reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranie

reklama
Jesteśmy razem w tym... niby jak odpuszczasz to się udaje ale ja nie potrafię tak nie myśleć....
Ja z kolei zaszłam w pierwszą ciążę w drugim cyklu bez starań właściwie - była to ciąża biochemiczna. Potem od razu w pierwszym cyklu po poronieniu zaszłam w kolejną - pozamaciczna.
Po tym odczekalismy te 3 miesiące i od dwóch cykli się nie udaje :( miałam potwierdzony pęcherzyk owulacyjny, staralismy się i okazało się że nie pękł tylko zrobiła się torbiel krwotoczna :(
Każdy mówi że najlepiej odpuścić i nie myśleć ale mi się.to nie udaje. Nawet w pracy myślę. Szukam sobie różnych zajęć ale nie potrafię... [emoji3064]

A robiłaś sobie przerwę pomiędzy staraniami ? Znasz powód poronień ?
Pomiędzy pierwsza a druga bylo 5 miesięcy przerwy. Chcialam sie starać odrazu.
Między druga a trzecia jest rok i 3 miesiące.
Nie znam, zrobilam wszystkie możliwe badania procz trombofili łączenie z kariotypami, wszystko wyszło ok

Pomiędzy pierwsza a druga bylo 5 miesięcy przerwy. Chcialam sie starać odrazu.
Między druga a trzecia jest rok i 3 miesiące.
Nie znam, zrobilam wszystkie możliwe badania procz trombofili łączenie z kariotypami, wszystko wyszło ok
To super że Ci się udało. Ja też jakaś część badań już poroniłam łącznie z trombofilia. Kartiotypow nie robiłam .
To miałaś trochę przerw, ja jakoś nie potrafię czekać tylko próbujemy ...może właśnie powinnam dać organizmowi czas

To super że Ci się udało. Ja też jakaś część badań już poroniłam łącznie z trombofilia. Kartiotypow nie robiłam .
To miałaś trochę przerw, ja jakoś nie potrafię czekać tylko próbujemy ...może właśnie powinnam dać organizmowi czas
No narazie u mnie jeszcze może wszystko się zdarzyć ale staram sie byc dobrej myśli :) Po sobie wiem że dobrze dac organizmowi odpocząć tym bardziej jesli wyniki są ok :)

Witam
Ja zaczynam starania po kilku latach stosowania antykoncepcji, na cuda nie liczę ale zobaczymy 😊 w pierwszą ciążę zaszłam w młodym wieku, ale świadomie i udało się już w drugim cyklu, dosyc duzo czasu potrzebowalam aby podjac dezyzje o drugim dziecku , mam nadziene ze sie uda, pozdrawiam

reklama
Pierwsza ciaza w 2 cyklu, druga ciaza w pierwszym. Ja nie wierze w to ‚odpuszczanie’ pierwsza ciaze straciłam w 27tc, potem byłam mega zafiksowana na tym, żeby jak najszybciej zajść w ciaze, myślałam o tym w kółko, obydwoje pilnowaliśmy tego, żeby się kochać w okreslone dni, wiedziałam kiedy spodziewac się owulacji i udało się za pierwszym razem. W pierwszej ciąży tez myślałam tylko, żeby udało się jak najszybciej.

Do góry