reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Hej Natasza widze ze jedziemy na jednym wozku ja tez testuje pierwzsy raz testy owulacyjne ale u mnie jakos nie zabardzo zadzialaly, no ale przytulalismy sie w prawdopodobnym terminie. Teraz tez czekam na 29 marca az wszystko sie wyjasni. Testy oczywiscie tez zakupione. Juz czekaja az przyjdzie na nie pora. A ty jak tam masz jakies objawy??
Hej Aniu, nie mogę tego nazwać testowaniem pierwszy raz,ponieważ w w ostatnim roku ,mimo że jeszcze nie planowaliśmy ciąży to były ze 2x sytuacje,że sądziłam że może jednak ...Rozwinęłam pełnoobjawową ciążę urojoną za każdym razem :-D więc tym razem nie wsłu****ę sie w objawy bo są bardzo mylące a psychika potrafi czynić cuda. Z obiektywnych metod chciałam sprawdzić jak kształtuje się moja temp ale jedynie okazało się,że moj termometr (Active Wave) jest totalnie do niczego bo 5 kolejnych pomiarów w uchu daje 5 różnych temperatur od 36,8 do 38.Mam straszny apetyt na słodycze ale to mi się zdarza okresowo i nader często przed miesiączką.W poprzedniej ciąży mnie od nich odrzuciło.Test prawdę powie ;-)

reklama
hello Kobitki
Wczoraj zaczelam pic ziolka mieszanke nr 1 i teraz mam pytanie po wypiciu wieczorem ziolek rozbolalo mnie podbrzusze tak jak na @

dzis takze boli do tego doszedl bol prawego jajnika :-( czy was tez bolalo pobrzusze?
W czsie @ bolal mnie prawy jajnik, piersi caly czas lekko bola i sa napiete :baffled: czy to moze byc efekt ziolek?
dodam ze @ w tym cyklu mialam skapa dwa dni lekkiego krwawienia , trzeci dzien plamienie a czwartego brunatny sluz i koniec
A robilas testa? Bo moze to nie byla @ tylko plamienie, a fasolka juz jest?

Ale ziolka rowniez mogly tak zadzialac. Ja pilam mieszanke na druga faze i potem nr 3 i po tygodniowym spozywaniu strasznie bolaly mnie cycole:tak:

dziekoje tez trzymam kciuki za ciebie obys niemusiala dlugo czekac na upragniona ciaze :tak:

moje przeczucie mi mowi ze bedzie @
87zabko nie przejmój sie tym , trzeba wierzyć, być bobrej myśli , weś ciepłą kąpiel, odpocznij od codzienności, a pewnego dnia przyjdą te upragnione DWIE KRECHY . Wiesz mi tak było ze mną z pierwszym dzieckiem , zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po ślubie . Choć miałam zaledwie 24 lata ale pomogła mi wiara i modlitwa że dam mężowi potomstwo, i udało się .
87zabko dlatego wierzę że Tobie , Nam wszystkim się uda , :-) dziewczyny trochę wiary i nadziei że nam się uda . POWODZENIA POZDRAWIAM ;-);-);-);-);-);-)

Hej Aniu, nie mogę tego nazwać testowaniem pierwszy raz,ponieważ w w ostatnim roku ,mimo że jeszcze nie planowaliśmy ciąży to były ze 2x sytuacje,że sądziłam że może jednak ...Rozwinęłam pełnoobjawową ciążę urojoną za każdym razem :-D więc tym razem nie wsłu****ę sie w objawy bo są bardzo mylące a psychika potrafi czyni cuda ;-)

No wlasnie tez tego sie boje, w zeszlym miesiacu bolaly mnie piersi jak nigdy i te bole brzucha tez myslalm ze sie udalo a tu klapa. W tym miesiacu staram sie tego nie robic ale wiadomo takie latwe to nie jest. Wczoraj na przyklad mialam niespodziewanie bialy zadki sluz a w nocy jak bylam w pracy cay czas mnie klulo w prawym jajniku i to mocno. I co mam myslec?? Paranoja ... kiedy chcesz zatestowac??? Moze w tym samy czasie??? Jeszcze caaalyy tydzien ... Damy rade!!!

trojeczke tez juz kupilam
a zaczelam od jedynki bo juz tyle sie staramy i uz chyba wszystkiego probowalam:castangus, wiesiolek, siemie lniane, testy owulkacyjne , zel pre-seed, monitoringi , i pupa w gorze tez byla i byly serduszka codziennie i co dwa dni teraz leczymy sie w klinice w uk ale tu to tak wolno idzie wszystko ostatnia wizyte mialam w listopadzie a kolejna mam w maju i laparoskopie
a w miedzy czasie zrobilam badanie na prl z obciazeniem i ta po obciazeniu wyszla 13 -krotnie podwyzszona poloski lekarz przepisal mi parlodel no i po 1,5m-ca ladnie prolaktyna spadla .
cos czuje ze tu chyba jajowoda sa zblokowane bo moj W badal zolnierzyki dwukrotnie i ma wrecz rewelacyjne wyniki

testa nie robilam no bo @ przylazla
i juz sama niewiem czy pojsc prywatnie do ginekologa tu wizyta u polskiego ginekologa kosztuje 90f (ok 400zl)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No wlasnie tez tego sie boje, w zeszlym miesiacu bolaly mnie piersi jak nigdy i te bole brzucha tez myslalm ze sie udalo a tu klapa. W tym miesiacu staram sie tego nie robic ale wiadomo takie latwe to nie jest. Wczoraj na przyklad mialam niespodziewanie bialy zadki sluz a w nocy jak bylam w pracy cay czas mnie klulo w prawym jajniku i to mocno. I co mam myslec?? Paranoja ... kiedy chcesz zatestowac??? Moze w tym samy czasie??? Jeszcze caaalyy tydzien ... Damy rade!!!

Ja jakbym się miała wsłuchiwać to czuję nadal tkliwe brodawki ale u mnie tak bywa przed okresem i to mocno a bywa,że nie czuję wcale.Ponieważ w przyszły piątek jadę w dość daleką trasę (1000 km w jedną stronę) i wracam w poniedziałek to celowo nie wezmę ze sobą testów by mnie nie kusiło testować w hotelu.Wtedy zrobiłabym test we wtorek 30.03 rano, jak teraz popatrzyłam a kalendarz to jednak i tak o dzień przed terminem będzie.

:sorry2:mój suwaczek szaleje dziś 18 dc kto by się spodziewał dzisiaj owulki :tak:;-)
we wtorek idę do ginka na monitoring ciekawe czy coś tam się wydarzyło :dry:

Żabko nie uciekaj jeszcze

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry