reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Badanie to umożliwia w sposób inwazyjny ocenę kształtu jamy macicy (stwierdzenie zmian rozwojowych, przegrody, niedorozwoju macicy, guzów macicy), ocenę zmian chorobowych jej błony śluzowej, czyli endometrium (istnienie przerostu, polipów, zrostów śródmacicznych), a także ocenę przebiegu, drożności, kształtu jajowodów oraz zmian w okolicy przydatków macicznych (rozpoznanie zrostów okołoprzydatkowych)

reklama
Badanie zazwyczaj nie jest bolesne. Jednakże, w przypadku braku drożności jajowodów, może byc odczuwalny ból z powodu wzrostu ciśnienia środka kontrastowego, ktory jest wlewany

Ja jeśli w tym miesiacu nie zaskoczę no na 90% ląduje w szpitalu, chce mnie do końca przebadać - też się boję i nie wiem czy sie zdecyduje (wiem, ze między innymi mnie czeka sprawdzenie czy nie mam antyciał na mojego M)
Jak to w szpitalu? :eek: Ale tak na chwilę na badanie, czy na dłużej?

Ja nie miałabym nic przeciwku badaniu drożności jajowodów, tylko ono jest ponoć dość bolesne :-( badanie ginekologiczne to dla mnie spory stres, a co dopiero takie coś...

Biedroneczko - zapomniałaś dodać tylko, ze jeśli wszystko jest oki to badanie przebiega bezboleśnie, jeżeli natomiast jajowody są niedrożne to boli ja holera!!!!
Ja jestem taki straszek, że jeszcze zanim by mnie dotknęli, już by mnie bolało :sorry:
Przynajmniej po reakcji pacjentki od razu widzą, czy jajowody drożne czy nie :-p

Jak to w szpitalu? :eek: Ale tak na chwilę na badanie, czy na dłużej?

Ja nie miałabym nic przeciwku badaniu drożności jajowodów, tylko ono jest ponoć dość bolesne :-( badanie ginekologiczne to dla mnie spory stres, a co dopiero takie coś...

No na 3 dni!

Bo chce zrobić cały komplet, tak aby mnie juz nie męczyć - a w szpitalu po pierwsze dlatego że nie wszystkie badania mozna wykonać w gabinecie np. drożność
po drugie bo badania te są bardzo drogie i gdyby trzeba było za nie płacić to musiałabym mieć jakieś 2-3tysiace!

Wiem wszelkie badania ginekologiczne nie zawsze sa przyjemne. Wiem jak wyladowalam na ginekologii i pobierali mi wycinki z szyjki macicy do histopatologii, to nie bylo przyjemne

reklama
Ja jestem taki straszek, że jeszcze zanim by mnie dotknęli, już by mnie bolało :sorry:
Przynajmniej po reakcji pacjentki od razu widzą, czy jajowody drożne czy nie :-p

Nie martw sie ja też jestem panikara, a swoje już przeżyłam w końcu rodziłam- i to bóle miałam zarówno z krzyża jak i z brzucha- położna mi powiedziała, że miałam najgorszy z możliwych zestawów porodowych!

A i tak sie boję wybrać do szpitala- ale zobaczymy:sorry:

Do góry