reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

dziewczyny ja tylko na chwilę! wpadłam powiedzieć ,że znikam z forum na kilka dni, obrona pracy licencjackiej zwaliła mi się na głowę w najmniej oczekiwanym momencie, dziś dowiedziałam się ,że termin mam na piątek (tak tak ten piątek !) na godz.15, więc dziś od 17 do teraz nie robiłam prawie nic innego jak ryłam nosem w notatkach... :-( jestem załamana,bo w sumie nic nie umiem i strasznie się boję... nie lubię publicznych wystąpień;-)
a druga sprawa, babki w dziekanacie mówiły ,że zostaniemy uprzedzeni o terminie obrony na 2-3 tyg przed, a tu proszę jaka nie miła niespodzianka. Także będę podczytywać w miarę możliwości i powrócę jak tylko będę miała to cholerstwo za sobą, trzymajcie kciuki! Pozdrawiam i fasolkować mi tu raz dwa!;-)

trzymam kciuki!!

czesc wszystkim:-) kolejny dzien przed nami. mam wielkie plany na dzis i ciekawa jstem ile mi sie uda zrobic hehe. troche sie kiepsko dzis czuje ale biore przyklad z Noukie i wlaczam zabijacza czasu. miłego dnia!!

reklama
Witam Kochane moje tak raniutko...
ja tez pierwsze chwile w pracy zaczynam od forum... hihihi... zwłaszcza, ze wczoraj to nie za wiele sie napisałam z Wami Kochane...:-D

U mnie 5dc, niebawem będę przymierzała sie do meczenia Męża...:-p
Póki co nic się nie dzieje...

WAŻNE: Kochane, dzisiaj w Gazecie Wyborczej jest fajny dodatek: Czekając na Dziecko.. pierwsza cześć z dziesięciu... POLECAM:-)

dziewczyny ja tylko na chwilę! wpadłam powiedzieć ,że znikam z forum na kilka dni, obrona pracy licencjackiej zwaliła mi się na głowę w najmniej oczekiwanym momencie, dziś dowiedziałam się ,że termin mam na piątek (tak tak ten piątek !) na godz.15, więc dziś od 17 do teraz nie robiłam prawie nic innego jak ryłam nosem w notatkach... :-( jestem załamana,bo w sumie nic nie umiem i strasznie się boję... nie lubię publicznych wystąpień;-)
a druga sprawa, babki w dziekanacie mówiły ,że zostaniemy uprzedzeni o terminie obrony na 2-3 tyg przed, a tu proszę jaka nie miła niespodzianka. Także będę podczytywać w miarę możliwości i powrócę jak tylko będę miała to cholerstwo za sobą, trzymajcie kciuki! Pozdrawiam i fasolkować mi tu raz dwa!;-)

Martillka, trzymam za Ciebie mocno kciuki... wszystko będzie dobrze, zdasz śpiewająco...:tak: wiem, ze nie wiele czasu zostało do obrony, ale pomyśl sobie, że w piątek po południu to już będziesz se cieszyć, ze masz to za sobą!!!

A u mnie troszkę stresu, dziś w końcu jadę do gin. - takie ogromne nadzieje wiążę z tym cyklem i z tą wizytą, możne jestem głupia ale mam nadzieję, że zaczaruje jakoś mnie i w końcu mam się uda!!!

Za wizytę u gina też trzymam kciuki...:cool2:

U nas starania zaczynają odbijać sie na związku, oboje chodzimy jak napompowani, dlatego dość często dochodzi do spięć.

Zaczyna mnie powoli martwić ta sytuacja - jak tak dalej pójdzie to sie oboje wykończymy!!!

Nie umiemy oboje złapać dystansu w tej sprawie- we wszystkim jedno, albo drugie zachowuje zimną krew - a brak fasolki powoduje doły u obojga:-(

Dlatego mam nadzieję, że w końcu nam sie uda, bo długo tak nie pociągniemy!

Niestety u mnie zaczyna być podobnie... tzn. jeszcze na siebie nie warczymy, ale temat generalnie ciągle wisi w powietrzu... za moją sprawa oczywiście, mój M. mówi żebym wyluzowała, że samo przyjdzie, zeby sie nie spinać, nie czytać jak szalona, nie wyszukiwać... tylko cieszyć z bliskości... ale wyłaćzyć myślenie wbrew pozorom nie jest łatwą sprawą...

Jagódka, trzymam kciuki aby to był Fasol!!!!!!!!!!!!!:-D:happy:

Aha, no i lista...

Rudka, chyba prosiła aby dopisać, kto który cykl sie stara... może do tych osób, które zafasolkowały będzie najłatwiej... prosiłabym o info Kochane, bo nie pamiętam wszystkich...;-)

Bakteria, dopisałam Cię do listy, tylko daty nie mam... poproszę... a w razie czego same możecie listę edytować... szefową przecież nie jestem... hihihihi:-D:happy: choć bakteria mnie nią mianowała...:-p

TESTUJĄCE:

rudka - 10 października
jagódka1231- 12 października
kusska - 12 października
Hope33 - październik ???
bakteria - 12 października
agniesiar - 4 listopada

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :) -
dorkaa -
pati1159 -
mazia -
krewetka -
waniliowa -
sandrahaha -
scorpioniczkaa :) -
agast22 - 2 cykl

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
Noukie
Marzi55
eijf
emilchen
qwas
mamutka32
kusska
jagódka1231
nanusia82
toska32
ewelina28
bakteria
Marcelkowa mama
chup
mmkarolina
Melissa
malwinka91

Ostatnia edycja:
Niestety u mnie zaczyna być podobnie... tzn. jeszcze na siebie nie warczymy, ale temat generalnie ciągle wisi w powietrzu... za moją sprawa oczywiście, mój M. mówi żebym wyluzowała, że samo przyjdzie, zeby sie nie spinać, nie czytać jak szalona, nie wyszukiwać... tylko cieszyć z bliskości... ale wyłaćzyć myślenie wbrew pozorom nie jest łatwą sprawą...

Jagódka, trzymam kciuki aby to był Fasol!!!!!!!!!!!!!:-D:happy:

Witaj kochana...dawno nie miałam okazji z tobą popisać :tak::-D

Czy to bedzie Fasol...????ehhhmm..zobaczymy...

Ja za to nie mam problemów z faktem starania się,bo o tym nie rozmawiamy...tzn...dajemy na luz..jak się uda to ok a jak nie to może następnym razem....przynajmniej do czasu jakichś powazniejszych badań...Mój mąż poprostu nie chce typowych starań...więc ja go tym nie zamęczam i nie poruszam tematu...dzięki temu mamy wyluzowany seks....zazdroszcze wam,że możecie z waszymi o takich sprawacj pogadać na luzie...:shocked2::eek:

Dzień dobry, dziewczyny :-)
Hehe, ale Ty, marzi, przynajmniej umiesz ją na kolorowo zrobić (tzn. listę), a ja niekoniecznie ;-)
Moja data testowania to 12 października, jeśli dotrzymam do tego dnia, bo już dzisiaj nie mogę ;-D

Ok to jak tylko bedziesz mogła to napisz co i jak?

U mnie...hmm..?23 dc...i w miarę spokojnie...wieczorami mdli mnie szczególnie jak zjem kolację i rano mam taką dziwną kluchę w brzuchu...poza tym mam trochę wrażliwe piersi...czasami mam wrażenie jakbym kamloty nosiła a nie piersi....nie boli mnie podbrzusze tak jak to było w ostatnich przypadkach przed @. Nie nastawiam sie na nic,poprostu spokojnie czekam i tyle.

Ale od przyszłego cyklu mam zamiar mierzyć temperature...zobaczymy jak to bedzie.

No to trzymam kciuki! Oby..........:-D

Pewnie grunt to spokój!

Aha, no i lista...

Rudka, chyba prosiła aby dopisać, kto który cykl sie stara... może do tych osób, które zafasolkowały będzie najłatwiej... prosiłabym o info Kochane, bo nie pamiętam wszystkich...;-)

Bakteria, dopisałam Cię do listy, tylko daty nie mam... poproszę... a w razie czego same możecie listę edytować... szefową przecież nie jestem... hihihihi:-D:happy: choć bakteria mnie nią mianowała...:-p

TESTUJĄCE:

rudka - 10 października
kusska - 12 października
Hope33 - październik ???
bakteria -

ZAFASOLKOWANE:

dorkaa -
pati1159 -
mazia -
krewetka -
waniliowa -
sandrahaha -
scorpioniczkaa :) -
agast22 - 2 cykl

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
Noukie
Marzi55
eijf
emilchen
qwas
mamutka32
kusska
jagódka1231
nanusia82
toska32
ewelina28
bakteria
Marcelkowa mama
chup
mmkarolina
Melissa
malwinka91
Wpisz mnie proszę, na testowanie na 4 Listopada!

reklama
No i gotowe...

TESTUJĄCE:

rudka - 10 października
kusska - 12 października
Hope33 - październik ???
bakteria - 12 października
agniesiar - 4 listopada

ZAFASOLKOWANE:

dorkaa -