reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
A jednak da się okiełznac temperamencik facetów:tak:
nie zdąży sie naprodukowac a juz trza i znowu i znowu...........
a co do @ to może ja tez mojego namówie na sama koncówe, kolezance nie robi róznicy czy pierwszy czy drugi bo mówi ze na indianina lepsze doznania własnie:szok:
a feee ale ten czwarty czy piąty na koniec moze być:tak:

moj mężu to byl nawet chętny na 1 i 2 dzień @, ale ja jakoś przemóc się nie mogę..serduszkowanie z ręcznikiem pod pupą nie za bardzo mi odpowiada...już w ogóle pozbawione klimatu...

Oto pozycje ułatwiające zajście w ciążę, które najczęściej zalecane są przez specjalistów:

Klasycznie i blisko
Leżąc na wznak, oplatasz nogami tułów partnera. Najlepiej dodatkowo włożyć poduszkę pod biodra; przy minimalnym wysiłku z obu stron plemniki mają łatwą drogę do celu. Ta pozycja ma również inne walory; sprzyja bliskości i intymności. Dobra jest także zmodyfikowana pozycja klasyczna, w której zakładasz klęczącemu przed Tobą partnerowi nogi na ramiona, lub opierasz się stopami o jego tors. W drugiej wersji on stoi, podczas gdy Ty leżysz np. na stole. W tych pozycjach biodra są jeszcze bardziej uniesione niż w tradycyjnym, klasycznym wariancie i plemniki mają większą szansę szybciej pokonać drogę do komórki jajowej. Nasienie zbiera się dokładnie u ujścia szyjki macicy.

Na klęcząco
Pozycja kolankowo-łokciowa polecana jest zwłaszcza kobietom z problemem tyłozgięcia macicy oraz mężczyznom ze słabym nasieniem. Pozycja nie ma wielkich walorów erotycznych dla kobiety, ponieważ uniemożliwia jej jakąkolwiek aktywność, ale uznana jest za jedną z bardziej skutecznych dla par pragnących potomstwa. Nasienie, zbierając się w opadającej ku dołowi pochwie w okolicach szyjki, ułatwia zajście w ciążę.
Ułatw plemnikom trafienie
Po współżyciu w wybranej pozycji poleż jeszcze przez 15 minut z uniesionymi w górę nogami. Możesz oprzeć je o ścianę albo podłożyć pod biodra wałek lub zwiniętą poduszkę. Jeśli jesteś wysportowana – zrób świecę. Leżąc w pozycji „biodra w górę”, zaciskaj mięsień Kegla: kurczenie mięśni pochwy przyspieszy wędrówkę plemników. Jak to zrobić? Podczas oddawania moczu, kilkakrotnie przerwij na moment strumień. Taki trening wzmacnia także mięśnie dna miednicy, co docenisz później, w trakcie porodu. Warto więc wykonywać go regularnie. Gdy już wyczujesz, jak odpowiednio zaciskać mięśnie, to ćwiczenia możesz robić w dowolnym momencie.
tylko powiedzcie mi, jak się później obrócić na plecy żeby sie wszystko nie wylało??

Oto pozycje ułatwiające zajście w ciążę, które najczęściej zalecane są przez specjalistów:

Klasycznie i blisko
Leżąc na wznak, oplatasz nogami tułów partnera. Najlepiej dodatkowo włożyć poduszkę pod biodra; przy minimalnym wysiłku z obu stron plemniki mają łatwą drogę do celu. Ta pozycja ma również inne walory; sprzyja bliskości i intymności. Dobra jest także zmodyfikowana pozycja klasyczna, w której zakładasz klęczącemu przed Tobą partnerowi nogi na ramiona, lub opierasz się stopami o jego tors. W drugiej wersji on stoi, podczas gdy Ty leżysz np. na stole. W tych pozycjach biodra są jeszcze bardziej uniesione niż w tradycyjnym, klasycznym wariancie i plemniki mają większą szansę szybciej pokonać drogę do komórki jajowej. Nasienie zbiera się dokładnie u ujścia szyjki macicy.

Na klęcząco
Pozycja kolankowo-łokciowa polecana jest zwłaszcza kobietom z problemem tyłozgięcia macicy oraz mężczyznom ze słabym nasieniem. Pozycja nie ma wielkich walorów erotycznych dla kobiety, ponieważ uniemożliwia jej jakąkolwiek aktywność, ale uznana jest za jedną z bardziej skutecznych dla par pragnących potomstwa. Nasienie, zbierając się w opadającej ku dołowi pochwie w okolicach szyjki, ułatwia zajście w ciążę.
Ułatw plemnikom trafienie
Po współżyciu w wybranej pozycji poleż jeszcze przez 15 minut z uniesionymi w górę nogami. Możesz oprzeć je o ścianę albo podłożyć pod biodra wałek lub zwiniętą poduszkę. Jeśli jesteś wysportowana – zrób świecę. Leżąc w pozycji „biodra w górę”, zaciskaj mięsień Kegla: kurczenie mięśni pochwy przyspieszy wędrówkę plemników. Jak to zrobić? Podczas oddawania moczu, kilkakrotnie przerwij na moment strumień. Taki trening wzmacnia także mięśnie dna miednicy, co docenisz później, w trakcie porodu. Warto więc wykonywać go regularnie. Gdy już wyczujesz, jak odpowiednio zaciskać mięśnie, to ćwiczenia możesz robić w dowolnym momencie.
tylko powiedzcie mi, jak się później obrócić na plecy żeby sie wszystko nie wylało??
ja tam po prostu leżę sobie na lóżeczku przez 15 minut, a mieśni nie zaciskam, bo by się wylało wszystko..

reklama
Hej witam z rana,ale tu już naprodukowane hohoho.

mmm trzymam kciuki,zeby ta @ nie przylazła.A co do usg ja też miałam robione 9dpo i nic widac nie było.

zielona mój to by też mógł w czasie @ ale mnie to jakoś brzydzi,w ogole twierdze,ze jestesmy ludzmi i te 2 dni ( w moim wypadku) można sobie odpuścić.

Robale przykro mi że ta @ przylazła.

Wisienka mam nadzieje,ze Twoje poświecenie serduszkowania z bolem jajnika nie pojda na marne,a wyjdzie z tego nie zła fasolinka:-):-)

A co do pozycji ułatwiających zajście w ciąże,to mi się wydaje,ze dobra jest od tyłu.Ja tak chyba zafasolkowałam.A i nie trzymałam nigdy nóg do góry czy coś zawsze,od razu wszystko wycierałam.A potem biegłam do wc.

Do góry