reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

witam dziewczyny! nie wiem czy pamiętacie, ale w tamtym tygodniu pisałam o moich testach, ktore robiłam dzień po dniu przez 4 dni począwszy od terminu @, zawsze wychodziły bardzo blade. Dzisiaj tydzien po terminie @ zrobiłam kolejny test, oto on:

Załączniki

• test.jpg.JPG
    test.jpg.JPG
    54,7 KB · Wyświetleń: 30
reklama
no to 3mam kciuki!
U mnie test owulacyjny ostatnio też wyszedł pozytywny i udało nam się! no ale fasoleczka sie nie utrzymała..... :(
walczymy dalej tym razem już pewnie z lekami.
współczuję:-(no ja luteinę mam od 3 cykli, zawsze w 3dniu po owulacji 2 na dobę... przez 10 dni, potem jeśli przez 3 dni brak okresu, test hcg z krwi, no i jeśli pozytywnie to powrót do luteiny, a jeśli nie- to nowy cykl...W ciąży z Jackiem też miałam luteinę do 16 tyg. tylko wtedy 4 na dobę. No i udało mi się go szczęsliwie donosić do 38 tyg. i 3 dniTak, że trzymam kcuki, żeby tym razem fasolka zafasolkowała:tak::tak::tak:

msdracula gratulacje!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-)Pięknego przeżywania stanu błogosławionego życzę:tak::tak::tak:

Cześć dziewczynki,

mocno zaciskam kciukasy za staranka. Och jakbym chciała, żeby ty Nowy Rok był dla was baaaaaaardzo "pozytywny":)
buziaczki

msdracula GRATULACJE ogromniaste!!!!! Życzę spokojnych 9 miesięcy...

Kinga85 współczuję ogromnie, ale po postach widzę, że nie najgorzej jest... super, że się trzymasz w kupie mam nadzieję, że nowy roczek przyniesie lepsze wieści :tak:

milusia co u Ciebie? ależ masz piękny ten suwaczek.. 8 tydzień :-);-) a ja dopiero 5 ;-);-);-) wielkie odliczanie co? na kiedy wychodzi ci termin?

agutka a co to ten Królewicz, śmiem się domyślać, że to pewnie jakieś ciasto, może zapodasz i nam przepisik.

Oczywście,zaraz podam. ;-) I tak,to ciacho. :-p

witam dziewczyny! nie wiem czy pamiętacie, ale w tamtym tygodniu pisałam o moich testach, ktore robiłam dzień po dniu przez 4 dni począwszy od terminu @, zawsze wychodziły bardzo blade. Dzisiaj tydzien po terminie @ zrobiłam kolejny test, oto on:

Msdracula,ogroooomne gratulacje! :tak:
Poproszę o fluidki... :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

A tak w ogóle,to z Zuzią sobie same w domu rządzimy,bo G. poszedł na pracowniczą imprezę (3 osoby,w tym on - tyle,że jutro świętują urodziny :tak:). ;-)
Byłyśmy w Carrefourze na zakupach,bo mam zamiar na Sylwestra zrobić rolade serową,mniam! :-)

milusia co u Ciebie? ależ masz piękny ten suwaczek.. 8 tydzień :-);-) a ja dopiero 5 ;-);-);-) wielkie odliczanie co? na kiedy wychodzi ci termin?
Marulka na 8 sierpnia:) Zobaczysz jak szybciutko zlecą Ci te tygodnie (oby bez mdłości):)
buziaczki

Tak samo wszystkie Kochane Staraczki na forum nawet nie zauważą, a będą już zafasolkowane - trzymam kciukasy
buziaczki

KRÓLEWICZ

CIASTO I
1/2 kg mąki
15 dkg cukru
30 dkg margaryny
5 łyżek wody
1 jajko
1 łyżeczka sody
2 łyżki miodu

Z tych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i upiec dwa placuszki.

BISZKOPT
4 jaja
1 szkl. cukru
1/2 szkl. mąki zwykłej
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki wody

Składniki wymieszać na puszystą masę i upiec.

MASA DO KRÓLEWICZA
0,5 l mleka
1 kostka margaryny
15 dkg cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki zwykłej
1 szkl. wody

Mleko zagotować, rozpuścić w nim margarynę. W wodzie rozpuścić obydwie mąki i dodać cukier i wlać do mleka. Wszystko zagotować i ostudzić.

POLEWA CZEKOLADOWA
3 łyżki mleka
3 łyżki cukru
3 łyżki margaryny(masła)

To wszystko zagotować, a po zdjęciu z ognia wsypywać powoli kakao aż masa stanie się gęsta(po ostudzeniu będzie gęstsza).

A ciasto przekłąda się tak:
CIASTO I + MASA + BISZKOPT + MASA + CIASTO I i na to polewa i kokos( polewać ciasto świeżo zrobioną polewą bo inaczej zastygnie i nici z tego będą).

SMACZNEGO! :-D

reklama
jejku, ale u Was sie duzo dzieje, zeby przeczytac to wszystko od wczoraj co napisalyscie, zajelo mi to prawie godzine.... a polowy nie pamietam
MSDRACULA - gratulacje! ja tez marze o 2 kreseczkach, @ jeszcze nie ma, dzis 34 dc. Ale szczerze mowiac jestem bardziej pesymistycznie nastawiona. Pozyjemy, zobaczymy.
Nie mierzylam dzis tempki zeby sie nie nakrecac, a od wczoraj wieczora boli mi kość łonowa, czy jak to sie nazywa. Mialyscie tak? nie wiem czy to na zblizajcy sie @ czy tak bez powodu?
Aha i zycze powodzenia w staraniach wszystkim starajacym sie!

chcialam jeszcze Was zapytac, jakiej firmy testy robilyscie? ja mialam teraz AMIL.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry