reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Nie płac bez sensu za Vipowskiej. Ta normalna jest ok:) A na 28dni tylko pierwszy wykres można zrobic za darmo a później trzeba płacić. Na ff można robić wykresy bezpłatnie tylko nie ma się dostepu do niektorych funkcji. Poza tym wydaje mi sie, ze ff bardziej przejrzyście oddziela fazę niższych tempek od fazy nizszych. Na 28dni jakoś nie potrafię się połapać:)

reklama
jagodka-strasznie ci wspolczuje!Nie bede pocieszac bo wiem ze to na nic.co z tego ze ci powiem ze kolejny cykl przed toba...sama to sobie mowie co miesiac a rozczarowanie wcale nie jest mniejsze!Sama tez czuje ze @ zbliza sie wielkimi krokami i czuje ze choc malo nadzei mialam w tym cyklu to bedzie mi strasznie ale to strasznie przykro!

wisienka-przesadzasz chyba troche.pewnie w tym morzu postow nie mozesz wylowic tych w ktorych pytalam gdzie sie podziewasz.Mysle ze zrobilam to przynajmniej trzy razy!

czecha-temperature z tego co opisujesz mierzysz prawidlowo...Chcialabym cie pocieszyc ze wszystko jest ok ale nie jestem pewna...Temperatury sa w okolicach 36,5-6 od poczatku.jedyna lekko wyzsza jest ta 36,7 ale to jedyna bo potem wraca do tej ktora mialas.O skoku mowimy gdy sa 3 wyzsze temperatury. musi .moze ktoras madrzejsza cos innego ci powie ale ja na razie nie widze skoku.Niestety.testy owu ci nie wyszly choc one tez nie gwarantuja ze owu bedzie,Pokazuja jedynie pik hormonu lh i kreski musza byc tak samo wyrazne lub testowa mocniejsza by mowic o tescie pozytywnym.Prowdzisz obserwacje typu sluz?bo to tez pomaga

mmm-przeczytalam twoj post i od razu odpisuje.Strasznie strasznie mi przykro.naprawde!wiem ze zaraz dziewczyny napisza ci by sie nie przejmowac i nie wierzyc w takie bzdury ale wiem ze ty bedziesz o tym myslec....I to tez moze ci przeszkodzic w staraniach!poza tym nie sadze by jakas kobieta powiedziala to od tak sobie.Strasznie ci wspolczuje ze musialas cos takiego uslyszec!!!Czy to prawda czy nie bardzo ci wspolczuje.bardzo!

martilla-jak u lekarza?Nic sie nie boj.pewnie nie bylo zle.ja tez mialam opory przed pojsciem do faceta ale w koncu powiedzialam sobie ze mam to gdzies bo to lekarz i roznicy w badaniu miedzy kobieta a nim nie widzialam.zawsze jest to niezbyt przyjemne ale i tak wole pojsc popatrzec czy jest ok

a mnie tak bardzo boli podbrzusze,jajniki...juz sama nie wiem co boli ale boli.cholera @zbliza sie wielkimi krokami....czuje to!A temperatura dzis skoczyla troche do gory.jeszcze kilka dni...

Powiem Ci, że w zasadzie to 2 cykl się staramy. Przy pierwszym bardzo to wszystko przeżywałam, nawet myślałam, że już pierwsze objawy są...a może i były już sama nie wiem czy to urojenia, czy co, ale teraz juz podchodze do "sprawy" bardziej przyziemnie (aczkolwiek nie zawsze:)

wisienka eijf też usunęła link do wykresu, a ja tak jak i Ty lubiłam sobie spojrzeć co się u każdej z nas dzieje:-( no ale nic, ja nie usunę i Ty też nie usuwaj. Jeśli miałaś skok tam gdzie obstawiała emma, to masz dzisiaj 5 dpo, ja mam 6 dpo więc jedziemy na tym samym wózku :tak:

