reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Mi juz powoli opada chec mierzenia tempki, chodzenia na monitoringi, stosowania testow owu itp, mam ochote na troche luzu i na sex dla przyjemnosci a nie myslenia co gdzie i kiedy :-( ahhh.

reklama
bakteria-jeszcze nie wiem kiedy testuje.to zalezy tez od tego jak bedzie przebiegal moj cykl;jak bede sie czula;jaka bedzie temperatura.dotychczas @ przychodzila jak w zegarku tzn.13dpo.Jesli sie nie pokaze do nastepnego wtorku to zatestuje.

iwcia81-tak,kolacja sie udala i bylo milo:)ogolnie za gotowaniem nie przepadam.wene musze miec

martilla-ja tam mine tesciowej chce zobaczyc.jej corka dopiero co urodzila i tesciowa strasznie dziala nam na nerwy.to dluga historia ale zachowuje sie jakby nic innego poza ta ciezarna(mloda dziewczyna ktora wpadla ).po prostu maniaczka.W ogole nie da sie z nia porozmawiac by nie zakonczyla tego kolejna opoiwiescia o ciazy tej dziewczyny,dziecku.poza tym jak one cudowaly przez ta ciaze.ona nawet krzesla podniesc nie mogla bo przeciez w ciazy...skora mi cierpnie

noukie-ja przewaznie sprzatam w weekend a ostatnio mi sie nie chcialo poza tym w ndz mnie nie bylo i wracam do domu a ten caly wysprzatany,ogrod zrobiony,ugotowane i jeszcze uslyszalam ze za mna tesknil i ze moge sobie wybrac cos ze swarovskiego:))tak to mi sie podoba.
a kto u ciebie nie jada mieska?Ja go juz ladne 15 lat w ustach nie mialam:)i tez czesto zamist mieska pieczarki he he,albo soja
co do testow to pani ewa analityk chyba,ale ja zamawiam w nl.zaraz drugiego dnia w domu!

emma-szkoda ze nie mozemy zobaczyc twojego wykresu!moze cos sie poprzesuwalo.wiem jakie to wkorzajace.u mnie raczej jak w zegarku pod tym wzgledem i mam nadzieje ze jeszcze przez to przechodzic nie bede musiala...pewnie sama dobrze o tym wiesz ale ja patrzac na ff widze ze czasem ktos tam ma sluz plodny i potem drugi raz jeszcze i dopiero w 20ktoryms dniu cyklu owu...

Ejf, bedroneczka - witajcie - siedze i czekam na jakies expertki jesli chodzi o tempki i owulacje no i badania.... :) Chcialabym przed pojsciem do gina zrobic beta-hcg - ale 4dni po "po" :) to chyba stanowczo za wczesnie (?)
owu jeszcze nie mialas.czekaj cierpliwie bo widze ze masz sluz plodny i poza tym temperatura sie obnizyla a czesto jest tak przed owu.jesli chodzi o bete to naprawde w 4dpo nie ma sensu.zagniezdzenie trwa ok 7 dni wiec nie radzilabym ci wczesniej niz 10dpo robic.

Eijf ja już nie rysuję wykresów, tylko mierzę w okolicy dni płodnych, ale nie zapisuję nigdzie. u mnie przez 2 lata było modelowo jedno podejście do owu, parę ścieżek śluzowych to zawsze świadczy o tym ze coś jest nie tak z hormonami i tak nie powinno być, dlatego martwię się... to już chyba starosć :-(
to takie wkurzające, tyle człowiek czeka a tu jeszcze własny organizm płata figle.

wczoraj pislam o moich dylematach zakupowych jesli chodzi o bizuterie:)
dzis oczywiscie polecialam w przerwie do sklepu.Tyle tam bpieknego i tak cudownie mienia sie te krysztaly no ale ja czasu nie mialam by wszystko ogladac.Wzielam tylko to co mialam przymierzac.Naszyjnik byl ok a co do kolczykow to jednak nie wzielam tych malutkich...choc myslalam ze wlasnie na nie padnie wybor.Na internecie wszystko inaczej wyglada i one mialy taki dziwny ksztalt.Myslalam ze sa plaskie a one takie bardzo odstajace i ladniej wygladaly te wieksze.Bardziej tez pasowaly do lancuszka.Nie bede ich wprawdzie nosila na codzien ale wszystko co od swarovskiego mam (oprocz lancuszka z malutkim serduszkiem z ktorym sie nie rozstaje) nadaje sie tylko na imprezy i wesela.

Eijf ja już nie rysuję wykresów, tylko mierzę w okolicy dni płodnych, ale nie zapisuję nigdzie. u mnie przez 2 lata było modelowo jedno podejście do owu, parę ścieżek śluzowych to zawsze świadczy o tym ze coś jest nie tak z hormonami i tak nie powinno być, dlatego martwię się... to już chyba starosć :-(
to takie wkurzające, tyle człowiek czeka a tu jeszcze własny organizm płata figle.
w ogole denerwujace jest to ze zachodza w ciaze miliony kobiet a nam to tak pod gore!z takim mozolem>czasem sie z tym godze a czasem wsciekla jestem,!do cholery jestem w dobrym zwiazku,sytuacja materiala ok,gotowa psychicznie,ciaza planowana i nie....nie udaje sie

witam mam pytanie kiedy najlepiej zrobić test owu???
Czy mogę teraz zrobić czy tylko z rana???
Dziewczyny pomożecie mi
To zalezy jak dlugie sa twoje cykle.Ja mam 27dniowe i zaczynam robic juz 10dc (bo choc moja owu jest przewaznie 15 dc to zdarzylo sie ze splatala mi figla i byla 11)ale spokojnie mozesz zaczac 13.Nie robi sie rano tak jak testy ciazowe tylko raczej po poludniu lub wieczorem.pamietaj by nie pic za wiele na jakis czas przed testem i za pozytywny uznaje sie tylko takiw ktorym te kreski sa jednakowo mocna lub testowa o wiele mocniejsza.
aha musisz tez obserwowac sluz

reklama
To zalezy jak dlugie sa twoje cykle.Ja mam 27dniowe i zaczynam robic juz 10dc (bo choc moja owu jest przewaznie 15 dc to zdarzylo sie ze splatala mi figla i byla 11)ale spokojnie mozesz zaczac 13.Nie robi sie rano tak jak testy ciazowe tylko raczej po poludniu lub wieczorem.pamietaj by nie pic za wiele na jakis czas przed testem i za pozytywny uznaje sie tylko takiw ktorym te kreski sa jednakowo mocna lub testowa o wiele mocniejsza.
aha musisz tez obserwowac sluz

dzięki za pomoc czyli kolo 21:30 zrobię :)

Do góry