reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

malwina-wszystko wskazuje na to ze w przeciagu kilku dni bedziesz miala owu.Co do wieku to nie bede sie za bardzo wymadrzac.osobiscie nie wyobrazam sobie byc mama w tak mlodym wieku ale przeciez i tak zrobisz jak chcesz.Fajnie ze macie choc wlasne mieszkanie i oboje prace choc przygotowanie psychiczne tez jest wazne.Jestes na to gotowa?Na to by byc odpowiedzialna za czujes zycie 24 godziny na dobe?z drugiej strony mam kolezanke w pracy ktora tez urodzila dziecko w wieku 18 lat(co na holandie jest naprawde niewiarygodne).dzis ma 30 lat,dwoje dzieci plus dziecko jej faceta i jest bardzo szczesliwa ze zdecydowala sie tak wczesnie.Nie jest wprawdzie z ojcem dziecka ale kim ja jestem by decydowac kto kiedy jest na to gotowy?wazne by nie skrzywdzic dziecka.co do temperatury to dobrze ci kusska mowi.Ta popoludniowa absolutnie o niczym nie swiadczy.
Sukienka nr 1 jest ladna ale musisz pomyslec o czyms cieplym

jestem na to gotowa żeby czuwac 24godzin na dobe
a co do sukienki to sobie wypatrzyłam jeszcze do tego takie ładne bolerko cos podobnego do futerka ale takie ciepłe na teraz

reklama
Nie ukrywam, że najbardziej mnie cieszy, że nie każe mi czekać tylko wziął sie do roboty - mam nadzieję, ze za dużo to jej też nie będzie miał i że zaskoczymy w tym cyklu w trakcie monitorowania!

Mam oczywiście nadzieje, że będziesz mi towarzyszyć w chodzeniu z brzuszkiem do lipca:-)

Agniesiar mam nadzieje bo troche sie ostatnio podlamalam:sorry::-(

a ja dziewczyny naogladalam sie wczoraj bizuteri i "smakuje na wiecej" jak to holandrzy mowia.dzis sobie wymyslilam ze kupie bransoletke-lancuszek na ktorym zawiesza sie rozne pierdolki (swarovski tez je ma:)) i bede zawieszlaa takie z ktorym cos mi sie kojarzy,z czyms cos mam wspolnego.Na pewno kupie sobie takie czerwone jablko swarowskiego bo zwiazane z moim imieniem,dzis tez widziaalm takie koleczko z drugim maciupkim w srodku i od razu skojarzylo mi sie to z brzuchem i zarodkiem w srodku he he.troche to pewnie potrwa zanim uzbieram kilka ale na te wydarzenia trzeba przeciez czekac:)

to oczywiste ze dbam o siebie, cieplo si eubieram, ale pracujac w firmie w ktorej mijasz sie dziennie z okolo 100osob gdzie co drugi o tej porze roku kicha i prycha.... - tego sie obawiam... stad zapobiegawczo zaczelam po jednej tableteczce rutinoscorbinu brac - w koncu to witamina C - niepowinna zaszkodzic, co?
Szczerze mowiac kpilam sobie szczepionke uodparniajaca w areozolu na zapalenia gornych drog oddechowych, zatok, ucha etc no ale z tym tym bardziej musze sie wstrzymac
dlatego mowilam.nie da sie od wirusow uchronic wiec raczej bym sie tym nie przejmowala bo niestety nie masz na to zadnego wplywu.

No jestem. Wyczekałam sie u gin, był poślizg aż godziny, ale jestem zadowolona!

Otóż wysłał mnie od razu na badania do laboratorium, stwierdził, że to ostatni dzień w którym możemy zrobić badania. No i zrobił ni USG, nie było to przyjemne bo mam@, ale powiedział, ze musi bo chce mieć ogląd całego cyklu i chce zobaczyć co i jak, będę miała monitorowany ten cykl!!

Jeżeli się nie uda to nie ma na co czekać, w przyszłym cyklu położy mnie do szpitala na resztę badań. aA potem stymulacja.

Mam nadzieję oczywiście, że sie uda w tym cyklu i oszczędzi to mi i mojemu M dodatkowych cierpień i stresów, ale zobaczymy. Na razie żyje nadzieją, że coś się zaczeło dziać, że ktoś sie mną - mani zają!

no widzisz i po co byl ten stres? ciesze sie ze jestes zadowolona z wizyty. no i oczywiscie mooooocno trzymam kciuki zeby sie udalo!!!!!!!!!!!

eijf ja twoje zdjecia tez obejrzalam wszystkie, sa super. a kwiaty fantastyczne. ja uwielbiam sztuke ikebany itp, sama sobie ukladam kompozycje. zaluje ze teraz nie moge bo moja cora radzi sobie z kazda na tyle dobrze ze nie mam juz co ratowac. kwiatki w domu sa bardzo biedne. ostatnio mojemu benjaminkowi wyjadala ziemie łyzeczka:eek:

Marzi dzieki za nominacje, mam nadzieje że podołam wyzwaniu;-):-)

a ja juz po zakupach, szafa zmontowana i wszystko gra poza tym ze mnie okropnie boli podbrzusze. kazdy ruch jest bolesny...

kusska-to widze ze nie ja jedna mam ten sam problem z tym ze u mnie kwiatami zajmuja sie koty...choc musze przyznac ze ostatnio daja im spokoj`1(chyba odkad maja wybieg na dwor)(koty jakby wiedzialy o czym pisze chodzi bo jedna mi na karku siedzi a druga ulozyla mi sie na klawiaturze mruczac i utrudniajac pisanie.i tak je kocham.
no zdjec troche jest ale lubie zarowno ogladac jak i wlasne dodawac.w ten sposob jestem na biezaco ze znajomymi.

eijf kociaki masz swietne:tak: sa wrecz piekne. ja na razie nie moge miec zwierzatek ze wzglaedu na wynajmowane mieszkanie. od poczatku marzylismy ze jak sie urodzi Maja to kupimy tez szczeniaczka zeby razem rosli ale plan spalil na panewce. moze jak kupimy w koncu wlasny dom to wtedy.. mysle jednak ze jak juz bedziemy kupowac to kota.

oo faktycznie! wszystkie wcielo... ehh ja tez znikam.
a wogole zapomnialam powiedziec ze jutro wreszcie ma sie zjawic gosc od internetu!! wkoncu nie bede musiala siedziec w oknie zeby korzystac z neta hehe:-D
no to juz uciekam, dobrej nocy!!!

reklama
Do góry