reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
U mnie w tym problem,że zawsze miałam regularne, mimo starań, mimo Duphastonu, który brałam 2 cykle - wszytsko cały czas było ok.
To pierwszy cykl taki rozregulowany....
Bo juz mocno psychike sobie zmęczyłyśmy myśleniem o dzidzi. Zauwazyłyscie, ze w większosci nic nam fizycznie nie dolega no moze z maleńkimi odstępstwami a sa ludzie co naprawdę problemy maja moja znajoma miała usuniety jajnik po pozamacicznej a i tak pózniej dzidzie urodziła. My się naprawdę powinnysmy zajac przyjemnosciami jak np planowaniem atmosferki na Walentynki

Włąsnie wróciłam z apteki i wiedziałam ze cos pomieszam z tymi sterydami!!!!!Ale lekarz tak nabazgrał ze nie sztuka go odczytac:tak:
Leki juz zakupione:tak:
Te sterydy nazywają sie "ENCORTON"mam je brac od 1go dnia do dni płodnych!!!
Duzy problem jest z Perglynem ,ale jeszcze popytam:tak:

Ja mam 8 ampułek progesteronu bo nie zdąrzyłam zużyc wiec moge Ci je dac:tak:

Dziewczyny M mi właśnie odebrał winik progesteronu w 23dc mam poziom 33, ktoś wie co to oznacza? Kiedys miałam robiony w 25dc to miałam coś ok 25
To zależy w jakich jednostkach masz podany wynik

Ja mam 8 ampułek progesteronu bo nie zdąrzyłam zużyc wiec moge Ci je dac:tak:

To zależy w jakich jednostkach masz podany wynik
Zaraz się dowiem!!!

39,99 ng/ml

Matko jakiś wysoki ten wynik!!!

Pajka wiesz cos na ten temat?

raczej nie, bo do tego cyklu ( a raczej do wtorku) byłam jak najbardziej wyluzowana, nie myślałam o tym, bo wypłakałam się już na początku starań
Widzisz my się juz na początku cyklu negatywnie nastawiamy i nasza podświadomosc działa póżniej!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
39,99 ng/ml

Matko jakiś wysoki ten wynik!!!

Pajka wiesz cos na ten temat?

Ja mam takie normy
faza folikularna 0-1,13
środek cyklu - 0,48-1,72
faza lutealna 0,98-21,0
ciążą 1 trymestr 9,3-33,2
ciążą 2 trymestr 29,5-50,0
ciążą 3 trymestr 83,1-100,00

Napisz mi tylko w którym dc robiłas badanie?

Taki wysoki poziom może tylko świadczyć o tym, ze progesteron masz w porządku jeżeli chodzi o faze lutealną. Moze tez świadczyc o tym, ze jesteś po owulce. Najważniejsze, by w fazie lutealnej progesteron nie był zbyt niski bo wtedy ciąża sie nie utrzyma. WG mnie nie masz sie czym martwic, bo ogólnie wysoki poziom progesteronu utrzymywać sie moze w okolicach 20-24 dc.

reklama
Taki wysoki poziom może tylko świadczyć o tym, ze progesteron masz w porządku jeżeli chodzi o faze lutealną. Moze tez świadczyc o tym, ze jesteś po owulce. Najważniejsze, by w fazie lutealnej progesteron nie był zbyt niski bo wtedy ciąża sie nie utrzyma. WG mnie nie masz sie czym martwic, bo ogólnie wysoki poziom progesteronu utrzymywać sie moze w okolicach 20-24 dc.
W poniedziałek zajrzę do lekarza tak na wszelki wypadek dowiem się co się działo, ze nie wyszlo!!!

No to Dziewczyny co szykujemy na Walentynki. Ja sobie kupie czerwona satynowa posciel...

Robin zgadzam się z tobą myślimy myślimy od razu negatyw i pozniej są tego skutki!
Dlatego trzeba przestać się filmować co ma być to będzie :tak::tak::tak::tak: nie dajmy się zwariować kochaniutkie
Tosia a Wy juz długo się staracie???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry