dom, większa powierzchnia ale wszystko nam rozkuli bo i sufity były zrzucane i podłogi robione i syf większy, dlatego wiem co przechodzisz i to jeszcze z brzuszkiem.
Co do tego wątku to podejrzewam że jakoś specjalnie on nie odżyje bo nikt nowy tu nie trafi, tyle co stare dziewczynki. Jest tyle nowych wątków dla staraczek że pewnie wszystkie tam siedzą.
A wizyty w takim fajnym sklepie po cichutku zazdroszczę. Ja ostatnio weszłam na angielską stronę firmy Next bo mam koleżankę w Anglii i kupuje mi tam czasami jakieś rzyczy, przeglądałam buty ale zajrzałam na dział dziecięcych - ubranka po prostu bajkowe szczególnie dla dziewczynek cuda!

Tak jak obiecałam zagladam zdać relacje...z Natalką super...szyjka obniżona, ale twarda zamknięta :-) więc powinnam dotrwać do 37 tc i urodzic w szpitalu, który sobie wymysliłam....
Natalka waży 2200 g i jest w normie :-)
tak jak podejrzewałam infekcja grzybowa sie przypętała i dowcipnie jakieś gobulki biore :tak:
za tydzien po zwolnienie, na badania mocz, krew i przeciwciała i po skierowanie na KTG do szpitala tego, w którym chce rodzić...mam chodzić 2-3 razy wtyg, zeby sie z położnymi zapoznać lub zaprzyjaźnić ;-) tak wiec zwiedzanie opduściliśmy sobie, na przyszły tydzien :tak:

lece na chwilę na grudniówki i do nauki...dzis obiecała skończyć opracowywać materiał, a od jura nauka mam 2 tygodnie ;-)

Olkale świetnie że Nataleczka rośnie i wszystko wporządeczku. Powodzenia w nauce, dasz radę!

No i wrocilam ze szpitala.
Maz ma zlamana lewa noge w dwoch miejscach jutro rano bedzie mial operacje
3 dni w szpitalu mowili ze ma zostac do miesiaca lub wiecej gips w domu na nodze
Jeszcze tego by brakowalo zebym zaczela rodzic oskara zawioze do kolezanki i zostane sama jak palec chyba bym sie zaplakala na smierc ze drugi porod i sama jestem

To nieciekawie ale nie martw się, mąż wydobrzeje i może z gipsem będzie mógł być z tobą w szpitalu. Nie denerwuj się bo niewskazane teraz.

A u mnie koniec @, poszła sobie na jakiś czas, infekcja też zwalczona za to byłam wczoraj u dentysty bo ostatnio w dość krótkim czasie skruszyły mi się 3 zęby i plomby z dwóch wypadły. Wczoraj dentysta zatruł mi zęba i szczerze to gdyby nie Ketanol to był chyba oszalała, nie jestem zwolenniczką leków przeciwbólowych ale tutaj naprawdę chyba bez nich bym zwariowała. Gryźć tą stroną nie mogę, w nocy zgrzytam zębami, przy każdym zaciśnięciu szczęki budził mnie niesamowity bół. Postanowiłam zadbać konkretnie o wszystkie zęby o ile nie zbankrutuje przy tym. Zaczęłam też biegać z M i ćwiczyć trochę na plaży i powiem że robie postępy i mam coraz lepszą kondycję. Niestety często kręgosłup mnie boli jak dłużej posiedzę w pracy w jednej pozycji.

reklama
:-) Witam czwartkowo ;-)

... nieuchronnie tydzień zbliża się ku końcowi :tak: i widać już koniec prac remontowych :-p wczoraj skończona łazienka i tylko zostało dziś zamontować zlew i baterie :-p i pomalować przedpokój i kooonieeeeeeeeeeeeeccccccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! potem tylko zostanie wielkie sprzątanie ;-)

... Myszka, Olkale wstawać leniuszki ;-) czas na meliskę :-D a kto może to na cofkę :-p

Miłego dzionka

no Batonik jak sie rano obudziłam, to mysle sobie,ze chyba już nie spisz ::-D
ja nie spałam trochę w nocy, ale wstałam ok 7, bo mysle sobie szkoda dnia :tak:

to fajnie, ze widac koniec remontu...trochę sprzatania i czas na leniuchowanie...ciekawe o której bedziesz sie logowała na BB :-)

kurcze tak ieje u mnie, ze chya coś mi na balkonie przewróciło, bo tak łupneło...chyba musze iść zobaczyc ;-)

Svensonka to nie za dobrze... pomyslcie kto was moze razem zawieść do szpitala...chyba tak chciałas wyprzedzić poród, bo coś podswiadomie przeczuwałas... dawaj znać jak rozwój wydarzeń

Asiucha to niezbyt pokrzepiające,ze wątek umiera, ale puki my jestesmy nie umrze :tak:...kochane staraczki, jak nieraz zagladacie tutaj, to pamietajcie, ze tesknimy za Wami i że cały czas trzymamy &&&&&& i przesyłamy ^^^^^^****(((((((((((((((((((((((^^^^^^^^^^^^^^^%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%#################@@@@@@@@@@@@@@@@

ide na balkon...moze wrócę jak mi łowy nie urwie :-)
jasne,ze to u mnie :) w misce miałam jedno jabłuszko-niedobitek z działki, no i tą miskę zwiało, ale jabłko zostało na stole :) całe szczescie, bo by komuś mogło krzywdę zrobic :)

Ostatnia edycja:
no Batonik jak sie rano obudziłam, to mysle sobie,ze chyba już nie spisz ::-D
ja nie spałam trochę w nocy, ale wstałam ok 7, bo mysle sobie szkoda dnia :tak:

to fajnie, ze widac koniec remontu...trochę sprzatania i czas na leniuchowanie...ciekawe o której bedziesz sie logowała na BB :-)

Hej Olkale ... jak nauka :confused:

... jak skończy się remont to też będę się logowała na BB rano koło 7 a potem wrócę do starych nawyków które teraz przejęła Myszka:tak: tzn. powitanie poranne i drzemka do 10-11 ;-):-D no chyba że szkoda mi będzie dnia :cool2:

... głowa urwana :confused: u nas tez pogoda do bani, wiatr okropny i pada :baffled: podobno dziś ma być śnieg z deszczem w większości regionów Polski :szok: Matko zima się zaczyna :-( jak ja tego nie lubię :sorry2:

no nauka taka, ze siedze na bb...opracowałam cały materiał z fizjo. dzis J. ma mi podrukować jakieś 45 stron A4 i będę to w kółko czytała, coś z tego zostanie.
Dzis wziełam sie za drugi przedmiot teorie treningu....oba zdaje 6 listopada (tzn. fizjo to zaliczenie, egzamin jest 27 listopada, pewnie już nie pojade :()

a co do zimy...to mi od razu przypomina sie, ze czas porodu sie zbliza ... nie wiem czy sie cieszę czy nie...bo mi jest dobrze w ciaży i jakos niespecjalnie mi sie spieszy do rozwiazania....

no nauka taka, ze siedze na bb...opracowałam cały materiał z fizjo. dzis J. ma mi podrukować jakieś 45 stron A4 i będę to w kółko czytała, coś z tego zostanie.
Dzis wziełam sie za drugi przedmiot teorie treningu....oba zdaje 6 listopada (tzn. fizjo to zaliczenie, egzamin jest 27 listopada, pewnie już nie pojade :()

a co do zimy...to mi od razu przypomina sie, ze czas porodu sie zbliza ... nie wiem czy sie cieszę czy nie...bo mi jest dobrze w ciaży i jakos niespecjalnie mi sie spieszy do rozwiazania....

... no to masz niezłą lekturę ;-):tak: ale na pewno dasz rade nie wątpię w to :tak: i trzymam mocno &&&&&&&&& ;-)

... co do zimy to ja jestem straszny zmarzlak :baffled: i w taką pogodę najchętniej nie wystawiałabym nosa z domku ;-) a że zima trwa u nas dość długo to pewnie umarłabym z niedotlenienia :-D tak czy siak też dobrze mi jest w domku z brzusiem :tak: i mam jeszcze troszkę czasu ;-) tylko jak patrze na suwaczek a tam 80 dni do rozwiązania to mi ciarki przechodzą :baffled: a dopiero co była studniówka :-D

Batonik czym dalej w las tym grzybów wiecej ;-) uwierz mi, ze mi ostatnio tak czas przyspieszył, ze jestem w szoku....:szok:

... nie strasz Kochana :cool2: będzie dobrze ;-) choć wczoraj na SR nasłuchałam się o I fazie porodu i już że tak powiem chciałabym się wymiksować :-D ale dam radę - tak długo wyczekiwałam tej Kruszynki że dla niej mogę się męczyć ;)

MYSZKA WSTAWAJ ŚPIOSZKU !!!

Ostatnia edycja:
... nie strasz Kochana :cool2: będzie dobrze ;-) choć wczoraj na SR nasłuchałam się o I fazie porodu i już że tak powiem chciałabym się wymiksować :-D ale dam radę - tak długo wyczekiwałam tej Kruszynki że dla niej mogę się męczyć ;)

MYSZKA WSTAWAJ ŚPIOSZKU !!!
ja sobie poczytałam o dlaczego boli i jakos sie oswoiłam z tym,ze bedzie bolało...ostatnio weszłam na Październikówki mają tam watek opowieści z porodów i przeczytał tylko jeden post... wiecej nie zamierzam...co bedzie to bedzie...my przeżyjemy jak i przeżyło to miliony przed Nami :)

nie straszę, tylko chodziło mi o czas, bo mi teraz jakos zap..... dzis rano J. wstawał do pracy i mówi,ze jest czwartek i oboje, o kurka przecież dopiero co był week

reklama
ja sobie poczytałam o dlaczego boli i jakos sie oswoiłam z tym,ze bedzie bolało...ostatnio weszłam na Październikówki mają tam watek opowieści z porodów i przeczytał tylko jeden post... wiecej nie zamierzam...co bedzie to bedzie...my przeżyjemy jak i przeżyło to miliony przed Nami :)

nie straszę, tylko chodziło mi o czas, bo mi teraz jakos zap..... dzis rano J. wstawał do pracy i mówi,ze jest czwartek i oboje, o kurka przecież dopiero co był week

... no to fakt ... ja przez ten remont całkowicie straciłam rachubę czasu :sorry2: ... właśnie muszę dzwonić w niedługim czasie do firmy i zapytać do kiedy mam zwolnienie bo zapomniałam kiedy mam wizytę :zawstydzona/y: a codziennie wieczorem R się pyta czy zrobiłam zastrzyk bo ostatnio o 23 sobie przypomniałam że nie robiłam :baffled:

... zjadłabym coś dobrego na obiadek ale sama nie wiem co :]

... pojawiła się zieleń tatarakowa na przedpokoju ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry