kiciaq87
Fed up.....
ooo mamy nowa nazwe:-) kurcze nie moglam normalnie naszego watku znalezc hihihi, no nic biore sie za czytanie :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
na razie sobie siedze... jak siedze to jest nawet ok i przechodzi bol... jak pochodze troche to boli... nie jet az tak zle... mialam bardziej bolesne @... wiec na razie nic nie bole... w ostatecznosci jak bedzie bardzo bardzo bolec to wezme sobie no-spe... szukalam cos na necie i w sumie prawie nikt a moze nikt z dziewczyn w uk co sa na forach nie mialy badania bety... wiec watpie ze mi tez zrobia...
Czesc ja mialam robiona bete jak trafilam do szpitala na emergency bo mialalm plamienia,p doktor zrobila mi bete i sprawdzila harmon ktory jest odpowiedzialny za poronienie ale wszystko bylo ok.Wiec sodze ze gdybys ty zglosila sie do szpitala to i tobie by zrobili,ja bylam w 8 tyg ciazy.
Pozdrawiam cie serdecznie i przyznam ze ja rowniez widze kreseczke na twoim tescie,w I ciazy taka mialam :-)
i kiedy mialas wyniki?? tego samego dnia?? w sumie to moge jechac ale co mam powiedziec?? bo przeciez plamieniaa nie mam... ze brzuch mnie boli?? to powiedza ze przed okresem jestem i dlatego...
Wyniki mialam tego samego dnia czekalam na lozku szpitalnym na wyniki,powiedz ze jestes w ciazy i ze brzuch cia bardzo boli i ze boisz sie aby nie stracic dzidziusia,musisz powiedziec ze zrobilas test i wyszedl pozytywny i musza ci zrobic bete;-);-)
to zdecyduj sama czy chcesz jechac czy nie.ja mysle ze warto chociaz spytac.jak cie odprawia to przynajmniej bedziesz wiedzila ze sprobowalas.tu w holandii tez robia bete choc podobnie jak w uk wychodza z zalozenia ze do 3 mc wszystko sie moze zdarzyc.Jakkolwiek okrutnie to brzmi to rzeczywiscie maja racje co do poronienia przed 3 mc.naprawde nie chce przezywac poronienia ale tak juz jest ze organizm eliminuje zarodek ktory nie bylby w stanie przezyc.wierz mi nie chcialabys urodzic chorego,niepelnosprawnego dziecka!Inna sprawa ze w pl daja chyba cos na podtrzymanie.tylko tutaj lekarzom to rybka... do 12tc nic nie robia... jakiejs lasce powiedzieli ze jak poroni to widocznie tak musialo byc, ze fasolka byla za slaba i ze dobrze sie stalo ze poronila bo dziecko mogloby miec jakies wady
wiec nie wiem co robic... do szpitala mam 30km i jechac na marne albo zeby mi tesciora zrobili to chore i bez sensu... pojde do gp... zobacze co on mi powie
tylko tutaj lekarzom to rybka... do 12tc nic nie robia... jakiejs lasce powiedzieli ze jak poroni to widocznie tak musialo byc, ze fasolka byla za slaba i ze dobrze sie stalo ze poronila bo dziecko mogloby miec jakies wady
wiec nie wiem co robic... do szpitala mam 30km i jechac na marne albo zeby mi tesciora zrobili to chore i bez sensu... pojde do gp... zobacze co on mi powie
Masz racje skoro masz kawalek do szpitala to idz do gp zobaczysz co on ci powie a wtedy bedziesz wiedziala co robic .
Jesli chodzi o lekarzy w tym kraju to masz racje ze zajmuja sie ciezarna dopiero ok 12 tyg ciazy.Mna zajmowali sie wczesniej bo jestem po 2 cesarkach no rok temu poronilam a do tego nalegalam na to aby sie mna zajmowali no a dotego mialam plamienia wiec I usg mialam zrobione w 7 tyg ciazy a drugie w 9 tyg.Ale pamietaj musisz upierac sie i zadac od nich nalezytej opieki wtedy beda skakac kolo ciebie:-)
tak bym chciala miec wczesniej usg... albo jakies badanie zeby wiedziec co i jak... a tak przez 3 miesiace czlowiek sie zastanawia co jest grane... pojde z moim tz do gp... mam nadzieje ze bedzie jego kumpel to on nam powie co i jak, czy jest sens jechac do szpitala czy nie... ja mam pcos wiec moze chociaz dlatego zrobia cos wczesniej?? pamietam ze jak mialam monitorowany cykl z clo to polozna mowila ze jak zajde w ciaze to mam do nich do szpitala dzwonic i powiedziec... nic nie mowila o gp.... a przeciez najpierw powinno sie isc do gp?? no nie mam pojecia... tak sobie mysle... we wrzesniu mam wizyte w szpitalu z gin... ma ona uzgodnic co dalej, jakie leczenie itd... moze udawac ze nic nie wiem, ze nie sprawdzalam... bo wtedy by mi zrobila usg... chiciaz tak mysle sobie to chyba nie wiele pomoze bo jesli jejstem w ciazy to we wrzesniu bedzie prawie 12tc wiec pojde do gp i zobaczymy co dalej...