reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
U nas na zachodzi tez pogoda depresyja, ale moze zaproponuje cos na poprawienie nastroju. W tematyce odpowiedniej dla watku;-)
Jest to fragment ksiazki W. Cejrowskiego Rio Anaconda:
Nadszedl wieczor, a z nim przyjemny chlod. (...) Ognisko za moimi plecami kopcilo, jakby to byly plonace opony.
-Jak tylko zapadna ciemnosci, mozemy sie bezpiecznie wymknac.
-Masz jakies sekrety do zalatwienia?
-Pojdziemy podgladac.
-Ze co?
-Pojdziemy podgladac.(...)
-Kogo?
-Ci mlodzi, ktorzy sobie postawili szalas w lesie.
-Co z nimi?
-Nie maja dzieci.
-I?
-I idziemy podpartywac, czy oni to dobrze robia.
-No cos ty! Bedziemy podgladac jak maz z zona pinga-pinga?
-Tak. Bo on chyba nie wie jak.
-Jak to nie wie? Jak to nie wie?!!!-zirytowalem sie.-Przeciez tutaj kazdy wszystko wie, bo ciagle widzi, jak inni to robia. Mieszkacie po 20 osob w jednej chalupie i nikt sie specjalnie nie maskuje.
-On, owszem, wie... tak ogolnie. Ale szczegolowo chyba popelna pewne bledy. Wlasciwie jeden zasadniczy blad. I to wlasnie idziemy sprawdzic.(...)
No coz-poszlismy.
Posiedzielismy, popatrzylismy, a po pierwszym krzyku zatarlismy nasze slady i wrocilismy do szalasu szamana.
-No i widzisz, Antonio, mialem racje. On zupelnie nie wiedzial, co robi.
-Wygladal na dosc sprawnego i oboje byli zadowoleni.
-Przeciez wszystko robil zle! Nie widziales?
-Nie patrzylem. Jakos... bylo mi wstyd podgladac.
-Podgladalismy w dobrej wierze!
-Tak, tak. No wiec co niby robil zle, skoro robil wszystko tak, ze az krzyczeli z rozkoszy?
-Mial problem ze szczerbinka.
-Wiesz, co? Raczej nie mow juz nic wiecej. Wystarczy!
-Eee... Uzylem zlego slowa?
-Przeciwnie, calkiem celne, ale nie mowmy juz o tym. Blagam!
-Celne!!! Wlasnie o to slowo mi szlo. No wiesz, jak w strzelbie: muszka i szczerbinka, a potem strzal.
-Zamilknij czlowieku!
-Celowal nie tam, gdzie trzeba i to moja wina.
-Twoja wina?
-Tak, bo to ja im (...) powiedzialem, jak sie pinga-pinga po indiansku.
-A to jest jakos inaczej niz normalnie?
-W dawnych czasach robilismy to tak jak Dzicy.
-...aaa... Czyli jak malpy, kapibary, jak ptaki... i cala reszta przyrody, tak?
-Wlasnie. I ja mu to wyjasnilem, ale chyba zlymi slowami.
-A co powiedziales?
-Powiedzialem, ze "od tylu".
-No to teraz masz problem.
:laugh2:

reklama
maćku
haha ale się uśmiałam :-D

marzi
wczoraj też oglądałam 39 i pół, na koniec to tak mi się gęba cieszyła:-) a ta moja koleżanka co jest w ciąży wyła jak bóbr:-) jak Ty znaczy :-) heheh

zielona
pokazałam mojemu autko , zakryłam ręką cenę i kazałam strzelać, mówi że jaki piękny i drogi pewnie? mówie rok produkcji, ten jeszcze bardziej gały wytrzeszcza i mówi ooo pewnie z 50 tys albo więcej, po czym ja odsłaniam cene , a mój zbiera szczękę z podłogi:-) hahaha ale się śmiałam, a najlepsze że jakieś pół roku temu tyle daliśmy za opla astrę ;-) i mój pluje sobie w brodę, bo zawsze chciał taki wielki terenowy:-D

Do góry