reklama
eijf
Fanka BB :)
tu nie chodzi o wiek ale o nasza dojrzalosc psychiczna,sytuacje w ktorej sie znajdujemy.Dla jednej bedzie to 19 lat dla innej 30 to za wczesnie.Wiem ze srednia wieku mam w Polsce jest dosyc niska, ale wierzcie mi,tu gdzie zyje norma jest dziecko w okolicach 30 i te dzieci rodza sie zdrowe!co chwile mi tu jakas w ciaze zachodzi.ja osobiscie nie zaluje ze nie dorobilam sie wczesniej( no moze nie byloby dramatu w ciagu ostatniego roku), a jestem z moim chlopakiem juz 8 lat.najpierw staralismy sie zbudowac zwiazek,dorobic sie czegos.nie ma co ogladac sie na rodzicow;oni mieli juz dzieci.mnie sie wydaje ze decydujac sie na dzieci jestesmy na tyle dorosli by zyc na wlasna reke.kiedy jestem w Polsce widze te wszystkie nastoletnie mamy ale widze tez jaka przyszlosc maja te dzieci.czesto zalosna bo zwiazki zawarte o wiele za wczesnie porozpadaly sie, bo zadna nie skonczyla szkoly, bo szkoda im utraconych lat, bo nie sa nawet teraz majac te dzieci dojrzale psychicznie. Mysle ze na kazdego przyjdzie czas.co maja robic kobiety nie bedace nawet w zwiazkach gdy znajduja sie w najlepszym wg lekarzy wieku do rodzenia.przeciez nie beda w desperacji szukaly faceta.ja tez niecierpliwie sie ale uwierzcie my naprawde nie jestesmy za stare.cieszcie sie ze decyzja jest swiadoma;i wasza i partnera.To tez jest wazne
eijf
Fanka BB :)
no ale ty poczekaj jeszcze bo nie wiesz czy wyszloeijf masz rację z tą dojrzałością tylko diabli mnie biorą jak widzę dookoła dziewczyny w ciąży i z wózkami, i ta myśl że mi znowu nie wyszło, to dołujące...
a skoro im wyszlo to moze i nam wyjdzie.przeciez nie wiemy ile im to zajelo.
eijf zgadza się, ja nie mówię że podziwiam nastolatki, które bezmyślnie "wpadają" tylko młode dziewczyny, które mają stabilne związki i wiedzą, że chcą mieć dziecko i się na nie decydują. Bo ja właściwie od początku wiedziałam, że to TEN, on też nie miał wątpliwości, jeszcze zanim oficjalnie zaczęliśmy ze sobą chodzić to już żartowaliśmy o przyszłych dzieciach (wariaci, wiem) i gdyby wtedy dziecko się pojawiło, to też byłoby super, tylko byłyby pewne utrudnienia np. w studiach, bo ja musiałam wynajmować mieszkanie, nie mieszkałam w Gdańsku i widywaliśmy się co tydzień. Jestem pewna, znając swój związek, że to by nam w niczym nie zaszkodziło, związek by się nie rozpadł itp... właśnie chęci u nas były ale nie mieliśmy tej odwagi, żeby zaryzykować i podjąć decyzję. I tego trochę żałuję. Wiadomo, że bylibyśmy na dorobku ale teraz też jesteśmy tak naprawdę, gdybym chciała czekać aż się "dorobimy" to nigdy chyba byśmy się nie zdecydowali, może w innych krajach jest inaczej ale tutaj trudno jest się dorobić, pracując np. tak jak ja w placówkach budżetowych ;-)
hihi nie chodziło mi o to, że jak ktoś osiągnie ten właściwy wiek to ma na chama szukać ojca dla swojego dziecka ale ja osobiście ostatnio zaczęłam już odczuwać swój wiek no nie, że stara jestem, ale wolałabym, żeby moje dziecko miało młodą mamę, moja jest starsza ode mnie o 25 lat i to było tak w sam raz, a ja już w tym roku 26 a ciekawe, ile będę miała jak zajdę w ciążę
hihi nie chodziło mi o to, że jak ktoś osiągnie ten właściwy wiek to ma na chama szukać ojca dla swojego dziecka ale ja osobiście ostatnio zaczęłam już odczuwać swój wiek no nie, że stara jestem, ale wolałabym, żeby moje dziecko miało młodą mamę, moja jest starsza ode mnie o 25 lat i to było tak w sam raz, a ja już w tym roku 26 a ciekawe, ile będę miała jak zajdę w ciążę
Emilchen moja mama jest starsza ode mnie tylko o 22 lata.I jest super mama.Sama zdecydowala sie na dziecko w wieku 19 lat(zawsze powtarza ze nie byla to wpadka) w listopadzie slub a w marcu urodzil sie moj brat.I jakos im sie ulozylo.Teraz ma 42 lata szczesliwy zwiazek,3 pelnoletnich dzieci,dobra prace, i zaczyna sie bawic.Wyjezdzac na wczasy,chodzic na imprezy.I to jest wlasnie piekne.
i niebawem pierwszy wnuczek
reklama
no właśnie mazia to jest to, czego zazdroszczę i takie coś mi się podoba! moja babcia urodziła moją mamę w wieku 18 lat i miałam zawsze taką młodą babcię, super.Wiem, że nie jestem stara, ale już bliżej 30 niż 20 i dlatego tak się niecierpliwię.Emilchen moja mama jest starsza ode mnie tylko o 22 lata.I jest super mama.Sama zdecydowala sie na dziecko w wieku 19 lat(zawsze powtarza ze nie byla to wpadka) w listopadzie slub a w marcu urodzil sie moj brat.I jakos im sie ulozylo.Teraz ma 42 lata szczesliwy zwiazek,3 pelnoletnich dzieci,dobra prace, i zaczyna sie bawic.Wyjezdzac na wczasy,chodzic na imprezy.I to jest wlasnie piekne.
PS. wnuczek albo wnuczka
Podziel się: