reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

M mnie pyta ile ma tego być w pojemniczki, rozbawił mnie a skąd ja mam to wiedzieć. Pytał co będzie jak nie trafi z wszystkim bo on nigdy do pojemniczka tego nie robił. To może mi powiesz ile ma tego być?
Z tego co pamietam to 2 ml. Moj M tez mi od razu po badaniu powiedzial, ze przez stres troche malo mu wyszlo:-D I faktycznie - wyszlo ponizej normy. Ale na to raczej nie patrza. Najwaznejsze, zeby byly zywe plemniory:tak:

reklama
My robilismy badanie zolnierzykow w Poznaniu. Placilismy 100 zl za podstawowe badanie. I z tego co wiem, dodatkowe zalecaja zrobic dopiero jesli podst wyjdzie nieciekawie. Nawet pani w recepcji tak stwierdzila (a byla to klinika prywatna). Pojemniczek dostaje sie na miejscu.:tak:
Fajnie, ze sie wybierze - tyle sie slyszy o parach, gdzie kobieta jest zdrowiutka i wychodzi, ze problem lezy po stronie faceta, a ten nie chce sie zgodzic na badanie, bo...nie:no:

A Wy w koncu byliscie na badaniac krwi, na ktore sie wybieralas?:confused:
tak to byly ogolne badania krwi i moczu i w tym tygodniu idziemy z wynikami wkoncu bo w zeszlym niepasowalo nam a chcemy isc razem bo osobno to ten moj sam napewno niepojdzie ;-)

Pyta mnie co on ma zrobić jaak mu się tam z nerwów nie uda, to jak on wyjdzie z tego pokoju to co on zrobi bo mu wstyd będzie. A ile można tam siedzieć?

Pyta mnie co on ma zrobić jaak mu się tam z nerwów nie uda, to jak on wyjdzie z tego pokoju to co on zrobi bo mu wstyd będzie. A ile można tam siedzieć?
NIe mam pojecia. Moj M szybko podolal. Pytam go wiec, jak to tak szybko zrobil w tych warunkach. A on na to: Bardzo gruntownie sie umylem i pozniej bylo juz z gorki:-D (bo przed badaniem trzeba "sie umyc" woda z mydlem)

ci nasi panowie sa tacy slodcy jak sie tak stresuja i o wszystko pytaja wtedy sa tacy ludzcy :-) i kochani co nie???? napewno dostanie gazetke z panienkami :-)

Żabka jak mi się trochę poprawia to i tobie też na pewno humorek wróci.

Ja mam pytanko w sumie chyba do Lopop lub Tosi bo już nie wiem która to badanie spermy w invikcie robiła. M mnie zaskoczył i dzwoni do mnie i stwierdził ze skoro jutro jedzie do Gdańska to może to badanie zrobić, sceptycznie do tego podchodzę ale jak chce to niech jedzie tyle że nie wiem czy tak mu od razu zrobią skoro nie był zapisany. Pamiętacie może do której się robi to badanie bo chyba było w określonych godzinach i trzeba coś wziąść zee sobą, pojemniczek jakiś dają i ile to kosztowało bo z tego co pamiętam to 100 zł ale jeszcze było jakieś dodatkowe badanie bakteriologiczne za 50 zł czy to też jest potrzebne?

Hej kochana
My robiliśmy w invikcie płaciliśmy 100 zł można zrobić od 7 do 15 chyba z tego co pamiętam. W pokoju można się umyć jest skórzana sofka i tv z gołymi panienkami :) my robiliśmy podstawowe badanie. Skoro chce zrobić niech robi duzy plus nie musisz go prosić i przekonywać :)

reklama
Do góry