reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranie się o dziecko

reklama
Jeżeli seks był 12 i 13 grudnia to do zapłodnienia nie mogło dość 19.12 ponieważ mamy 17.12

Żeby doszło do zapłodnienia musi być owulacja. Bardzo polecam:
kurcze nie zrozumiałaś mnie....chodzi mi o to że miałam stosunek 12 i 13 grudnia a owulację mam 19 grudnia i czy może dojść do zapłodnienia ( czy może się tam coś zadziać)

kurcze nie zrozumiałaś mnie....chodzi mi o to że miałam stosunek 12 i 13 grudnia a owulację mam 19 grudnia i czy może dojść do zapłodnienia ( czy może się tam coś zadziać)

Jest na to bardzo mała szansa. Do zapłodnienia dochodzi w owulację. Plemniki żyją 2-3 dni, w skrajnych przypadkach 5 dni. Tutaj musiałby przeżyć 7 dni - jest na to jakiś 1% (a może nawet mniej)

reklama
ale patrząc na to z innej strony to mam dni płodne wysokie dzisiaj więc może tam coś się dostało

To że kalendarzyk Ci tak pisze to nie znaczy, że żywotność plemników nagle złapie powera i zostaną mocarzami co będą żyć 2 tygodnie. Po prostu jeżeli kalendarzyk wyznaczy owulację na dzień X to 5 dni przed oznaczy dni jako wysokie, bo w teorii tyle plemniki potrafią przeżyć. Więc to że się plemniki do dzisiaj dostały to nic nie zmienia bo umrą do poniedziałku (o ile nie zdechły już po tych 2-3 dniach)

Do góry