reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Mazia ja od początku wyczuwam i ciebie fasolinke i mam nadzieję że mnie przeczucie nie myli:-D. Trzymam mocno kciuki:tak:.
Kiciaq dobrze wiedzieć że nietylko ja tak mam:-D. Ja też musiałabym już okna pomyć ale jakoś się zabrać nie moge:zawstydzona/y:. No i ta pogoda niepewna bo znów się chmurzy:baffled:.

reklama
Dziewczyny pomocy:baffled: kłuje mnie dzisiaj po lewej stronie jajnik:szok:,na owulke jeszcze za wcześnie a ja zawsze myślałam że to oznaka owulki:confused:. Co do śluzu to jest ale nie ten płodny ciągnący:zawstydzona/y:. Ja już zgłupiałam, nie wiem co jest grane:confused:. Napiszcie proszę co o tym myślicie. To chyba nie owulka bo ten śluz nie pasuje.

Marlenka-może rzeczywiscie owulka.Nie wiem to ciało kobiety jest tak skomplikowane,ze juz niczego pewnym nie mozna być.Dla pewności starajcie się również dzisiaj .Czasami takie bole wsytepują również na 2-3 dni przed owu,czytałam o tym gdzies w necie.Nie masz sie czym martwic.A mierzysz tempke?? bo jesli tak to jutro bedziesz wiedziała czym to spowodowane było.

Dzięki Mazia. Na wszelki wypadek pomęcze dzisiaj M:-D. A tępki narazie nie mierze:zawstydzona/y:, to nasz pierwszy cykl staranek i na razie tak do tego w miarę na luzie staramy się podejść;-). Tylko to mnie dzisiaj zbiło z tropu:-D.

Dzięki Zielona, może faktycznie tak mam jak Ty:tak:. Do tej pory nawet nie wiedziałam w którym dc mnie boli ten jajnik bo tego nie liczyłam, myślałam że w owulke:zawstydzona/y: a tu niespodzianka;-). A u ćiebie z tym śluzem to ciekawe co się podziało:confused: ale pisałaś że się schował tam w środku, tak też czasami może być że tam sobie czeka na plemniczki:-D.

witam wszystki dziewczyny, u mnie 2 cykl staran i mam wrazenie ze chyba nic z tego, brak sluzu, testy owu negatywne a moje cykle 24-28 dniowe ( dzis 13dc) :-(

marlenka 2233 każda z nas taka niecierpliwa jest...;-) owocnego cyklu! A co do twojego bólu jajnika to albo to jest owulka albo coś kiełkuje... :)
mazia89 3mam kciuki za fasolkę! :)
krewetka nie trać wiary!!! :blink: powodzenia

U mnie okej... czekam spokojnie na sobotę;-)

PPozdrawiam!!!

Witam Wszystkich! Jeśli pozwolicie to się przyłączę do Was:) w grupie będzie raźniej :-) Przeczytałam prawie wszystkie posty i czuję się dużo lepiej. Wcześniej myślałam, że ze mną coś nie tak że tak obserwuje swoje ciało i wyczekuje wszystkich sygnałów:) a teraz wiem, ze to normalne i to tylko oznaka tego, że Wszystkie bardzo chcemy naszych fasolek. My staramy sie dopiero pierwszy miesiąc i to nie aż tak na poważnie. Wyszliśmy z założenia, że jak się uda to super a jak nie to mamy kolejne miesiące przed sobą:) Na decyzję o wyluzowaniu wpłynęła moja wizyta u ginekologa, który powiedział, że mam cyste na jajniku na 2,5 cm, powiedział, ze to nic takiego...ale jako, że wcześniej łykałam bardzo mocne leki na problemy z cerą, które mogą zaburzać gospodarkę hormonalną to zalecił zbadanie wszystkich hormonow. W środę mam mieć wyniki i wizytę u lekarza. Mam nadzieję, że powie że wszystko w porządku i wtedy zaczniemy już starania tak na poważnie :-) W ogole obawiam, się że teraz miałam cykl bezowulacyjny :-( Niby bolały mnie nawet dość mocno jajniki i ogołnie w brzuszku tak dziwnie, ale mój śluz był biały i nie rozciągliwy ( a z tego co czytałam, to owulacyjny powinien być jak białko kurzego jajka- rozciągliwe, przeźroczyste ??). Trzymam kciuki za nas wszystkie :-)

reklama
Ja si na tym nie znam. Zresztą jest mi obojętne czy to będzie chłopak czy dziewczyna. Byle zdrowe było:) Może gdybym już miała dziecko lub dwa to bym się starała planować płeć ale przy pierwszym nie ma to dla mnie znaczenia:) My zamierzamy serduszkować co 1-2 dni. Czym częściej tym większa szansa na zapłodnienie:) Przynajmniej tak mi się wydaje:) chociaż słyszałam o przypadkach, ze dziewczynyzachodziły w ciążę po jednym stosunku...
Ja cały czas wierzę, że w tym cyklu sie uda:) Wzięliśmy się w końcu na poważnie do roboty:) Przez kilka najbliższych dni na pewno mężowi nie odpuszczę:) Odpocznie sobie jak będę po owulce:)
mnie na poczatku zalezalo na dziewczynce ale nigdy sie jakos specjalnie o to nie staralam.tym bardziej teraz kiedy w ogole kilka razy nie wyszlo,marze zeby po prostu byc w ciazy.Zreszta chce i dziewczynke i chlopczyka.To zeby bylo zdrowe jest oczywiste wiec nawet nie musialam dodawac

Do góry