reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Mmm ale jak ma Ci wzrosnąć jak jeszcze masz śluz płodny? tempka standardowo wzrasta po ustaniu objawów płodności, jak rośnie wcześniej to tylko problem z interpretacją wykresu potem jest :-)

reklama
emma mam do ciebie pytanie, jakie moge zrobic badania hormonów w 12dc?? jade do Polski na kilka dni i chce jakies badania zrobic, w zwiazku z tymi moimi dziwnymi odbjawami ze jest kilka podejsc do owu w cyklu, znaczy ze sluz jej bola jajniki owu sie przesówa znowu jest sluz i dopiero temka wzrasta... mam wiziyte tez u ginekologa ale chce najpierw badania zrobic zeby isc do niej z wynikami tylko nie wiem jakie zrobić:baffled:

emma-a ja tu z telefonu jeszcze dziobie.zastanawiam sie czy mialam te owu...jak to jest?czy po owu od razu pojawia sie sluz nieplodny?czy mozliwe jest jeszcze wystepowanie np.wodnistego?jak z temperatura?wzrasta tez od razu?

nareszcie jakies dobre wiesci dzisiaj anecznik gratulacje wielkie!!

strasznie mnie brzuch znowu boli i kłuje podbrzusze, mam nadzieje ze to spozniona owu bo jak nie to ja juz nie wiem co??

Eijf dziewczyny mnie odesłały z tym do ciebie bo jestes podobno najlepiej zorienowana w temacie. znalazlam moje wynik badan zrobione w pl ale nie skonsultowane z lekarzem bo juz nie mialam kiedy. mozesz mi cos powiedziec na ten temat?
Anti-TPO 0.8 IU/ml
hTSH_II 0.596 uIU/ml
bede wdzieczna

jutro odpowiem bo niewygodnie z telefonu sie pisze...

Eijf nie da się tak uogólnić, każdy cykl jest inny. wrzuć wykres, interpretacja za darmo :-)

Melissa no w 12dc z badaniami to nie podziałasz... powinnaś sprawdzić przede wszystkim prolaktynę no i zbadać się pod kątem pco, ale to nie w połowie cyklu... jak pójdziesz do gina to skłam że masz podejrzenie pco i chcesz to potwierdzić, to przynajmniej gin Ci dokładnie jajniki na usg obejrzy.

Melissa no w 12dc z badaniami to nie podziałasz... powinnaś sprawdzić przede wszystkim prolaktynę no i zbadać się pod kątem pco, ale to nie w połowie cyklu... jak pójdziesz do gina to skłam że masz podejrzenie pco i chcesz to potwierdzić, to przynajmniej gin Ci dokładnie jajniki na usg obejrzy.

prolaktyne wlasnie mialam zbadać i po obciązeniu tez jeszcze raz bo ostatnio miałam wysoką...
a jesli owulke mam zawsze późno znaczy dopiero po 20dc ?? myslałam że moze też estrogeny zbadać?
a o tych jajnikach to na pewno powiem, bo ostatnio mi tak ogólnie obejrzała i nic ciekawego w sumie mi nie powiedziała, bede u niej w 14 dc to moze jakies pecherzyki bedą

Ostatnia edycja:
reklama
Melissa to może tylko ta prolaktyna tak Ci te cykle wydłuża. sama owulka w 20dc to nic złego, ale jesli widac na wykresie kilka podejsc do owu (pare razy fazy sluzu i brak wzrostu tempki) no to coś z hormonami jest na rzeczy. estradiol to Ci nic nie da, jak już to można by w czasie podejrzanej na monitoringu owu żeby zobaczyc czy koreluje z iloscia pecherzykow, no albo w 3dc, tak w srodku cyklu to Ci nic nie powie.

a u mnie tak jak myslalam wczorajszy skoczek to byl tylko przedskok, dalej bylo jajo, dzis tempka wciaz w dole, wiec w typowej dla mnie normie.

Do góry