hm chyba ..... nie wiem kiedys o tym czytałam ale jakoś nie mogę skojarzyć, a gdzie się z tym spotkałaś
na jakims forum wyczytalam o sluzie i tam ktos napisal ze duza ilosc bialego sluzu oznacza podwyzszony progesteron
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hm chyba ..... nie wiem kiedys o tym czytałam ale jakoś nie mogę skojarzyć, a gdzie się z tym spotkałaś
To sa chyba jakies zaburzenia hormonalne... Slyszalam, ze ma sie za niski, ale za wysoki? Sama jestem ciekawa co to ozncza...no a jeżeli wiesz że nie jesteś w ciąży
To sa chyba jakies zaburzenia hormonalne... Slyszalam, ze ma sie za niski, ale za wysoki? Sama jestem ciekawa co to ozncza...
to wiem że coś tam z okresem się dzieje teraz tylko nie pamiętam w jaką stronęTo sa chyba jakies zaburzenia hormonalne... Slyszalam, ze ma sie za niski, ale za wysoki? Sama jestem ciekawa co to ozncza...
To sa chyba jakies zaburzenia hormonalne... Slyszalam, ze ma sie za niski, ale za wysoki? Sama jestem ciekawa co to ozncza...
No to jest opis, gdy cykl jest oki...takie cos znalazlam
Po pęknięciu pęcherzyka i uwolnieniu jajeczka, tak progesteron jak i estradiol są wydzielane przez ciałko żółte, w które przekształca się pęknięty pęcherzyk. Prędki wzrost wydzielania progesteronu działa silnie przeciwstawnie w zestawieniu z efektem estrogenów na szyjkę macicy i nabłonek pochwy. W ten sposób powoduje on zmianę progesteronową (PC = progesterone change: zmiana spowodowana progesteronem) w zachowaniu objawu śluzu, jakie następuje blisko owulacji i określa dzień Szczytu objawu śluzu (ostatni dzień śluzu odznaczającego się cechami charakterystycznymi płodności poprzedzającymi ową zmianę). Progesteron działa również na błonę śluzową macicy rozrośniętą wskutek estrogenów, przygotowując ją do implantacji zapłodnionego jajeczka („faza wydzielnicza”), W przypadku gdy nie doszło do poczęcia, wydzielanie estradiolu i progesteronu osiąga maksimum w około 7 dni po jajeczkowaniu, po czym ono spada. Pociąga to za sobą złuszczanie się błony śluzowej macicy, występujące pod postacią krwawienia miesiączkowego w 11-16 dni po jajeczkowaniu.
i juz nic nie wiem
a mialam sie nie wkrecac , juz nie czytam
właśnie coś o tym czytałam ale ja kojarzę że są zaburzenia z miesiączką i potem właśnie nie może dojść do zapłodnienia ale za chiny ludowe nie moge skojarzyć w czym to było ale właśnie za wysoki progesteron?takie cos znalazlam
Po pęknięciu pęcherzyka i uwolnieniu jajeczka, tak progesteron jak i estradiol są wydzielane przez ciałko żółte, w które przekształca się pęknięty pęcherzyk. Prędki wzrost wydzielania progesteronu działa silnie przeciwstawnie w zestawieniu z efektem estrogenów na szyjkę macicy i nabłonek pochwy. W ten sposób powoduje on zmianę progesteronową (PC = progesterone change: zmiana spowodowana progesteronem) w zachowaniu objawu śluzu, jakie następuje blisko owulacji i określa dzień Szczytu objawu śluzu (ostatni dzień śluzu odznaczającego się cechami charakterystycznymi płodności poprzedzającymi ową zmianę). Progesteron działa również na błonę śluzową macicy rozrośniętą wskutek estrogenów, przygotowując ją do implantacji zapłodnionego jajeczka („faza wydzielnicza”), W przypadku gdy nie doszło do poczęcia, wydzielanie estradiolu i progesteronu osiąga maksimum w około 7 dni po jajeczkowaniu, po czym ono spada. Pociąga to za sobą złuszczanie się błony śluzowej macicy, występujące pod postacią krwawienia miesiączkowego w 11-16 dni po jajeczkowaniu.
i juz nic nie wiem
a mialam sie nie wkrecac , juz nie czytam
Mnie sie wyadje, ze w takim przypadku chodzi o za niski. Dlatego podawane sa dupki i lutki...właśnie coś o tym czytałam ale ja kojarzę że są zaburzenia z miesiączką i potem właśnie nie może dojść do zapłodnienia ale za chiny ludowe nie moge skojarzyć w czym to było ale właśnie za wysoki progesteron
No to jest opis, gdy cykl jest oki...
A dlaczego w ogole pytasz? Masz podwyzszony progesteron?
A ktory masz dc? Moze to na fasolke?wiesz co nie ja nie mialam zadnych badan poprostu zaczelam sobie szukac i znowu gdybac ale juz wyluzowalam bo to nie ma sensu
poprostu masakryczna ilosc sluzu sie ze mnie leje , nigdy tak nie mialam jestem w szoku
, zadnego stanu zapalnego .