reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam wszystkie Staraczki
Jestem nowa.Od dwóch miesięcy staramy się z mężem o dzidzie po poronieniu pierwszego w maju 2009 (6 tygodniowa ciąża i zabieg wyłyżeczkowania macicy).
Mamy ogromną nadzieje że tym razem za dwa tygodnie na teście ciążowym pojawi się druga kreska i tego życzę również każdej z Was piszącej w tym temacie.;-)

reklama
marzi55 - ja nie wiem na co ty czekasz!????
Moja droga zrób miłą atmosferę, wrzuć na luz i do dzieła!!
To jest moja rada!!
A my tu wszystkie tzrymamy za Ciebie kciuki!!:-):-):-)

Oj trzymamy i to mocno!! za ostry seks :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Marzi55 - no i nogi do góry po!!!

(poświęć się!!! i daj czadu!!)​

Buahaaaaaaaaaaa:-D ale mnie żeście rozbawiły... jak powiedziałam mojemu... to On... no i co... wszystko wg ksiażek nadal będziesz robić...?:tak: uśmiał sie trochę...:happy:

Witaj ewcia1985 ja też jestem tu od niedawna!!!
Fajny ten wątek bo możemy się nawzajem wspierać i pytać o różne sprawy!!
Mocno wierzę, że w 2010 każda z nas zostanie szczęśliwą mamą!! Mamy jeszcze troszkę czasu.....z prostych wyliczeń wynika że ostatnia szansa w lutym 2010!!!

Witam wszystkie Staraczki
Jestem nowa.Od dwóch miesięcy staramy się z mężem o dzidzie po poronieniu pierwszego w maju 2009 (6 tygodniowa ciąża i zabieg wyłyżeczkowania macicy).
Mamy ogromną nadzieje że tym razem za dwa tygodnie na teście ciążowym pojawi się druga kreska i tego życzę również każdej z Was piszącej w tym temacie.;-)

Witamy i zapraszamy!! Głowa do góry i trzymamy mocno kciuku za nową staraczkę!

Buahaaaaaaaaaaa:-D ale mnie żeście rozbawiły... jak powiedziałam mojemu... to On... no i co... wszystko wg ksiażek nadal będziesz robić...?:tak: uśmiał sie trochę...:happy:

Luz blues i do dzieła....powiedz mu,że może zawsze włączyć filmik instruktażowy :-D a co....szalej mała szalej....:-D:happy:

Marzi55 - Jak sie w coś mocno wierzy to się spełnia.
Ale naprawdę wrzuć na luz bo ostatnio moja ginekolog powiedziałą, ze nie ma co obsesyjnie o tym myśleć bo psychika tutaj odgrywa bardzo dużą rolę!!

Luz blues i do dzieła....powiedz mu,że może zawsze włączyć filmik instruktażowy :-D a co....szalej mała szalej....:-D:happy:

no chyba się skuszę na ten Filmik... hihihi:rofl2:

Marzi55 - Jak sie w coś mocno wierzy to się spełnia.
Ale naprawdę wrzuć na luz bo ostatnio moja ginekolog powiedziałą, ze nie ma co obsesyjnie o tym myśleć bo psychika tutaj odgrywa bardzo dużą rolę!!

No ja mocno wierzę, że jak się czegoś bardzo pragnie to to się spełnia... kurde ale co ta psychika ma do tego to kompletnie nie kumam...:happy:

Kobitki a jak to jest z tempka po owulacji jak długo utrzymuje się wyżśza po owulacji i kiedy opada jak się nie jest w ciąży!!
Czy jeśli zaszło się w ciążę to utrzymuje się cały czas wysoka nawet przed spodziewanym terminiem miesiączki!!
bo ja kompletnie nic nie wime o tych temperaturach....a mierzę od 5 dni!!:-)

reklama
Jestem spowrotem Kochane... wróciłam z USG ... no i powiem Wam, że wielki klops... :no: Jestem w szoku... bo:
- teraz macica wyszła mi w przodzgięciu... nie wiem czy to możliwe, ze może się położenie zmienić???:szok:
- jestem jeszcze przed owulacją... głowę dałabym sobie uciąć, że już dawno po... no i przy okazji odpuściła staranka...a tu kilka pęcherzyków 6 mm w lewym jajniku i jeden 21 mm w prawym... domyślam sie, ze ten w prawym jest domniujący... tylko zastanawiam się kiedy dojdzie do owulacji...:cool:

Pomożecie???

Ciężko powiedzieć, bo nie miałaś monitorowania i nie wiadomo w jakim tempie przyrasta u Ciebie. Przyrost jest od 1mm do 3mm na dobę a pęka jajeczko gdy ma 18-25mm.

Dlatego najbezpieczniej jest jeżeli teraz sie poprzytulacie od dziś do poniedziałku rana!

Do góry