reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Eijf tez mysle, ze nie ma prawa Ci to zaszkodzic skoro jest to zestaw dla staraczek, ja w sumie biore tylko folic, ale skusze sie chyba na witaminke c, tak jak Zielona pisala i moze ten wiesiolek bo u mnie to w sumie nigdy nie bylo jakichs rewelacji ze sluzem :confused2:
Przyszly mi dzis tesciki z ebaya, pisza tam ze w przypadku cyklu 29 dniowego zaczac testowac od 12dc i jesli wyjdzie pozytywnie to zaczac przytulanka od razu, a co do testow ciazowych to nie moge jakos ich czulosci znalezc, ale podejrzewam ze bez rewelacji, no niewazne grunt ze mam zapas wiec bede mogla testowac ile wlezie :-D
jeszcze tylko folic musze dokupic bo mi sie skonczyl, moze te inne "pomoce",doczekac do konca @ i mozna znow zaczynac staranka ;-) jestem pelna optymizmu, musi sie w koncu udac, musi :tak:

Eijf tez mysle, ze nie ma prawa Ci to zaszkodzic skoro jest to zestaw dla staraczek, ja w sumie biore tylko folic, ale skusze sie chyba na witaminke c, tak jak Zielona pisala i moze ten wiesiolek bo u mnie to w sumie nigdy nie bylo jakichs rewelacji ze sluzem :confused2:
Przyszly mi dzis tesciki z ebaya, pisza tam ze w przypadku cyklu 29 dniowego zaczac testowac od 12dc i jesli wyjdzie pozytywnie to zaczac przytulanka od razu, a co do testow ciazowych to nie moge jakos ich czulosci znalezc, ale podejrzewam ze bez rewelacji, no niewazne grunt ze mam zapas wiec bede mogla testowac ile wlezie :-D
jeszcze tylko folic musze dokupic bo mi sie skonczyl, moze te inne "pomoce",doczekac do konca @ i mozna znow zaczynac staranka ;-) jestem pelna optymizmu, musi sie w koncu udac, musi :tak:
zazdroszcze ci tego optymizmu kiciaq

A u mnie żadnych objawów na @... Strasznie boli mnie głowa. Czuję jakbym miała podwyższoną temperaturę... Trochę się pocieszyłam oglądając wykresy ciążowe na ff, ze niektórym dziewczynom w 14-15dc wychodziły testy negatywne a dopiero w 17dc pozytywne. Wszystko przede mną... Mam jeszcze resztki nadziei, ze może @ nie przyjdzie...

a jak jest u was z praca? bedziecie mogły pracować w ciaży??
mysle ze bede no ale moje 4 znajome ktore sa aktualnie w ciazy pracuja wszystkie po 4 godzinki dziennie(maja jeszcze pol godz przerwy).nie wiem czy naprawde nie daja rady czy po prostu ida na latwizne widzac ze mozna,ale kazda juz w 5 mc przychodzi na pol dnia a ma placony za caly bo tak widocznie mozna.Wystarczy chyba poskarzyc sie lekarzowi (temu z firmy chyba) i on zaleca krotsza prace.Sama wiem bo mialam problemy z plecami (cos tam naciagnelam)to dostalam od niego list do pracodawcy w ktorym napisal ze praktycznie nic nie moge robic by sie nie nadwyrezac i tez byla pare godzin dziennie.Poza tym czesto kobiety maja bol bioder chyba jak sa w ciazy.Jedna znajoma wrocila juz chyba pol roku temu z macierzynskiego i nadal pracuje po pol dnia...Poza tym jesli jest tak ze pod koniec nie daje sie rady to mozna w ogole juz nie przyjsc.wszystko jest placone..a wy majac dzieci chcecie pracowac?

a jak jest u was z praca? bedziecie mogły pracować w ciaży??

Raczej tak, tylko ja i tak bede chciala ograniczyc godziny, bo podobno w ciazy nie mozna za dlugo przed kompem siedziec, a ja siedze przed nim 9 godzin dziennie 4 dni w tygodniu:eek: a poza tym to jest przychodnia zdrowia wiec troche sie obawiam zeby tam ktos nie przywlokl czegos, tym bardziej ze teraz ta grypa szaleje, mowili nawet w telewicji zeby kobiety w ciazy unikaly zatloczonych miejsc,a chcace zajsc najlepiej odlozyly to na kilka miesiecy, no ale gdzie tam mowy nie ma ze ja odloze, najwyzej jak zaciaze a dalej bedzie tyle przypadkow tej grypy nie bede chodzic i tyle, u mnie to jest to ze mamy bardzo fajnych przelozonych wszystko jest do dogadania sie, a juz w stosunku do pracownkiow sa naprawde fair,a tak wogole pochwale sie Wam ze dostalam dzis podwyzke :-):-) od przyszlego miesiaca, ale niespodzianka, akurat na urodzinki i dla przyszlej dzidzi :-) bardzo sie ciesze

ojej...Zauważyłyście jakie mam huśtawki nastrojów? Masakra. Mąż już ma mnie dość. Od rana dolina. Oczywiscie całą drogę z pracy ryczałam. Później trochę mi przeszło. A teraz nagle obudziły się resztki nadziei...
A co do pracy w ciąży to nie wiem. Ja pracuje 8 godzin przy komputerze...

reklama
Do góry