eijf nareszcie jestes:) Widziałam, ze sie pytałas o mnie:) Chodziło mi o to, ze napisałam posta i nikt nie zauważył, ze sie pojawiłam i dziewczyny pisały jakby mnie nie było. A później zjawiła się bodajże Marzi i napisała, ze właśnie wróciła z nad morza i wszystkie dziewczyny, które aurat była na forum ją powitały... Jakoś tak smutno mi się zrobiło:( Dlatego cały czas czekałam, aż w końcu pojawisz sie TY, zielona albo emilchen albo, któraś z tych dziewczyn, które znam dłużej:)

czecha-temperature z tego co opisujesz mierzysz prawidlowo...Chcialabym cie pocieszyc ze wszystko jest ok ale nie jestem pewna...Temperatury sa w okolicach 36,5-6 od poczatku.jedyna lekko wyzsza jest ta 36,7 ale to jedyna bo potem wraca do tej ktora mialas.O skoku mowimy gdy sa 3 wyzsze temperatury. musi .moze ktoras madrzejsza cos innego ci powie ale ja na razie nie widze skoku.Niestety.testy owu ci nie wyszly choc one tez nie gwarantuja ze owu bedzie,Pokazuja jedynie pik hormonu lh i kreski musza byc tak samo wyrazne lub testowa mocniejsza by mowic o tescie pozytywnym.Prowdzisz obserwacje typu sluz?bo to tez pomaga
.

Dzięki za odpowiedź:) To w ogóle piewsze obserwacje. Z tym skokiem to właśnie widzę, że go nie widzę:) dlatego tu do Was piszę, bo się trochę wystraszyłam. Jeżeli chodzi o śluz to wydaje mi się, że jest wszystko ok, tak jak to wszędzie opisują. Jaka może być przyczyna, że ta tempka taka niska cały czas?:-(

Nie płac bez sensu za Vipowskiej. Ta normalna jest ok:) A na 28dni tylko pierwszy wykres można zrobic za darmo a później trzeba płacić. Na ff można robić wykresy bezpłatnie tylko nie ma się dostepu do niektorych funkcji. Poza tym wydaje mi sie, ze ff bardziej przejrzyście oddziela fazę niższych tempek od fazy nizszych. Na 28dni jakoś nie potrafię się połapać:)

No wlasnie wiem ze tak wlasnie jest myslalam tylko zeby te 28 wyprobowac;-) a zobaczymy narazie musze tempki naniesc na ff:sorry2: mialam zaczac brac tez wiesiolek w tym miesiacu i jeszcze nie kupilam:baffled:

A tak wogle zapisalam sie do lekarza:-) nie gina tylko zwyklego zeby wszystkie badania sobie porobic narazie takie ogolne ide za tydzien we wtorek:tak: no i do fryzjera w sobote trzeba sie troche za siebie wziac:sorry2: bo przez te staranka niby sie dba ale chyba o fasolke a nie o siebie;-)

reklama
eijf nareszcie jestes:) Widziałam, ze sie pytałas o mnie:) Chodziło mi o to, ze napisałam posta i nikt nie zauważył, ze sie pojawiłam i dziewczyny pisały jakby mnie nie było. A później zjawiła się bodajże Marzi i napisała, ze właśnie wróciła z nad morza i wszystkie dziewczyny, które aurat była na forum ją powitały... Jakoś tak smutno mi się zrobiło:( Dlatego cały czas czekałam, aż w końcu pojawisz sie TY, zielona albo emilchen albo, któraś z tych dziewczyn, które znam dłużej:)
doskonale cie rozumiem ale czasem tych postow tyle jest.sama jak wracam z pracy to chce jak najszybciej przeczytac wszystkie.

emilchen-soryy:zawstydzona/y:.ja tez lubie gdy ktos ma wykres bo wtedy wszystko wiadomo,ale jak usunelam to byl to dzien w ktorym sie wkorzylam na ten swoj cykl.

na chwile uciekam

Do góry