reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
na początku nie mierzyłam tempki, ale mam nieregularne cykle z powodu tego jajnkia, czasami 30 dni, czasami 44, a jak mierzę tempkę, wiem że owulacja była, i nie nakręcak sie na fasolke, wtedy gdy owulacja się przesunęła

na początku nie mierzyłam tempki, ale mam nieregularne cykle z powodu tego jajnkia, czasami 30 dni, czasami 44, a jak mierzę tempkę, wiem że owulacja była, i nie nakręcak sie na fasolke, wtedy gdy owulacja się przesunęła

mnie chodzi o to,że kochacie sie głównie gdy masz owulacje,a przecież wszystko może się przesunąć.....nie wiedząc kiedy ją masz możesz wyluzować i cieszyć się tym co robisz,a nie zastanawiasz się nad tym czy była owu czy nie....udało się czy nie.....ja widzę sama po sobie....jak bardzo się nakręcam czytając jak wy obserwujecie swoje ciała....sama doszukuje sie po sobie....fakt,że sprawdzam nawet jaki mam śluz świadczy,że nakręcam się jak wy...to nieuniknione.....a wyluzować potem jest baaardzo trudno!

nanusia- oj to faktycznie stara jestes... I Ty sie w tym wieku o dziecko starasz? hihi :-D

u mnie nadal bez @ ale ma jeszcze "chwile" zeby przyjsc... Chciałabym zeby było juz po niej i zebysmy sie zaczeli starac znowu....

Naprawde rozumiem twoje pragnienie posiadania corki ale nie ma 100 % metody.Gdzies tu jedna dziewczyna pisala ze chlopca udalo jej sie splodzic przed owulacja a dziewczynke w same owulacje.Oczywiscie mozesz probowac i zasada ogolnie jest taka ze np.robiac testy owu (bo trudno jest z samych obliczen wywnioskowac kiedy bedzie) poprzestac na przytulaniach w momencie kiedy jeden wyjdzie pozytywny bo oznacza to ze mozesz spodziewac sie owu w przeciagu 24-48 godzin.Tak tez chyba robila pati.Mozesz jej oczywiscie spytac ale ona dopiero co dowiedziala sie ze jest w ciazy a przeciez nie wie jaka to plec.Nie ma patentu.
Poza tym radzilabym psychicznie nie nastawiac sie na dziewczynke bo przeciez rownie dobrze moze urodzic sie chlopiec i chyba tez bedziesz go kochac.No ale powodzenia w staraniach (skroc sobie moze do 3 dni bo choc plemniki potrafia 5 przezyc to wydaje mi sie to bardzo optymistyczna wersja)
Oczywiscie , ze marzy mi sie dziewczynka ( bo chlopcow juz mam) , ale to tylko marzenie a nie chorobliwa obsesja:). Wiem co pisze, poniewaz obsesje na tym punkcie przerobilam w drugiej ciazy ( staranka byly spontaniczne) ale jak sie dowiedzialam o ciazy to przez caly czas myslalam o dziewczynce. Kiedy urodzil sie moj mlodszy synus i spojrzalam w jego cudne oczka zakochalam sie w nim po uszy i tak jest do dzisiaj:) dlatego madrzejsza o to doswiadczenie bede na prawde szczesliwa czy to bedzie chlopczyk czy dziewczynka. Planowanie plci traktuje jako ciekawostke i na zasadzie "czemu nie sprobowac ". Pragnienie trzeciego dziecka jest we mnie naprawde silne i kiedy ktos pyta czy wiedzac, ze to bylby trzeci chlopiec zdecydowalabym sie na trzecie bez wahania odpowiem TAK.:)dziewczynki jak wy wstawiacie zdjecia i suwaczki itp.? Dzieki za dodanie mnie na liste staraczek

reklama
Marcelkowa Mamo spoko ja tez tu licze na ksiezniczke:tak:

Ja osobiscie uwazam ze nic w tym zlego marzyc sobie o synku czy coreczce;-) a jak bedzie synek to tak samo go wychowam napewno i sie tez nie rozczaruje no i bede go kochala jak i dziewczynke:tak:

Do góry