reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Hej dziewczyny ja co do badan hormonalnych nie mam zielonego pojecia co sie kiedy robi, ale tez bym chciala zrobic w przyszlym miesiacy zeby po prostu wiedziec co i jak tylko nie wiem jak to w UK wyglada czy tak po prostu mozna sobie zazyczyc takiego badania, no nic bede sie martwic w przyszlym miesiacu jesli @ przylezie, bo moze akurat nie przylezie ;-) oby, oby
No nic ja ide mojego troche pomeczyc, dni plodne juz tuz, tuz wiec nie zaszkodzi:-) hihihi

reklama
Dziewczynki pamiętacie jak Wam pisałam ze test w 29 dc czyli w dzień spodziewanej @ nie wyszedł? a w 35 wyszedł:-D:-D:-D:-D

Dziękuje za wiarę i nadzieję -nie pamiętam która z Was (elfa?) napisała że póki nie ma @ jest nadzieja!!!! teraz tylko lekarz w środę (dopiero niestety) i będę pewna a szczęśliwa jestem już!!!!!
Objawy żadne tylko ten śluz biały przez 3 dni i tempa 37 dziś i ból brzucha (niestety cały czas...) wczoraj miałam plamienie ale po konsultacji mam się nie martwić chyba że się powtórzy.
Spokój nas uratuje dziewczyny
Mam nadzieję że zawitam z kolejnymi dobrymi wieściami w środę!!!!

Dziewczynki pamiętacie jak Wam pisałam ze test w 29 dc czyli w dzień spodziewanej @ nie wyszedł? a w 35 wyszedł:-D:-D:-D:-D

Dziękuje za wiarę i nadzieję -nie pamiętam która z Was (elfa?) napisała że póki nie ma @ jest nadzieja!!!! teraz tylko lekarz w środę (dopiero niestety) i będę pewna a szczęśliwa jestem już!!!!!
Objawy żadne tylko ten śluz biały przez 3 dni i tempa 37 dziś i ból brzucha (niestety cały czas...) wczoraj miałam plamienie ale po konsultacji mam się nie martwić chyba że się powtórzy.
Spokój nas uratuje dziewczyny
Mam nadzieję że zawitam z kolejnymi dobrymi wieściami w środę!!!![/Q
GRATULACJE:tak::tak::tak:;-);-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:blink::blink::blink::blink::blink::blink::blink:

13x13 serdeczne GRATULACJE:)

Ja badań hormonalnych nie robiłam ale miałam robione TSH i T4. Mój lekarz rodzinny dał mi skierowanie bo podejrzewałam u sibie tarczyce. Wyniki w normie ale muszę się im dokładniej przyjrzeć. Ja wszystkie badania robię bezpłatnie. Mój lekarz rodzinny jest zajebisty:) Uwielbiam go:) Idę do niego, mówię co sie dzieje, jakie mam podejrzenia, jakie badania chciałabym zrobić, jakiego lekarza odwiedzić itd. a on mi daje skierowanie. Dostałam skierowanie na TSH i T4 i do endokrynologa, na OB, morfologie i coś jeszcze. Niestety na hormony może dać skierowanie tylko ginekolog....Wybieram sie na wizytę w październiku. Dajemy sobie jeszcze ten i następny cykl. Jeśli sie nie uda to w październiku ide do ginekologa i powiem, ze chcę badania hormonalne.

mmm nie martw się. Wszystko będzie dobrze.Zrób badania i będziesz wiedziała co jest nie tak jeśli jest. A może wszystko jest ok. Przeczytałam wczoraj, że w Polsce co druga zdrowa para stara sie 6-9 miesięcy o dzidzie... Może my właśnie należymy do tej części społeczeństwa...
Trzymam za Ciebie kciuki. Modlęsięza Was wszystkie codziennie...Na pewno wszystkim nam się uda zaciążyć:):):)

U mnie staranka rozpoczęte:) Zamierzamy serduszkować codziennie przez najliższe6-7 dni:) Dziś temka podwyższona ale pewnie dlatego, ze wczoraj zrobiliśmy sobie romantyczny wieczór i troszkę za dużo winka wypiłam...musiałam sie zrelaksować...

Statystycznie, co druga para w Polsce potrzebuje przynajmniej sześciu miesięcy, by doszło do ciąży. Nawet u młodego, zdrowego małżeństwa szansa na poczęcie w płodne dni jest zaledwie 25-procentowa. Tylko niektórym udaje się od razu, inni - muszą czekać 7, 8, 9 miesięcy, czasem dłużej.

O niepłodności, wymagającej gruntownych badań i zastosowania odpowiedniej terapii mówimy wtedy gdy kobieta nie zachodzi w ciążę po 2 latach nie wystrzegania się ciąży i regularnego współżycia.

Mimo że Światowa Organizacja Zdrowia (WHO ) uznała niepłodność za chorobę społeczną, leczy się ją współcześnie z dużym powodzeniem. Nie należy jej mylić z bezpłodnością, która jest nieodwracalna. Niepłodność nie jest wyrokiem i nie odbiera szansy na dziecko. Najnowsze metody diagnostyczne i terapeutyczne , stosowane dziś w szpitalach i prywatnych klinikach, sprawiają, że u 80-procent niepłodnych par leczenie kończy się upragnioną ciążą. U połowy spośród nich nieprawidłowości stwierdza się u kobiety, u połowy - u mężczyzny. Jest bardzo ważne, aby do lekarza zgłosili się oboje i obydwoje w takiej sytuacji zostali przebadani oraz poddani ewentualnemu leczeniu jednoczasowo.

No niestety tak nas natura stworzyla że my kobiety jesteśmy zdolne począć dziecko tylko raz w miesiącu i do tego jajeczko jest zdolne do zapłodnienia tylko przez kilka-kilkanascie godzin, także nie jest takie proste wlasnie wtedy sie wstrzelić. Poza tym śluz w drogach rodnych kobiety musi byc sprzyjajacy dla plemnikow by te mogly przetrwac tam np dluzej jesli do przytulanka doszlo przed owulka
Takze nie ma sie co martwic dziewczyny, glowa do gory i kazda w koncu zobaczy te swoje dwie kreseczki

A co do imion dla dzieci my zdecydowaliśmy, że jesli będzie dziewczynka to damy jej na imię Zosia, a jak chłopiec to Janek:) [zn. Zofia i Jan:)] Kiedyś mówilam, że jak będę miała córke to dam jej na imię Natalia ale jakos mi przeszło. Gusta sie zmieniają:)

Pisze sama ze soba i nadrabiam zaległości:) też muszę się z Wami podzielić swoimi pomysłami na imiona:)

reklama
cześć dziewczyny a umnie dzis szok z rana ta wstrętna @ przylazła :wściekła/y:co mi nigdy sie nie zdaża zeby była tak wcześniej cykle mam regularne co 28 lub 27 dni troche się martwie żeby coś ze mną było nie fer :-( ale myśle że to może ino przez stres a troche go miałam w tym miesiącu .

Do góry