reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ja mierze temp chyba 4 cykl i zawsze wzrasta po owulacji.... a robiłaś testy owulayjne, wskazują poziom hormonu LH, który jest odpowiedziałny z apęknięcie pęcherzyka?

No wez mi nic nie mow - ja bylam pewna, ze mam owulke, bo i skok tempki i bol niby owulacyjny a tu d....a
jak wyszł0o,że nie ma owulacji? Monitoring?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja mierze temp chyba 4 cykl i zawsze wzrasta po owulacji.... a robiłaś testy owulayjne, wskazują poziom hormonu LH, który jest odpowiedziałny z apęknięcie pęcherzyka?
Robilam - najpierw kupilam pierwsza partie testow i w dwoch cyklach wyszly pozytywne. Potem nastepna - i wychodza prawie pozytywne (wiec wlasciwie negatywne). No ale skoro sie okazalo, ze tej owulki nie to znaczy, ze te wczesniejsze klamaly...?:baffled:

jak wyszł0o,że nie ma owulacji? Monitoring?
tak mialam monitoring

Kurcze ten Haus jest niesamowity:-D

Ja własnie sie cały czas zastanawiam nad tymi testami!!!
Bo z tego co wynika to raz owulke mam a raz nie mam:zawstydzona/y:Wiec i tak muszę chodzic na podgląd ,wiec czy jest sens wydawać kase???Ale z drugiej strony moze jak bedze u gina dajmu na to w 9dc to potem bede robiła testy<bede znała dzien szczytuLH> a potem tylko sprawdzic czy pękły????
Co o tym sadzicie????:confused:

Ja własnie sie cały czas zastanawiam nad tymi testami!!!
Bo z tego co wynika to raz owulke mam a raz nie mam:zawstydzona/y:Wiec i tak muszę chodzic na podgląd ,wiec czy jest sens wydawać kase???Ale z drugiej strony moze jak bedze u gina dajmu na to w 9dc to potem bede robiła testy<bede znała dzien szczytuLH> a potem tylko sprawdzic czy pękły????
Co o tym sadzicie????:confused:

Ja testy robię, bo wtedy wiem kiedy pęka pęcherzyk (teoretycznie ;-))
A miałaś badanie hormonów? bo jeśli różnie wychodzi to moze są jakieś wachania w LH, w końcu testy tylko pokazują poziom LH...

Przesyłam coś na poprawę humoru :-D

http://www.youtube.com/watch?v=0Bmhjf0rKe8&feature=player_embedded[/FON"]YouTube- Surprised Kitty (Original)

Ja testy robię, bo wtedy wiem kiedy pęka pęcherzyk (teoretycznie ;-))
A miałaś badanie hormonów? bo jeśli różnie wychodzi to moze są jakieś wachania w LH, w końcu testy tylko pokazują poziom LH...

Olkale tak miałam badania robione i jest ok!!Musze jeszcze zrobic PRL ,testosteron
I to chyba bedzie juz cały komplet jaki mogłam zrobic:tak:

Filmik super!!!!!
Ja chcę takiego kotka:zawstydzona/y::tak::-D:-D:-D:-D

Witam sie cieplutko z kawa:-)
No wiec z wizyty nie za iekawe wiesci...
Troszke mi sie wczoraj smutno zrobilo...
Lekarz zbadal i powiedzial ze jesli to ciaza to bardzo wczesna i zaprasza za dwa tygodnie:-(
Zdjecie zrbobil, jest tam taka mala kropka, oytal czy biore juz kwas foliowy i dal zaswiadczenie do pracy.
Tyle ze na zaswiadczeniu, tak na odczepnego napisal ze to 3 tydzien:baffled:

Pralinko trzymam kciuki, na pewno za 2-3 tygodnie dzidzia będzie większa i być może zobaczysz bijące serdeuszko. :-)

Witam się. Starałam się siedzieć cichutko żeby nie zapeszać. @ spóźniała się 4 dni i właśnie dzisiaj chaciałam testować a tu niespodziewanie z ranka pojawiła się@. Niby się nie nakręcałam ale i tak mam jeden wielki smutek:-:)-:)-:)-(.
Jestem bardzo rozczarowana, tym bardziej że brzuch tak mocno nie bolał jak zwykle na @ ani bólu pleców tylko duża senność wrażliwość na zapachy, także pocichu liczyłam na 2 kreski. Jestem bardzo niepocieszona:growl::growl::growl::growl::hmm::elvis::ninja2:to znowu mój synek chyba niestety zostanie jedynakie.

Lopop bardzo mi przykro. Też przeżywałam takie rozczarowanie szczególnie kiedy @ się spóźnia.

Ja dzisiaj trochę się poobijałam, poprzestałam tylko na gotowaniu i zmywaniu garów, odpuściłam prasowanie a w zamian poleżałam w łózkuj z M, były super przytulanki, obejrzeliśmy 2 filmy "Galerianki" i "Oszukać przeznaczenia". Rano wracając z pracy nie miałam dobrego humorku ale w sumie dzień udany.
Dzisiaj 8 dc i zaczynam przytulanki, @ się już skończyła ale byłam w pracy tak więc dopiero dziś ył czas na przyjemności.

Witajcie,

Jejku jaki kocioł chodzę po dwie rozmowy o prace dzienni do tego jutro mam egzamin na prawo jazdy....:-( i tak nie zdam - stres straszny:wściekła/y:

Co to moich badań.
Dziś jest mój 6 dzien cyklu juz nie krwawię od jakiś 2 dni - resztki.
Próbowałam się wybadac jak podpowiedziałyscie i wydaje mi się że ta "kulka" jest miękka a w środku jest wszedzie jest miękko:-p
I chyba szyjka jest wysoko bo faktycznie ledwo dosięgam.

Ostatni mój cykl miał 31 dni. Czy na 6 dzien t jest ok ułożneie szyjki?

SCULLY Trzymam kciuki za dzisiejsze przytulańce.Oby żołnierzyki dotarły pod wskazany adres!!

wczoraj nie było, bo mąż w pracy (i się minęliśmy) tzn ja ok 17:00 w domu po pracy, a on od 15:00 - 23:00 :blink: niestety siły mi nie starczyło by poczekać, bo dziś znów w pracy jestm :dry:
dzis to samo, ale jutro wolne mam więc poczekam aż wróci :tak:

reklama
Witajcie,

Jejku jaki kocioł chodzę po dwie rozmowy o prace dzienni do tego jutro mam egzamin na prawo jazdy....:-( i tak nie zdam - stres straszny:wściekła/y:
spokojnie, zdasz na prawko!! ja zdawałam w pierwszy dzien @, skręcało mnie z bólu, nie wiedzialam co mam zrobic, aby się pozbyc tego parszywego bólu. koleś był niemiły, ciagle mówił, że wszystko zle robię (nawet światła źle włączałam), a ja sobie tylko myslałam, że póki ja siedze za kierownicą, to kuta... moż emi skoczyć, bo ja tu dowodze. Śmiałam się w duchu do siebie, że jest ode mnie zalezny, że jak mnie wkurzy to walne jego strona o inny samochód i zrzuce wszystko na napięcie @. :szok::-D i zdałam za pierwszym razem:tak:

Betusia wszystkie będziemy miały fasolki kurde ja Wam to mówie :tak::tak:
i to trzeba sobie dziewczyny powtarzać:tak::tak::tak:

lopop moja mama leczyła się 4 lata zanim ja się pojawił i mój tatuś do tej pory jak się lekko zalkoholizuje powtarza że ja to ręczna robota jestem dlatego tak długo :-D:-D

Ty też bedziesz miała swoje dzieło za nie długo
moi sie smieja, że swoje istnienie moge zawdzięczac jaruzelskiemu, bo wprowadzil stan wojenny i moi zamiast dalej jeździc po świecie utknęli w kraju, prąd wyłączali, no to sobie córeczke zmajstrowali...:baffled: Tak to bym pewnie kilka lat później sie pojawiła:cool:

Witam!!

Powiedzcie mi czy któraś z Was gdy odstawiła plastry lub tabsy miała bóle podbrzusza i jajników ,zawroty głowy?
nie miałam żadnych takich objawów, za to teraz mnie boli głowa i nie wiem czy to nie od tabsów

Do góry