reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

:angry:powiem wam dziewczyny że mierzyłam w pochwie ,ale zawsze miałam powyżej 37. W tym cyklu mierzę w ustach(spie z synem na wakacjach), ale nie mierzyłam pod językiem i mierzyła przez 5 min. a ponoć w ustach trzeba 8 .KURDE JUZ MAM DOŚĆ.:angry:
bez przerwy co temp mierzyłam źle , ponoć mam płodne dni wg obliczeń a śluzu nawet grama.W d....... to mam wszystko cholender.:angry::angry::angry:
to chyba zależy od termometru, mój mierzy w pół minuty...

reklama
widzisz róznie to jest....tym bardziej że lekarz przepisując tabletki nie zrobił mi zadnych badan hormonalnych, no ale trudno teraz dopiero uświadomiłam sobie że zrobiłam błąd zdając sie tylko na lekarza, mogłam sama sobie takie badania zrobić
A przed antykoncepcją miałaś cykle regularne?

widzisz róznie to jest....tym bardziej że lekarz przepisując tabletki nie zrobił mi zadnych badan hormonalnych, no ale trudno teraz dopiero uświadomiłam sobie że zrobiłam błąd zdając sie tylko na lekarza, mogłam sama sobie takie badania zrobić
przepisując antybiotyk lekarze powinni zlecać badania, aby dobrać taki który będzie skuteczny, a co dopiero mówić o hormonach... eeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhhhh

:angry:powiem wam dziewczyny że mierzyłam w pochwie ,ale zawsze miałam powyżej 37. W tym cyklu mierzę w ustach(spie z synem na wakacjach), ale mierzę przez 5 min. a ponoć w ustach trzeba 8 .KURDE JUZ MAM DOŚĆ.:angry:
bez przerwy co temp mierzyłam źle , ponoć mam płodne dni wg obliczeń a śluzu nawet grama.W d....... to mam wszystko cholender.:angry::angry::angry:

kurcze no to rzeczywiście.... tez bym sie wkurzyła, teraz mierze zwykłym elektronicznym i daje wynik po kilku sekudach,
moze jeszcze ci sie jeszcze dn ipłodne nie zaczeły, mogło sie coś przesunąc chocby z tego wzgledu że jesteś na wakacjach..

:angry:powiem wam dziewczyny że mierzyłam w pochwie ,ale zawsze miałam powyżej 37. W tym cyklu mierzę w ustach(spie z synem na wakacjach), ale mierzę przez 5 min. a ponoć w ustach trzeba 8 .KURDE JUZ MAM DOŚĆ.:angry:
Aguś kup sobie na allegro pożądny termometr owulacyjny elektroniczny, mierzy ok. 20 sekund, z dwoma miejscami po przecinku koniecznie, np. Microlife i mierz od następnego cyklu w pochwie, zawsze o tej samej porze... Bo jak mierzysz za krótko + w ustach no to trudno się dziwi, że coś nie wychodzi... :sorry2:
Nie można zapominać, że temperatura i tak zależy od wielu czynników, typu lekkie stany zapalne, przeziębienia, temperatura otoczenia pewnie też... więc jak dodamy do tego niedokładny termometr czy niewłaściwie wykonany pomiar, to już w ogóle mało wiarygodne się robią wykresy...

jak wróce z urlopu to kupie sobie zamówie termometr owulacyjny
Aguś polecam, kosztuje chyba między 20-25 zl, a bardzo przydatny. Zapamiętuje też ostatnią tempkę - więc jak rano zmierzysz i później go włączysz i przytrzymasz guziczek, to się wyświetli.:blink:

Melissko życzę cudnego wieczoru!!:tak:;-)

reklama
emilchen-udanego urlopu!ja musze jeszcze dwa dni do pracy i juz wymiekam.tak bardzo chce te wakacje!kto wie moze wrocisz z nich z dobrymi wiesciami.

nikiforka-a ja zaczynam watpic wte testy.coprawda robie je ale przez te kilka mc nic mi nie daly.podobno wylapuja tylko hormon(zawsze to jednak cos) ale nie pokazuja czy owulacja naprawde nastapila.po to temperature mierzymy

martilla trzymam kciuki.zreszta zobacz najpierw czy plamienie sie rozkreci.ja mialam wlasnie takie kremowo-brazowe dwa mc temu.okazalo sie ze to @ ale troche dziwna i krotka wiec po niej tez na wszelki wypadek robilam test

agus ja na poczatku mam przewaznie 36,4 a potem an kilka dni przed owu ok 36,1 ale to trwa kilka dni.temperature mierzysz pod jezykiem z zamknietymi ustami i probuj za kazdym razem mniej wiecej w tym samym miejscu.U mnie nie ma roznicy miedzy temperatura w ustach czy w pochwie.(moze jedna kreska).nie ma to znaczenie.wazne by mierzyc zawsze w tym samym miejscu.najlepiej jakbys miala termometr elektorniczny bo sam daje ci znac kiedy koniec pomiaru.nie musisz sie stresowac czy juz.i spokojnie bo widze ze dosyc to juz przezywasz.u mnie luz ,dopiero w ostatnie dni sie zacznie

a teraz ja.Po pierwsze wymiekam bo juz chce wakacje.po drugie zaobserwowalam dzis po raz pierwszy w tym cyklu sluz plodny.wprawdzie tylko raz ale zdecydowanie przezroczysty i sie ciagnal.Niewiele go bylo ale byl:).zreszta taki do tej pory mialam tylko przez jeden dzien ale zobaczymy.fajnie jakby sie jeszcze pojawil.w ogole jest dosyc wczesnie.Moze owulacja tez bedzie wczesniej?Bo czasem mam 27 a czasem 28 cykl.Owulacje obliczalam na 28dniowy ale moze byc wczesniej.zreszta temperatura jest nizsza szybciej niz w ubieglym mc.zobaczymy.na razie test owu negatywny ale za szybko go zrobilam wiec kolejny dopiero w pt.No a poza tym cos czuje te jajniki.nie wiem czy pieka czy kluja...Ciekawe co lekarz powie.

nadziejka 82-czasem poodbno zdarza sie ze test owulacyjny zrobiony w dniu w ktorym miala pojawic sie @ wyjdzie pozytywny (jesli jest sie w ciazy) a to dlatego ze sklad lh i hcg jest podobny.no ale to robilabym tylko z ciekawosci a na wykrycie ciazy zdecydowanie test ciazowy.no ale teoretycznie moze tak byc ze owulacyjny wyjdzie pozytywny.

Do góry